Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Předseda přestupkové komise

Dobrý den,

měl bych jeden dotaz ohledně předsedy přestupkové komise.

Má obviněný nějakou šanci požádat o změnu předsedy přestupkové komise?
Proč se ptám.
Už podruhý jsem u komise kvuli nepřizpůsobivým.
Předseda komise se už několikrát nechal slyšet že okolo nich musí chodit a tím pádem většinou jsou vždy v právu ačkoliv ve skutečnosti by to mělo být jinak.

I sám mám tuto zkušenost kdy v prvém případě jsem to odnesl já.
Oni se ani nedostavili ke komisi a omlouvali se už v průběhu řízení a ještě se mu do telefonu posmívali a on je stejně omluvil.
Samozřejmě že vyvázli úplně beztrestně ačkoliv konflikt byl vyvolaný z jejich strany, tak jako skoro vždy.

Je tedy nějaká možnost požádat o změnu předsedy přestupkové komise?
Díky za radu.

Předmět Autor Datum
Příště bych se odvolal,nechtěl bych platit či příjmout trest,nebo prostě nesouhlasit a jsou povinni…
kamzl 02.05.2015 10:45
kamzl
Měla jsem něco podobného,ta "verbež" sorry,ale jiné slovo pro ně nemám-užili jsme a užíváme si dost.…
cucurka 02.05.2015 12:50
cucurka
Jde mi čistě o spravedlnost. A budu se snažit to tak nenechat. Nerad bych dospěl k situaci že budu m…
Gizzer 02.05.2015 19:12
Gizzer
Dobrý den, děkuji za Vaší odpověď. Můžete mi prosím jak postupovat? Asi nemohu jen tak přijít a ří…
Gizzer 02.05.2015 19:08
Gizzer
je to i tom jestli je tam u vás na úřadě dost"kompetentních lidí" u nás na městským úřadě se o tohle… poslední
kamzl 03.05.2015 01:56
kamzl

Příště bych se odvolal,nechtěl bych platit či příjmout trest,nebo prostě nesouhlasit a jsou povinni to postoupit soudu.pokud chcete být iniciativní s rozhodnutím komise a nesouhlasným postojem můžete soudní líčení vyvolat sám.

O změnu předsedy přestupkové komise požádat můžete ale spíš se stane to že to postoupí soudu a problému se rádi zbaví, u soudu kde na to máte právo si můžete požádat o změnu kohokoliv.

Měla jsem něco podobného,ta "verbež" sorry,ale jiné slovo pro ně nemám-užili jsme a užíváme si dost.Na mé otázky,co se bude dále dít,odpověděl jednou,odvolali se na kraj.Kam,to údajně nevěděl,podruhé,abych se přišla zeptat,zkrátka různé výmluvy,až to po roce tzv"shodil ze stolu".Řekl nám to až náš právník.Nebýt toho,že jsme se museli kvůli nim na čas odstěhovat,zveřejnila bych to i se jménem onoho předsedy.Odvolala bych se,být Vámi.To byla druhá PK,na první se nedostavili.Jen že prý jsem chronická stěžovatelka,slyší je celý bytový dům.

Dobrý den,
děkuji za Vaší odpověď.

Můžete mi prosím jak postupovat?

Asi nemohu jen tak přijít a říct že chci změnit předsedu komise.
Abych řekl pravdu tak na soud nemám peníze.
Chci spravedlnost a věřím tomu že pokud tam nebude tento předseda, tak k ní dospěju.

je to i tom jestli je tam u vás na úřadě dost"kompetentních lidí" u nás na městským úřadě se o tohle stará místostarosta a výměna je možná pouze za starostu, který jak už jsem psal radši věc postoupí dál, když se to nevyřeší prvním "stáním".

Jestli jste větší obec s rozšířenou působností je možný že kompetentních lidí je tam více, defakto to může dělat kdejaký pokladník nebo zastupitel obce,ale stejně na triko starosty. pak je možnost zažádat přímo starostu o verdikt.
Tam jde spíš o to že když nepřijmete rozhodnutí obce, věc se automaticky postupuje na obec s rozšířenou působností a tak dál(okres, kraj, potažmo už soud) ale s každým odvoláním, nebo nesouhlasem to stojí peníze a u případného soudu i nějaký ten trest(krajní případ)

Neznám až tak situaci ale pokud tam jde o naschvály ohledně hluku, bordelu obecně, starosta to vyřeši pokutou v řádech stovek korun během hodiny, na obci s rozšířenou působnosti, okrese a výš už to může jít do tisíců a bude se to vléct.

Pokud chcete spravedlnost a jste si jistý že předseda přestupkové komise je zaujatý nebo nemá"koule" nezbyde vám nic než se odvolat výš,protože pokud budete dělat mrtvýho brouka nebo nepříjmete rozhodnutí komise udělá to on a podle toho na Vás budou pak koukat.

Velkou roli hrají i místní poměry, příbuzenské svazky na úřadě,znalost zastupitelů a starosty svého okolí...co si budem povídat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru