Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno čo napísať do čestného prehlásenia

Nazdar, moja otázka súvisí s mojim iným príspevkom (http://pravo.poradna.net/q/view/8421-za-dobrotu-na -zebrotu-kamarat-podvodnik) týka sa tej osoby o ktorej tam píšem, bez problémov odsúhlasil že mi podpíše prehlásenie o tom že mi vráti peniaze keď som sa ho na to spýtal. nežiadal som zatiaľ všetky čo mi dlží, ale len faktúry ktoré musím za neho platiť, lebo sú na mňa a on nemá peniaze (teraz). No on je celkom ostrieľaný, lebo už bol aj na súde, možno viacerých, tak nechcem aby ma nejak okašľal, a tak chcem poradiť s tým čo do čestného prehlásenia napísať (tak sa to volá myslím nie?).

On sa choval veľmi ochotne, že mi podpíše čokoľvek, že proste on ma má stále za kamoša a nepodrazil by ma takto... len nech zaplatím terajšiu vymáhanú faktúru lebo potrebuje to číslo používať (samozrejme aj ja moje). A potom podpíše "čokoľvek", u notára
Tak by som tam chcel dať že mi napr do týždňa splatí túto pôžičku čo zaplatím až 3 nezaplatené faktúry (dosť vysoké), a potom že bude splácať 2 roky ďalšie peniaze, mesačne, na tie ďalšie faktúry počas viazanosti.

Neviem ako by to malo byť správne napísané, keby došlo k súdu tak aby to nebolo deravé, vďaka čomu mi nebude musieť nič zaplatiť. A keď nezaplatí a bude napr pred súdom tvrdiť že zaplatil, ako to dokážem že nezaplatil? Tvrdenie proti tvrdeniu nemá moc váhu ak sa nemýlim.

Dúfam že niekto poradíte, nemám moc času, len do zajtra :/

ps.: patrí toto pod občianske právo?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak mám možnosť ho nechať zohnať prachy na faktúry, a spoliehať sa že bude platiť potom aj tie ďalši…
MarekK 22.01.2015 17:11
MarekK
Marku, buď "kamaráda" přimějete k podpisu uznání dluhu u notáře, nebo se s penězi rozlučte. (Záležit… poslední
ivzez 09.02.2015 06:36
ivzez

Tak mám možnosť ho nechať zohnať prachy na faktúry, a spoliehať sa že bude platiť potom aj tie ďalšie. Podpíše mi čestné prehlásenie u notára, že mi bude dávať mesačne niekoľko, za tie faktúry, ale žeby tam bolo aj to ostatné čo mi dlží to už neviem, nepodpíše asi úplne hocičo, hoc by podľa mňa aj chcel lebo má na výber buď platiť, alebo hrozba väzenia, resp. väčšieho trestu keď pôjdem svedčiť proti (lebo vraj je niekoľko svedkov čo pôjdu svedčiť). Čiže neznepriateliť si ho a ticho dúfať že potom príde aj na to že mi pomaly vráti čo dlží.

Alebo druhá cesta znepriatelím si ho, prestanem s ním komunikovať. Pridám na stranu operátora a na polícii vyrozprávam všetko, pravdepodobne sa dostanem z tých faktúr na dobro, a pravdepodobne neuvidím ani korunu zo svojich peňazí. Môžem ešte asi dodatočne podať trestné oznámenie že si požičal a nevrátil, ale nemám dôkaz, iba svedka jednej pôžičky, a tiež bol so mnou v banke keď som bol vyberať väčšiu sumu peňazí, ktoré som mu potom dal, nie pred zamestnancom. Ale proste, neviem či mi trestné oznámenie niečo pomôže, len ho fakt poriadne naseriem a môžem len dúfať že nepodpáli auto alebo niečo také.

Popravde straší ma predstava neukončiť to keď teraz mám príležitosť, a zostať v tom naďalej. No ani jedna možnosť nie je bohviečo.

Tiež by sa mi hodilo poradiť sa s právnikom ale kto to bude platiť..

Marku, buď "kamaráda" přimějete k podpisu uznání dluhu u notáře, nebo se s penězi rozlučte. (Záležitost se táhne přes tři roky, takže část dluhu už je promlčena. Tu už bez písemného uznání dluhu neuvidíte.)

Přečetla jsem si i předchozí dotaz a není mi jasné, proč jste "kamarádovi" vůbec nějaké poníze dával. Za zprostředkování práce po Vás nesmí (v ČR) nikdo nic požadovat.

Proč "jste na sebe bral telefony"? Bylo přece jasné, že platby zůstanou na Vás. (Kdyby "kamarád" chtěl platit, uzavřel by smlouvy svým jménem. Tady bylo jasné, že "něco nehraje" …)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru