Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Storno objednávky ještě před vyzvednutím zboží

Dobrý den,
dne 1. 5. 2015. jsem si přes internet objednala mobilní telefon. S tím, že si jej vyzvednu osobně v kamenné prodejně. Dne 3. 5. 2015 jsem se ale dozvěděla, že tento prodejce je všude známý jako podvodník, který prodává místo nových mobilních telefonů, telefony repasované. A na reklamace nebere zřetel, jelikož řekne, že mobil Vám prodal nový, a vy jste si jej poničili sami. Několikrát na něj zákazníci posílali ČOI a nic se pořád neděje. Z tohoto důvodu jsem panu majiteli dne 3. 5. 2015 napsala e-mail, že si přeji objednávku zrušit. Dne 4. 5. 2015 mi od pana majitele přišel e-mail, že zboží je na prodejně připravené a objednávku již zrušit nemohu. I přes to, jsem mu napsala, že o mobil nemám zájem a nadále trvám na zrušení objednávky, z důvodu špatných zkušeností předešlých zákazníků. Pan mi dnes poslal odpověď: ano ma pravo odstoupit do 14 dnu po udelani nakupu vy jste objednala ale nakup jste neprovedla objednavka je tudiz v systemu a je porad zavazna. vse uz resi nase pravni oddeleni, chete se dohodnout po dobrem? nebo mame poslat predzalobni upominku?....Jak mám nyní postupovat?

Předmět Autor Datum
Můžeš se na něj s klidem vy*rat. Já bych mu tedy napsal něco ve smyslu: "Tak já čekám na tu předžal…
Araneus84 05.05.2015 18:18
Araneus84
Já to pochopil tak, že už za zboží zaplatila. Jestli ne, tak to vážně nemá smysl nijak řešit. Napiš…
Rainy 05.05.2015 18:20
Rainy
Pokud telefon již zaplatila a prodejce není ochotný jí poslat peníze zpět, tak bude muset tedy jít n…
Araneus84 05.05.2015 18:25
Araneus84
Pokud jsi nezaplatila, tak prostě oznámíš mailem storno objednávky a zboží prostě nevyzvedneš. Soudn… poslední
Prasak 05.05.2015 19:00
Prasak

Můžeš se na něj s klidem vy*rat.

Já bych mu tedy napsal něco ve smyslu: "Tak já čekám na tu předžalobní výzvu, retarde."
Jinak bohatě postačí nereagovat a hodit to za hlavu.

Moc by mě zajímalo, jak pak bude dokazovat, že jste tu objednávku přes internet udělala skutečně vy a že jen někdo nezneužil váš email.
Navíc žádná povinnost vyzvednout si na prodejně objednané zboží opravdu není. Maximálně po vás může chtít uhradit přiměřený poplatek za vyskladnění zboží ze skladu (tj. jím prokazatelně vydané náklady) a to samozřejmě až za předpokladu, že by se mu podařilo prokázat, že jste s ním komunikovala opravdu vy a nikdo jiný.

Pokud jsi nezaplatila, tak prostě oznámíš mailem storno objednávky a zboží prostě nevyzvedneš. Soudně tě stíhat nebude, to jsou jen silácký kecy. Právní oddělení? To si může dovolit jen opravdu velká firma, nějakej malej obchodníček s eshopem nic takovýho nemá.
Pokud jsi zaplatila, přímo na prodejně uplatni odstoupení od smlouvy uzavřené na dálku, na což máš právo do 14 dnů. Peníze ti musí vrátit, i když bude dělat krky a natahovat to, vrátit to musí. Jinak na něj můžeš poštvat soudy ty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru