Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záznam telekomunikačního provozu na lince operátora jako důkaz

Jeden velký pražský poskytovatel internetu na mě podal neoprávněnou žalobu k soudu a řízení k ČTU proti čemuž se mohu bránit pouze obsahem toho, co bylo dohodnuto telefonicky s jejich operátorem. Ty hovory na lince pokud tomu dobře rozumím mají 6 měsíců skladovat. Ale když k soudu to půjde až po těch 6 měsících a na čtu také, co teď s tím? Ten důkaz již nebude?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vám se fakt dějou zvláštní věci. Určitě za to můžou ti zlí okolo.
Redsnake 06.07.2014 10:54
Redsnake
Jo bál jsem se, že když sem vložím 2 záležitosti přesně taková reakce se objeví. Děje se mi to, že k…
Oběť 06.07.2014 11:04
Oběť
A jak přesně přepis probíhal? Požádal jste písemně o přepis na jinou osobu? Nebo jste si to jen doho…
Redsnake 06.07.2014 11:17
Redsnake
Proběhl v souladu se smluvními podmínkami, tou firmou vytvořenými. Já na tu linku právě ještě volal,…
Oběť 06.07.2014 11:45
Oběť
Dokud nedojde k ukončení smlouvy (např. převodem na někoho jiného), tak účastník rozhodně jsi. Pokud…
Wikan 06.07.2014 11:50
Wikan
Jo jenže já nemám jinou možnost jak se to dozvědět, než že mi to oni sdělí. A to se právě stalo. To…
Oběť 06.07.2014 11:53
Oběť
Jak nemáš možnost se to dozvědět? Převod smlouvy vyžaduje podpisy všech účastníků, snad víš, jestli…
Wikan 06.07.2014 11:58
Wikan
Právěže nevyžaduje, vysloveně se tam myslím psalo o využití webového formuláře atd. A podpis musí zí…
Oběť 06.07.2014 11:59
Oběť
A jak tam řeší situaci, když nový účastník podpis odmítne? Pak je to stále napsané na tebe a máš za…
Wikan 06.07.2014 12:02
Wikan
Samozřejmě. Vtip je pouze v tom, že jinak než že mi oni dají vědět, se to já nedozvím. A oni mi dali…
Oběť 06.07.2014 12:04
Oběť
Jak ti to dali vědět? Na té infolince? Co nemáš písemně, jako by nebylo.
Wikan 06.07.2014 12:05
Wikan
To není právě pravda. I ústně dohodnuté či sdělené platí a právě pro četnost těch sporů ty data z in…
Oběť 06.07.2014 12:16
Oběť
Vy máte svolení k nahrávce daného člověka na lince? Informoval jste jej o tom, že hovor nahráváte? Z…
Redsnake 06.07.2014 12:18
Redsnake
Pro osobní potřebu není potřeba. A jsou pak další možnosti jako např. důvodná obava na základě předc…
Oběť 06.07.2014 12:31
Oběť
Po přečtení vašich dvou vláken se nemohu nedotázat... Nejste náhodou jeden z podobných "spravedlivýc…
Roker 07.07.2014 18:38
Roker
Klasicky priklad debility, co zacina byt dnes dost moderne. O co slo akoze tym novinarom, sibrinkova…
fleg 08.07.2014 08:48
fleg
Presne jak rikas tomu hovadu bych narval tu kameru do (_._). Bohužel zadavatel mi pripada jako kombi… poslední
Roker 08.07.2014 09:22
Roker

Jo bál jsem se, že když sem vložím 2 záležitosti přesně taková reakce se objeví. Děje se mi to, že když jsem končil nájem bytu kvůli stěhování, další nájemník si chtěl internet ponechat a tak jsme domluvili u poskytovatele přepsání smlouvy na něj. Zaplatil jsem dopředu, aby byl čas na převod a čekal na vyjádření providera až mi převod potvrdí. To se stalo prostřednictvím tel. linky a věc jsem považoval za vyřízenou. Pak se ale začali ozývat, že převod neproběhl, že jsem nevrátil modem, že dlužím na fakturách. Mohu za to já, když mi předtím potvrdili, že tam mám modem nechat, že nový nájemník internet přebírá? Vám by se chtělo platit 5000 za modem, který nemáte, který nemá takovou hodnotu a za faktury od internetu, který jste neodebíral?

A jak přesně přepis probíhal? Požádal jste písemně o přepis na jinou osobu? Nebo jste si to jen dohodl na lince a tím to pro Vás skončilo? Souhlasila nový podnájemník (opět písemně, resp. podpisem) s novou smlouvou s Vaším providerem? Kdo má modem? Nový podnájemník? Tak ať jej vrátí, nebo nahlásí providerovi seriové číslo mdmu, jistě podle něj půjde dohledat u koho na smlouvě byl a smlouvu přepíšete. Btw. je potřeba zjistit proč převod neproběhl. Nový majitel smlouvy tedy smlouvu nepodepsal?

Být vámi, postupoval bych takhle, zkuste smlouvu ještě přepsat, obraťte se na poskytovatele služeb, domluvte se na předání novému nájemníkovi. Soudem nic nevyřešíte.

BTW. divíte se mé reakci? Během jednoho dne dvě vlákna kde se chcete soudit. Takoví jsou nejlepší...

Proběhl v souladu se smluvními podmínkami, tou firmou vytvořenými. Já na tu linku právě ještě volal, abych se ujistil, že vše proběhlo ok. Co se stalo mezi nimi a dalším uživatelem mě od té doby popravdě už moc nezajímá. To je již jejich věc, jejíž nejsem účastník. Soudit se nechci, napsal jsem jim, jak to proběhlo a ať mě dále už neotravují a k soudu to dali oni.

To není právě pravda. I ústně dohodnuté či sdělené platí a právě pro četnost těch sporů ty data z infolinek musejí 6 měsíců skladovat. Pokud to popřou, mohu dát podnět k šetření a běda se najít ona operátorka. Jsou i nějací svědci - mám i papír od následujícího účastníka, že ten internet po mě převezme, tedy žádný důvod lhát a toto vše soud posoudí ve svém kontextu. Křivá výpověď u soudu je trestný čin, takže to není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá, něco jen tak tvrdit, co není pravda z jejich strany. Také já mohu vyrukovat s nahrávkou a zdaleka ne každý soudce ji odmítne (ano i o této možnosti použití nahrávek je silný spor v justici a různé výklady, i u soudců, to mi potvrdil i můj právník).

Pro osobní potřebu není potřeba. A jsou pak další možnosti jako např. důvodná obava na základě předchozích zkušeností jiných atd. - zde se už vede ten spor o výkladu. Navíc toto by ani nebylo možné zařadit pod projev osobní povahy, když jde o komunikaci s infolinkou. Navíc silně polemizuji s tím, že informace že něco nahrávám lze vykládat jako souhlas protistrany s tímto nahráváním jak se to běžně děje. Toto je složitější problematika. U nás se lze setkat i s tak absurdním výkladem, že nelze nahrát ani korupci, přitom ve skutečnosti je tomu právě naopak, občan má povinnost udělat vše pro zamezení trestné činnosti atd. Podle mého pohledu jde vždy o přiměřenost. A tady v tomto případě je to jasné, nemám jinou možnost jak danou věc zadokumentovat a tedy mám právní zájem záznam pořídit.

Klasicky priklad debility, co zacina byt dnes dost moderne.
O co slo akoze tym novinarom, sibrinkovat policajtom kamerou pred nosom az stratia nervy? To, ze ho predtym objektivom skoro trafil do hlavy a ml ho tesne unho akosi neriesili, zabuchnute dvere, ale uz ano.
Vecerni Praha....Policajt v sluzbe napadol nevinneho novinara dverami, kupujteeee.

Presne jak rikas tomu hovadu bych narval tu kameru do (_._). Bohužel zadavatel mi pripada jako kombinace potravinoveho inspektora ladi (vsech kktů krale) hrusky a techto "novinaru". Nejhorsi ale je, ze oni ani nechapou jak jsou trapni, pripadaji si jako zorro mstitel kombinovany s Jurajem Janosikem (a to mu jeste krivdim). No koukal jsem, ze u Vas se to taky celkem rozmaha, alias jakasi "narodni strana nase slovensko". Mrkni na nejake videa na youtube od "uzivatelky" lia airova, ta 3,14ča je taky husta... Nekdy premyslim, ze ta spolecnost je fakt v pr.. , kdyz si kazdy prizdisrac muze dovolit cokoli k policii apod. Kdyby to zkusili v americe nebo i v rusku (jak je komu dle ideoveho zamereni libo), myslim ze by dostali peknou gumolecbu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru