Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatný kó banky

Dobrý den odeslal jsem dobírkou (balík do ruky) zásilku dobírka byla na účet ale napsal jsem tam špatný kód banky konkrétně kód banky k M-bank kde je potřeba předčíslí kam sa taková platby vrátí děkuji

Předmět Autor Datum
Nevrátí se nikam. Jestli dobírka nepůjde převést na účet (účet nebude v té mBank existovat), tak bud…
Dale Cooper 01.02.2015 18:38
Dale Cooper
V případě ,že se platba vrátí asi na poštu koho bude pošta kontaktovat na složence dobírkové je pouz…
David55555 01.02.2015 18:50
David55555
Ještě jednou. Psal jsem, že v případě neexistujícího čísla účtu se platba nikam nevrátí. Zůstane evi…
Dale Cooper 01.02.2015 20:34
Dale Cooper
Majitel účtu a ani účet zřejmě existovat nebudou. http://www.penize.cz/investice/15436-preklep-nemus… poslední
Prim 02.02.2015 01:41
Prim

Nevrátí se nikam. Jestli dobírka nepůjde převést na účet (účet nebude v té mBank existovat), tak bude evidována poštou a bude potřeba udělat reklamaci, kam se uvede správný kód banky. Následně dle reklamace se platba převede správně.
Jestli ten účet v mBank existovat bude, tak se na něj platba převede a bude potřeba to řešit s mBank (= pošta udělala co měla, prachy převedla dle dobírkové složenky), vyzvat majitele toho účtu, aby vydal to, co mu nepatří.

Ještě jednou. Psal jsem, že v případě neexistujícího čísla účtu se platba nikam nevrátí. Zůstane evidovaná na poště ("peníze nikam neodejdou") a pošta nikoho kontaktovat nebude. Je potřeba udělat reklamaci, s předložením podacího lístku a se sdělením správného čísla účtu, kam platba měla jít.
Pokud číslo účtu existovalo a platba se převedla (opět - zjistí se to pomocí reklamačního řízení), tak budete muset požádat o spolupráci mBank.
Nevím už, jak to napsat jasněji.

Zkrátka - vezměte si podací lístek od balíku a nakráčejte na poštu. Sdělte, k čemu došlo a požádejte o reklamaci. Další věci se budou odvíjet od výsledku reklamace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru