Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrácení nesprávně dodaného zboží z e-shopu

Dobrý den,
Pres e-shop jsme si objednali sedačku do obyvaku s uloženým prostorem. Sedačku nám přivezli, ale jelikož jsme neměli ještě hotovou rekonstrukci obyvaku,tak jsme ji 2 měsíce nevybalili. Po 2 měsících jsme po vybavení zjistili, ze sedačka nemá úložný prostor. Na dotaz reklamace nám bylo sdeleno, ze jsme po převzetí na kontrolu meli 3 dny. Nyní není reklamace platná. Maji pravo zamitnout reklamaci?
Díky

Předmět Autor Datum
Dle Občanského zákoníku máte právo požadovat, aby měla věc vlastnosti ujednané či prodávajícím popsa…
Kurt 08.07.2015 16:24
Kurt
treba si ujasniť pojmy,čo musí výrobok mať pri prevzatí a čo je to vada,ktorá sa prejaví v priebehu…
audax 09.07.2015 06:54
audax
Nepleťme pojmy s dojmy. Je třeba upřesnit: - úložný prostor to mít mělo a nemá? - úložný prostor to…
Dale Cooper 08.07.2015 16:24
Dale Cooper
Děkuji za odpověď. Úložný prostor mít mel a o tuto funkci byla dražší než bez úložného prostoru. Zap…
Michal092 08.07.2015 16:34
Michal092
Pak prodejce pravdu nemá a je povinen přijmout a vyřídit reklamaci. Mohou vám samozřejmě nabídnout i…
Dale Cooper 08.07.2015 16:36
Dale Cooper
Pokial ste zaplatili sedacku s uloznym priestorom a dodali lacnejsiu bez ulozneho je jasne, ze ste d…
fleg 08.07.2015 21:26
fleg
Pokud byla cena vyšší,reklamujte u prodejce dodání neobjednaného zboží a zároveň ho upozorněte na be…
Karel04 09.07.2015 11:15
Karel04
V podstate to uz spravil a predajca sa brani tym, ze na zistenie takejto zavady mal 3 dni. Cele to b… poslední
fleg 09.07.2015 13:27
fleg

Dle Občanského zákoníku máte právo požadovat, aby měla věc vlastnosti ujednané či prodávajícím popsané. Právo uplatnit vadu těchto vlastností pak máte 6 měsíců od převzetí věci.

Ust. § 2161: „Jakost při převzetí

(1) Prodávající odpovídá kupujícímu, že věc při převzetí nemá vady. Zejména prodávající odpovídá kupujícímu, že v době, kdy kupující věc převzal,

a) má věc vlastnosti, které si strany ujednaly, a chybí-li ujednání, takové vlastnosti, které prodávající nebo výrobce popsal nebo které kupující očekával s ohledem na povahu zboží a na základě reklamy jimi prováděné,

b) se věc hodí k účelu, který pro její použití prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá,

c) věc odpovídá jakostí nebo provedením smluvenému vzorku nebo předloze, byla-li jakost nebo provedení určeno podle smluveného vzorku nebo předlohy,

d) je věc v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a

e) věc vyhovuje požadavkům právních předpisů.

(2) Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí.“

treba si ujasniť pojmy,čo musí výrobok mať pri prevzatí a čo je to vada,ktorá sa prejaví v priebehu 6-tich mesiacov od predania/prevzatia a je braná zo zákona ako vada,ktorá bola prítomná už pri prevzatí,to,že predajca dodal niečo iné,to sa malo zistiť pri prevzatí,to že sedačka nemá úložný priestor nieje vada,ktorá sa prejaví z časovým odstupom počas užívania v zákonom stanovenej lehote 6-tich mesiacov,to je nedostatok,ktorý sa mal zistiť pri prevzatí-to je bod 1a,1b,1c paragrafu 2161,na toto sa nevzťahuje bod 2,takže reálne pokial má predajca dostatočne hrubú "hrošiu kožu",nemusí uznať to,že po X.mesiacoch idete reklamovať ,že sedačka nemá úložný priestor,typ sedačky ste si mali skontrolovať pri predaní/prevzatí dodaného tovaru......

Děkuji za odpověď. Úložný prostor mít mel a o tuto funkci byla dražší než bez úložného prostoru. Zaplatili jsme sedačku s uloženým prostorem - výsuvné suple, ale dodali bez. Jen pevný rám.

Pokial ste zaplatili sedacku s uloznym priestorom a dodali lacnejsiu bez ulozneho je jasne, ze ste dostali tovar, co ste nechceli a je jedno kedy to zistite.
Na druhej strane bude tazke to dokazat, pretoze predajca sa moze na sude branit tym, ze vam dodal spravnu sedacku a ze ste ju nasledne zamenili vy, takze bude na vas preukazat, ze tomu tak nie je. Vysledok sa neda az tak presne predpovedat.
V kazdom pripade predajca by moholk byt k zakaznikovi ustretovejsi, pretoze si viem tazko predstavit, ze si kupite drahsi kus od nich, potom ho niekam date, zozeniete si taky isty len lacnejsi a potom to chcete reklamovat...to mi pride pritiahnute za vlasy celkom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru