Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nalezená občanka, co s ní ?

Dneska ráno při cestě do práce jsem nalezl občanský průkaz, jelikož vím jak je otravné vyřizování nové, říkám si udělám dobrý skutek.
Nenechám ji tam ležet ale vrátím ji majiteli.
Tak jsem koukl po příchodu do práce na net jestli podle jména a adresy o něm najdu něco na síti, nic o něm v google nevyskočilo, jelikož je dotyčný z vedlejšího města než jsem já tak jsem zvolil jinou taktiku, zavolal jsem na městskou v jeho obvodě, podotýkám na pevnou linku na služebnu.
Příslušník velice ochotný,že na adresu pošle hlídku že mi dá vědět.
Vzal si na mně telefon že ho dají dotyčnému ať se se mnou spojí a bude vše vyřešeno.
Chyba lávky tak za 2 hoďky příslušník volá že dotyčný na té adrese vůbec nefiguruje.
Ale že mám po návratů domů zavolat nebo zajet na služebnu v mém bydlišti a s něma si domluvit předání dokladů, říkal že to nebude problém že si pro to i přijedou ať se nemusím starat že by to tak udělali oni, jen že sou z jiného města tož si to mám dohodnout s našima.
Zde nastává problém po telefonátu na pevnou linku na služebnu v místě mého bydliště a vysvětlení o co se jedná my bylo zděleno že podle zákona oni takové věci (doklady) přebírat nemohou a že si mám zjistit na magistrátu kdy je otevřeno oddělení s doklady a tam to zkusit odevzdat.
Tak přemýšlím jestli si ze mě dělají prdel,jiný by si na tu občanku zašel na splátky koupit nějaké zboží, nebo ji využil jiným podobným způsobem.
Já pitomec chtěl dotyčnému chtěl ušetřit trápení s vyřizováním nových dokladů a dopadl jsem takhle.Kdysi byly schránky důvěry nebo jak se to jmenovalo,dneska jsou akurát bejbyboxy :-) .
Uvažuji že ji hodím do poštovní schránky ať se stará někdo jiný když cajti nemají zájem a dotyčný se na dané adrese nezdržuje.

Co by jste udělali vy ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
On je docela podstatný rozdíl mezi slušností a imbecilitou... Například v Rakousku se domluví pár a…
Araneus84 30.04.2015 15:05
Araneus84
Imbecilne mi pride vyrabanie problemov, tam, kde byt nemusia. Netvrdim, ze naraficit nieco na clovek…
fleg 30.04.2015 17:18
fleg
Musim s Araneus84 stoprocentne souhlasit. Ono to totiz vubec neni o vytvareni umelych problemu, ona…
RedMaX 30.04.2015 20:39
RedMaX
To, že v médiích vidíte a slyšíte, že je u nás většina podvodníků, ještě neznamená, že je to pravda.…
centsm 03.05.2015 23:03
centsm
Amen. Presne tento pocit mam aj ja. Tupy narod pozera vecer spravy (komercne) a vidi vsade sa kradne… poslední
fleg 04.05.2015 15:02
fleg

On je docela podstatný rozdíl mezi slušností a imbecilitou...

Například v Rakousku se domluví pár a před takovýmto "jednodušším poctivcem" sehrají scénku, jak muž partnerku při procházce parkem bije a jen čekají na to, až dotyčný zakročí a společně ho pak zažalují za ublížení na zdraví o statisícové částky.

Jak zmínil někdo výše. Když by se zjistilo, že na danou občanku byla realizována půjčka v době, kdy byla ztracená, za kým by asi tak podle vás šla policie a u koho by hrozilo poměrně reálné nebezpečí, že bude odsouzen za podvod (s českými soudy žádný problém) ? V případě, že by měl štěstí, by "jen" musel absolvovat výslechy...

Imbecilne mi pride vyrabanie problemov, tam, kde byt nemusia.
Netvrdim, ze naraficit nieco na cloveka je nemozne. Netvrdim, ze odsudenie v tomto pripade je nemozne.
Je vsak vysoko nepravdepodobne a mne osobne ako dotazovatelovi je tiez trosku zle z vas, co si vyrabate umele problemy na ospravedlnenie svojho nicnerobenia. Ano zijte si vo svojom vlastnom svete a ked budete potrebovat pomoct nahodou tak sa moglite ku vsetky bohom, aby neboli vsetci tak blbi ako ste vy.
Imbecilita je naopak tvarit sa, ze mna sa to netyka, ze mi to moze sposobit problemy, ze to nie je moja vec a pod. Ale to uz je o moralke a to ludia neradi pocuvaju.

Musim s Araneus84 stoprocentne souhlasit. Ono to totiz vubec neni o vytvareni umelych problemu, ona to je totiz docela vsedni realita!

Kolik lidi bezne ztraci obcanku? A kolik jich vymysli, jak nekoho podvest? Bohuzel minimalne v CR je tech druhych mnohem vic.

Vidim to jinak, lide se deli na dve skupiny, na ty, kteri jeste nemeli prilezitost dobry umysl realizovat a na ty, kteri ano a uz se se zlou potazali. Pak je teda jeste skupina treti, to jsou ti, co si proste nedaji pokoj ani kdyz uz spatnou zkusenost nasbirali, tem dobre tak.

To, že v médiích vidíte a slyšíte, že je u nás většina podvodníků, ještě neznamená, že je to pravda. Slušných a poctivých lidí je u nás většina. Moje dcera a snacha dokonce dostali vyznamenání za pomoc. Sám jsem mnoha lidem pomohl a jen jednou narazil na darebáky, které jsem zavčasu odhalil. A 2x mě cizí lidé zachránili všechny doklady, aniž by čekali na odměnu. Zůstali v anonymitě, ikdyž bych je rád odměnil, protože v tašce bylo dost peněz a neztratila se ani koruna. Slyšíme jen o nepoctivcích. O dobrých lidech a jejich činech se nikde nepíše, protože to nikoho nezajímá.

Amen.
Presne tento pocit mam aj ja. Tupy narod pozera vecer spravy (komercne) a vidi vsade sa kradne, vsetci su rovnaki, samy podvod. A tak si to pomaly vsugeruje do hlavy vecer za vecerom.
Na druhy den ide autom a zbada mavat cloveka pri aute. Asi ma poruchu pomysli si automaticky. Zastavim?! A nie, ved minule v spravach hovorilo o bande Rumunov co okradali vodicov na simulovane poruchy, nech mu zastavi niekto iny alebo nech si zavola.
Vitajte v realite vazeni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru