Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na nepoctivého stavaře?

Zdravím všechny přítomné a znalé.
Loni jsme dostali stavební povolení a začali schánět stavaře, který by zvládnul postavit domek.Nahodili jsme poptávku na internet a vybírali z různých nabídek.Samozřejmě jsme byli limitováni rozpočtem, asi jako 99 % stavících lidí.
Sítem prošel jeden, který se jevil velmi dobře, napsal nám dobrý rozpočet a jelikož pán vypadal seriozně, sepsali jsme smlouvu o díle.
Začalo se stavět loni v říjnu, vše klapalo a do zimy byla hrubá stavba pod střechou, hotový příčky,komín, okna, dveře a mohlo se dělat vevnitř.
Na jaře banka uvolnila hypotéku a rozjelo se to dál.

Fungovalo to asi do března a stavař přestal dojíždět.
Je pravda, že bylo téměř vše hotovo.Ale přeci jen pár věcí chybí a my je po něm chceme dodělat.Na domě je i pár nedodělků a závad.
Nemáme dodělanou střechu, takový ty rohový konce.Nemáme okapy které měl dodat, tzudíš nemůžeme střechu ani podbít, aby ve velkých větrech nelítala ven vata.Teče nám po komíně do technický místnosti.Chybí zakopat zemnící pásek, proto nemůžu zapojit hromosvod.
Bylo by toho hodně, proto se nebudu moc rozepisovat.

Zateplení fasády jsme si nechali na vlastní náklady dodělat.

Ale co je nejhorší, nemáme stavební deník, tlakové zkoušky kanalizace, záruční listy k oknům a dveřím a faktury s rozpisem materiálu na stavbu.Chtěli jsme žádata o dotaci zelená úsporám a nemůžeme.Jelikož jsem stavaře několikrát prosil, aby nám zaslal doklady a nereaguje, zvažuji na něj podat žalobu.

Poradíte mi, jak postupovat?Nikomu jsem nikdy nechtěl uškodit, jsem spíš lidumil a vždy se snažím rozumně dohodnout.Ale nesnesu, když ze mě někdo dělá vola.

Díky za radu.S pozdravem Tomáš

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak co? Dostál stavař slovu?
Dale Cooper 13.09.2015 22:17
Dale Cooper
Ne. Zrovna sedím u kompu a tvořím dopis k zaslání k jeho rukám. On možná zapomíná na své sliby, já a…
iconek 14.09.2015 00:04
iconek
Ne. Jsem si to myslel... :-/ Nechápu takové lidi. poslední
Dale Cooper 14.09.2015 09:04
Dale Cooper

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru