Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zrušení pracovní smlouvy

Dobrý den, jsem nyní zaměstnány pracovní agenturou, která mě dočasně přidělila do práce v jiné firmě. V pracovní smlouvě mám uvedeny tyto možnosti zrušení pracovní smlouvy z mé strany:
1) výpověď s 2 měsíční lhůtou
2) ukončení pracovního poměru dohodou obou stran
3) ukončení prac. poměru ve zkušební době

Nyní již nejsem ve zkušební době a potřebuji co nejrychleji ukončit prac. poměr, podal jsem tedy žádost o ukončení prac. poměru dohodou. Zaměstnanci té prac. agentury ji odeslali vedení s tím, že lhůta jsou 2 týdny a odpověď o souhlasu či nesouhlasu s mou žádostí má přijít někdy v rozmezí těch 2 týdnů.

Dnes je předposlední den a pořád prý žádná reakce od vedení prac. agentury. Poraďte mi prosím jaké mám teď možnosti. Nechci tam jít "naslepo". Máte s podobnou situací někdo zkušenosti? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Lhůta výpovědi obvykle běží od 1. dne následujícího měsíce, kdy jsi výpověď podal (pokud to není ve…
Ara 04.02.2015 08:14
Ara
Jde mi spíše o toto: pokud se rozhodnu nechat se vyhodit - prostě nebudu chodit do práce, mají na mě…
devatenáctiletý 04.02.2015 12:35
devatenáctiletý
Přinutit k chození do práce se nedá, mimo jiné pro zákaz nucených prací. Znepříjemnit to můžou a je…
karel 04.02.2015 13:25
karel
No, abych to upřesnil - pracuji na dělnické pozici ve skladu a lidé se tam střídají jak na běžícím p…
devatenáctiletý 04.02.2015 14:14
devatenáctiletý
S neomluvenou absencí asi nebude největší problém. Protože jsi agenturní pracovník, čekal bych že ma…
Ara 04.02.2015 14:57
Ara
Tady bych nesouhlasil,že s absencí nebude problém. Firma prostě vyčíslí ztrátu za nevykonanou prácí…
pedroso 05.02.2015 10:33
pedroso
Pozornému čtenáři jistě neušlo, že jsem psal nebude největší problém. Firma sice vyčíslí škodu ale j… poslední
Ara 05.02.2015 11:05
Ara

Lhůta výpovědi obvykle běží od 1. dne následujícího měsíce, kdy jsi výpověď podal (pokud to není ve smlouvě jinak). Takže 1. dubna můžeš odejít.
Musíš chápat, že agentura má své závazky, musí za tebe najít náhradu a nejspíše ji projednat s firmou kde děláš. A to může chvilku trvat...

Jde mi spíše o toto: pokud se rozhodnu nechat se vyhodit - prostě nebudu chodit do práce, mají na mě nějakou např. finanční páku? Např. může mě daná pracovní agentura či firma do které jsem dočasně přidělen nějak přinutit abych do práce chodil? Děkuji

No, abych to upřesnil - pracuji na dělnické pozici ve skladu a lidé se tam střídají jak na běžícím pásu, pokud odejdu tak na moje místo nastoupí někdo jiný, to by nebyl zas takový problém co se týče nějakého vymáhání úhrady škod nebo se mýlím?

Tady bych nesouhlasil,že s absencí nebude problém. Firma prostě vyčíslí ztrátu za nevykonanou prácí z důvodu neomluvené absence a samozřejme agentura to bude chtít po něm. Nezahrával bych si.Může to být i pěkný balík. Jak dokaže, že nezavinil, že firma nesplnila termín zakázky za xxx tisíc z důvodu jeho neomluvené absence. Alespoň ať se hodí marod.

Pozornému čtenáři jistě neušlo, že jsem psal nebude největší problém. Firma sice vyčíslí škodu ale její výši musí prokázat. A to nemusí být snadné. Pokud má ale sjednánu smluvní pokutu, žádné vyčíslování a dokazovaní netřeba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru