Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronajímatel nájemního bytu neposílá novou smlouvu, neřeší závady v bytě

Solidus, moc, moc díky za odpoveď na můj případ. Otevřel jste mně oči, tak asi!!
Máte hodně pravdy, takže fakt, budu nyní smířlivější k problémům...

1/ Problém je, mam zato, velký u oprav závad v bytě v tom, že ty opravy jsou závislé na funkci v celém domě. A to můj pronajímatel stále neřeší a nereaguje na to, protože je třeba např. na opravu kuchyňského odpadu mít plánek.
PLÁNEK správkyně nemovistopsti celého obytného bloku novostavby mému pronajimateli (zástupci v Česku) poslala, ale ten nic nesděluje, ani jeho kolega, kteří mají můj být na starosti. Instalatéři mě nechjtějí nic v kuchyni dělat, pač bez pánku potrubí ve zdi se bojí něco činit... V tom je KARDINÁLNÍ PROBL0M.

2/ Z těchto důvodů tlačím pronajímatele placením nájmu od června 2014 ve výši 50% z celkové částky nájmu+služby (Žádost poslána, do 14 dnů neodpověděl, takže to podle zákona beru jako SOUHLAS), abych ho postrčil a on jednal. Opravdu dýchat v kuchyni při vyčerpávání vody z odpadu čpící výpary a neustále vynášet vodu na WC, věřte je to otřesné, až nehorázné, že pronajímatel mlčí! Proto moje tvrdost při snížení placení nájmu.

3/ Důvodem mlčení pronajímatele je zřejmě to, že jsem nyní ve smlouvě objevila článek III- -Doba nájmu, č. 2. Píše se:
"Tato smlouva bude automaticky prodloužena za stejných podmínekj o další ropk, pokud ji jedna ze stran písemně nevypoví, a to nejuméně 1 měsíc před uplynutím doby, na kterou byl nájemní vztah sjednán. Prodloužení platností smlouvy může být i opakované. V případě prodloužení smlouvy automaticky, proběhne revize výše nájmu na další rok..... Takže k platnopsti smlouvy není co řešit, myslím.

4/ Znovu tudíž pošlu pronajímateli dopis s tím, že Platrnost smlouvy je OK, ale zdůrazním, že s opravami by měl skutečně pohnout. Zeptám se ho, proč mi aspo nepošle plánek septiku ohgledně kuchyňského odpadu, abych mohla opravy realizovat sama. Bez plánku instalatéři nechtějí nic opravovat.

Myslím, že můj postup by mohl být dobrý. Mohu poprosit oé Vaše krátké vyjádření?
Děkuji mnohokrát.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny