Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Předseda přestupkové komise

Dobrý den,

měl bych jeden dotaz ohledně předsedy přestupkové komise.

Má obviněný nějakou šanci požádat o změnu předsedy přestupkové komise?
Proč se ptám.
Už podruhý jsem u komise kvuli nepřizpůsobivým.
Předseda komise se už několikrát nechal slyšet že okolo nich musí chodit a tím pádem většinou jsou vždy v právu ačkoliv ve skutečnosti by to mělo být jinak.

I sám mám tuto zkušenost kdy v prvém případě jsem to odnesl já.
Oni se ani nedostavili ke komisi a omlouvali se už v průběhu řízení a ještě se mu do telefonu posmívali a on je stejně omluvil.
Samozřejmě že vyvázli úplně beztrestně ačkoliv konflikt byl vyvolaný z jejich strany, tak jako skoro vždy.

Je tedy nějaká možnost požádat o změnu předsedy přestupkové komise?
Díky za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Příště bych se odvolal,nechtěl bych platit či příjmout trest,nebo prostě nesouhlasit a jsou povinni…
kamzl 02.05.2015 10:45
kamzl
Dobrý den, děkuji za Vaší odpověď. Můžete mi prosím jak postupovat? Asi nemohu jen tak přijít a ří…
Gizzer 02.05.2015 19:08
Gizzer
je to i tom jestli je tam u vás na úřadě dost"kompetentních lidí" u nás na městským úřadě se o tohle… poslední
kamzl 03.05.2015 01:56
kamzl

Příště bych se odvolal,nechtěl bych platit či příjmout trest,nebo prostě nesouhlasit a jsou povinni to postoupit soudu.pokud chcete být iniciativní s rozhodnutím komise a nesouhlasným postojem můžete soudní líčení vyvolat sám.

O změnu předsedy přestupkové komise požádat můžete ale spíš se stane to že to postoupí soudu a problému se rádi zbaví, u soudu kde na to máte právo si můžete požádat o změnu kohokoliv.

Dobrý den,
děkuji za Vaší odpověď.

Můžete mi prosím jak postupovat?

Asi nemohu jen tak přijít a říct že chci změnit předsedu komise.
Abych řekl pravdu tak na soud nemám peníze.
Chci spravedlnost a věřím tomu že pokud tam nebude tento předseda, tak k ní dospěju.

je to i tom jestli je tam u vás na úřadě dost"kompetentních lidí" u nás na městským úřadě se o tohle stará místostarosta a výměna je možná pouze za starostu, který jak už jsem psal radši věc postoupí dál, když se to nevyřeší prvním "stáním".

Jestli jste větší obec s rozšířenou působností je možný že kompetentních lidí je tam více, defakto to může dělat kdejaký pokladník nebo zastupitel obce,ale stejně na triko starosty. pak je možnost zažádat přímo starostu o verdikt.
Tam jde spíš o to že když nepřijmete rozhodnutí obce, věc se automaticky postupuje na obec s rozšířenou působností a tak dál(okres, kraj, potažmo už soud) ale s každým odvoláním, nebo nesouhlasem to stojí peníze a u případného soudu i nějaký ten trest(krajní případ)

Neznám až tak situaci ale pokud tam jde o naschvály ohledně hluku, bordelu obecně, starosta to vyřeši pokutou v řádech stovek korun během hodiny, na obci s rozšířenou působnosti, okrese a výš už to může jít do tisíců a bude se to vléct.

Pokud chcete spravedlnost a jste si jistý že předseda přestupkové komise je zaujatý nebo nemá"koule" nezbyde vám nic než se odvolat výš,protože pokud budete dělat mrtvýho brouka nebo nepříjmete rozhodnutí komise udělá to on a podle toho na Vás budou pak koukat.

Velkou roli hrají i místní poměry, příbuzenské svazky na úřadě,znalost zastupitelů a starosty svého okolí...co si budem povídat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru