Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstoupení od kupní smlouvy pozemku

Dobrý den,chtěl bych získat nějáké informace než to budu řešit s právníkem,asi před měsícem jsme s manželkou na hypotéku koupili pozemek k výstavbě našeho vysněného baráčku,vše bylo ok,co jsem o pozemku zvládl zjistit zjistil jsem,realitní makléř,mimo jiné známý prodávajících mi sděloval,že je pozemek dle místního stavebního úřadu určen k zastavění,což mi doložil,také mi zděloval,že veškeré sítě jako voda,kanalizace,elektřina a plyn jsou volně ztažitelné na úřadu města,což dle VAKU,Čezu a RWE bylo pravdivé,ale hlavní problém je v tom,že mi opomněl říct,že napříč úhlopříčkou pozemku je vedena dešťová kanalizace obce,která není nikde vedena ale je tam,a prodávající strana,která pravděpodobně chtěla stavět a nedostala díky této kanalizaci povolení nám ji prodala a zatajila,rádi bychom tam stavěli,ale začínám se obávat zda nám dají povolení,jelikož si myslím ,že přípojky nebudou souhlasit dle norem,samozřejmě jsme mi blbci podepsali kupní smlouvu,že veškeré sítě a přípojky nám byli zděleny a souhlasíme,teda kromě toho zásadního kanálu o kterém určitě věděli,je nějáká možnost to řešit,nebo budem jako rodina do konce života platit hypotéku na kus trávy????
Děkuji za případné odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý večer Vážení,děkuji za odpovědi,nicméně i tak trochu nastíním pravděpodobná fakta která jsme s…
Masakaa 30.10.2015 20:08
Masakaa
No jo u soudu argument hyenismu moc neobstojí. prodejce se bude bránit tím podobným co vy, viz. špat… poslední
kamzl 31.10.2015 10:20
kamzl

Dobrý večer Vážení,děkuji za odpovědi,nicméně i tak trochu nastíním pravděpodobná fakta která jsme se dozvěděli za poslední týden při obcházení sousedů a obce kvůli ohlášení stavby,kanalizace která tam je je asi prý 40 let stará,dále prodávající koupily pozemek v roce 2007 zhruba za stejnou cenu za kterou jsme ji koupili mi teď a asi si ji nekoupili na chov slepic nebo pěstování brambor,když jsme se jich v realitce ptali proč tam třeba nestavěli řekli že přišlo druhé dítě a že si to rozmysleli,u jednoho souseda jsme se dozvěděli,že tenkrát tam chtěl někdo stavět a nebylo jim to povoleno z důvodu té kanalizace tak pozemek prodali(asi nám),nerad bych za to odsuzoval obec či realitku,ale skutečnost,že věděli,že máme 3leté dítě a bereme si na to hypotéku je opravdu neskutečně hyenistická,proto bych rád věděl jestli jsme v právu a raději potrestal prodejce...v kupní smlouvě sice je že jsem byl seznámen s kanalizací a vodovodem,která byle stažitelná na městském úřadě,ale neodpovídá realitě,dále že na pozemku nevisí žádné věcné břemeno,což asi taky tak není,prostě chceme jen spravedlnost,toto fakt známe jen z filmů....

No jo u soudu argument hyenismu moc neobstojí. prodejce se bude bránit tím podobným co vy, viz. špatné plány, informace od předchozích majitelů atd. atd. Tohle fakt řešte s obcí potažmo st. úřadem.

Ve smlouvě jestli není výslovně uvedeno že tam je nějaké věcné břemeno, všichni mimo- prozatím- st. úřadu vám povolili kdejaké zasíťování (RWE,ČEZ atd.) tak plánky z obecního úřadu navíc neodpovídající realitě bych v potaz nebral.

Jiná by bylo kdyby to byl vodovod, nějaký místní který zásobuje třeba celou obec, ale ten by měl být taky řádně zakreslený, a opět se vracím k tomu věcnému břemenu, které uvádíte že není...

...i ten vodovod by musel pryč natož nějaký trativod, protože už jste dostali povolení na připojení vody a plynu a bůh ví čeho dalšího, to že na základě špatných plánů už není vaše starost ale obce dát vše do původního stavu.

Každopádně bych zkusil tuhle "černou stavbu" ohlásit na st. úřadě a vylíčit jim situaci, nevidím problém proč by neměl během zákonné doby nařídit odstranění stavby.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru