Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rekonstrukce tr. činu

Zdravím,
položím spíš pár otázek k přemýšlení:

-Situace se měla tak že jsem se stal něčeho obětí - na udání onoho agresora, mě policie zabavila řidičské oprávnění na základě jeho svědectví, protože on vypověděl že když jsem před ním ujížděl byl jsem pod vlivem alkoholu.

Následné testy to prokázaly, vyšetřením jsem nebránil, hodnoty nebyl moc pěkné a místo toho aby se zabývali napadením ze strany agresora mě v šoku a nepříčetnosti vyslýchali ohledně spáchání trestného činu jízdy pod vlivem návykové látky.

Je tohle správný postup ze strany policie? Není tam někde nějaký "paragraf na kolečkách"? Dodnes chodím po doktorech, na svoje náklady podstupuju vyšetření, jsem v DPN, oni mi zařídili jen vyšetření ve špitálu.

Nyní ze strany až po měsíci se ozvali s kriminálky a žádají po mě rekonstrukci, ohledně napadení a i té jízdy pod vlivem, chci se zeptat na předpoklad zda mohou operovat vážně s tím co jsem podepsal tenkrát v tom deliriu(nebo jak to nazvat)?Navíc vím že už to psychicky moc nedávám a spousty věcí si z toho dne už nepamatuju ani teď.je lepší to svěřit advokátovi nebo počkat jak dopadne rekonstrukce?

dík za odezvu nebo názor.

Předmět Autor Datum
hodnoty nebyl moc pěkné a místo toho aby se zabývali napadením ze strany agresora mě v šoku a nepří…
cejna 04.09.2015 07:36
cejna
do toho auta jsem se prvně ani nedostal, kdyby jo stejně bych tam spal...ale o tom si taky múžeš mys…
kamzl 04.09.2015 14:22
kamzl
Už jste jednal s pojišťovnou? Podle mne bude na 99,99 % výluka na alkohol.
ivzez 05.09.2015 21:12
ivzez
A nebyl ten "agresor" agresivní jen proto aby ti sebral klíče od auta ? Možná máš kliku,že jsi nikoh…
pedrosoo 04.09.2015 07:55
pedrosoo
situace je pravda složitější, tu policii jsem přivolal já potom co mě napadl a udělal ještě něco ,te…
kamzl 04.09.2015 14:19
kamzl
A v tom deliriu jsi doteď, že jsi popis uvedl takový, jaký si uvedl, ze kterého není jasné absolutně…
Araneus84 04.09.2015 09:33
Araneus84
až vystřízlivíš tak můžeš pohledat zde: index.php řeší se tam různé přestupky,tak třeba něco najdeš.
pedalek 06.09.2015 21:06
pedalek
dík docela zajímavý řčtení :( poslední
kamzl 07.09.2015 01:45
kamzl

hodnoty nebyl moc pěkné a místo toho aby se zabývali napadením ze strany agresora mě v šoku a nepříčetnosti vyslýchali ohledně spáchání trestného činu jízdy pod vlivem návykové látky.

Asi ti taky neskočili na pohádku o agresorovi. Ani se jim nedivím. Proti chlastu nic nemám, ale sedat vožralej za volant je hovadina. Doufám, že ti to pořádně "vosolej".

Dodnes chodím po doktorech, na svoje náklady podstupuju vyšetření

taková ta klasická simulace. Kdo myslíš. že by ti to měl platit?
To, že máš nějaký bebíčko, tě nezbavuje odpovědnosti za tebou spáchaný tr. činy.

do toho auta jsem se prvně ani nedostal, kdyby jo stejně bych tam spal...ale o tom si taky múžeš myslet svý, když jsi tam nebyl.jsi stejnej jak nějaký lidi, kteří tomu feťákovi tu pomalu staví pomník za statečnost.

edit. o nějaký placení mi taky nejde, peníze dostanu s pojistky, ne moc ale jo.šlo o to že to pro ně skončilo focením modřin a místa činu.

situace je pravda složitější, tu policii jsem přivolal já potom co mě napadl a udělal ještě něco ,ten člověk toho prostě využil a jeho výpověď posloužila státnímu zástupci k podání žaloby na mě, jeho prozatím řeší kriminálka za to co provedl mě.

tu kliku tu jsem měl spíš doopravdy, kdybych ho tenkrát zbil za to co vyvedl, mohlo to být jinak...ale to je kdyby, v tý situaci byly jen dvě východiska.

Kdo uteče, ten vyhraje, což jsem zvolil já anebo vrátit mu to se vší parádou beze svědků, ale to je všechno kdyby byli ryby.

A v tom deliriu jsi doteď, že jsi popis uvedl takový, jaký si uvedl, ze kterého není jasné absolutně nic ?

Pokud si se bál agresora, který tě pronásledoval a prchal si před ním a z toho důvodu jsi opilý nasedl do auta a začal před ním ujíždět, jednalo by se o stav nouze a není možné tě za to trestat. Ovšem tak se to zřejmě nestalo, že ? Byť tvůj mlhavý popis situace by šel interpretovat klidně takto.

Co čekáš, že ti někdo takto poradí ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru