Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sousedské vztahy- urážky sousedů

Dobrý den,
máme velmi zvláštní vztahy s našimi sousedy. My si jich vůbec nevšímáme, nekomunikujeme s nimi a oni nás celá léta urážejí a pomlouvají. Každý, kdo jde po cestě a oni jsou venku nebo na zahradě si vyslechne, že jsme nejhorší sousedi, hajzli, ..atd. Několikkrát jsem slyšela, že o mě řekli, že jsem blbec, debil, hajzl, líná svině ..(uvádím zde jen ty slušnější výrazy) Nejhorší je, že se takto o nás vyjadřují i před naší návštěvou, když my nejsme doma !! Už je to neúnosná situace.
Byla jsem se radit na úřadě a bylo mi řečeno, že si toho nemám všímat, že jde jen o řeči důchodců a Ti se přece namají o čem bavit a kdybych chtěla podat stížnost nebo trestní oznámení za pomluvu, tak se stejně nic nevyřeší, jen zhorším situaci.
Prosím poraďte.
Děkuji.
Sousedka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji za komentáře. Problém je, že vše se děje za našimi zády. Nikdy nenadávali přímo nám. Mezi nám… nový
Sousedka 18.05.2015 13:00
Sousedka
pokud v tom jen verbální napadání nic moc se s tim nedá dělat, jen pěstovat další žabomyší války.Nab… nový
kamzl 18.05.2015 22:25
kamzl
Vyvěste na viditelné místo svého domu (dveře, vstupní branu, apod.) nějakou vysvětlující cedulku ve… poslední
Araneus84 19.05.2015 16:13
Araneus84

Děkuji za komentáře.
Problém je, že vše se děje za našimi zády. Nikdy nenadávali přímo nám. Mezi námi a sousedy nikdy nedošlo k žádnému konfliktu ani hádce. Nebyli jsme přátelé, ale chovali jsme se vždy slušně. Taky proto jsme na začátku nevěřili, že k urážkám dochází. Až jsme byli před 10 ! lety pomluv a urážek svědky. Byli jsme na zahradě a naši sousedé "vysvětlovali" našim přátelům ať se s náma nebavi, že jsme blbci, debili .... Když jsme žádali vysvětlení , odešli domů a tak to teď vypadá pokaždé, když se potkáme, vše popřou a doslova utečou před náma, nemáme možnost komunikace.
Už je vyčerpávající se pořád za naše sousedy omlouvat a vysvětlovat jejich pomluvy.

pokud v tom jen verbální napadání nic moc se s tim nedá dělat, jen pěstovat další žabomyší války.Nabízí se je nějak vyprovokovat,ale mohlo by se to nemile obrátit.Suosedy si člověk vybírá většinou sám-poslední dobou je to ale naopak.

Vyvěste na viditelné místo svého domu (dveře, vstupní branu, apod.) nějakou vysvětlující cedulku ve smyslu:

"Pokud se vám stane, že narazíte na slaboduché jedince, kteří náš budou za našimi zády pomlouvat, nevšímejte si jich a politujte je. Na nic lepšího se nevzmohou."

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru