Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nechce zrusit kupni smlouvu

Dobry den. Dne 8.2 jsem koupil vuz, ktery mel mit urcite veci uplne nove. ( Brzdy komplet, vsechny naplne vymeneny a top stav ) jak se ale ukazalo, naplne meneny nebyly a jelikoz brzdy take ne, zacali me prvni investice... Vyjel jsem a asi po 20 km se mi zacalo zahrivat kolo ( spatne lozisko ) ktere jsem na vlastni naklady nechal opravit a samozrejme popisovane brzdy tez nebyly delane, tez jsem musel investovat. Celkem tedy 5000 kc no a jedeme dal, olej tez nebyl delany, takze minimalne 1000 kc + ten prevodovy a jelikoz zacala kopat prevodovka, musi se komplene zbytek vylejt a dolejt 15 litru noveho, kde cena jen oleje je 5700 ( musi byt original, je to narocne na kvalitni olej ) + 1500 filtr + vymena jsme na skoro 13 000 kc plus zacala prosakovat vana oleje motoru. TAKZE DALSI INVESTICE.... S prodejcem jsem se nedohodl,aby ostranil tyto vady a nechce slyset o zruseni kupni smlouvy. Jak mohu postupovat? Dnes je to 14 dni. Rad bych kupni smlouvu zrusil.

Předmět Autor Datum
Na to ti odpoví jedině advokátní kancelář,kde ukážeš především kupní smlouvu,se vším co k ní patří.…
pedrosso 19.02.2016 11:50
pedrosso
Ne, cetl jsem, ze dokonce muzes rozebrat motor a kdyz tam zjistis zavadu ( domenim, ze auto vykazue…
Brokol 19.02.2016 12:21
Brokol
Napřed ti právník ale musí potvrdit,že ta žaloba bude mít smysl a ne blamáž. Ukaž mu všechny písemno…
pedrosso 19.02.2016 13:25
pedrosso
Moc nerozumím tomu, proč když někdo kupuje auto z druhé ruky za x desítek/stovek tisíc, není schopen…
Araneus84 19.02.2016 13:59
Araneus84
Jestli jsi to kupoval u áček nebo jinde u podobných prodejních šíbrech, lze předpokládat, že bez med…
TNT 19.02.2016 16:48
TNT
No zrovna ááčka bych vynechal. Sami dokonce doporučují si sebou vzít technika a na jejich zvedáku zd…
pedrosso 19.02.2016 18:13
pedrosso
Co chceš řešit ? Samozřejmě že v ojetinách vždy reklamace budou. To není Porsche salón. V bazaru mus… poslední
pedrosso 19.02.2016 18:17
pedrosso

Na to ti odpoví jedině advokátní kancelář,kde ukážeš především kupní smlouvu,se vším co k ní patří. Co tady bez podrobností chceš slyšet,nebo si přečíst ??. Laicky se domnívám,že ke zrušení kupní smlouvy by mohlo dojít do doby než na auto někdo šáhl a začal se v něm hrabat.

Ne, cetl jsem, ze dokonce muzes rozebrat motor a kdyz tam zjistis zavadu ( domenim, ze auto vykazue zavadu a rozebrani za ucelem zjisteni zavady ) , tak se to da povazovat za platnou i kdyz to rozeberes. Ne diskuze,ale primo nekde v zakoniku... Fakt nevim kde. No chtel jsem slyset treba to ,( OBRAT SE TAM A TAM A TAM TI S TIM POMUZOU ) Takze jit k pravnikovi a sepsat zalobu?

Napřed ti právník ale musí potvrdit,že ta žaloba bude mít smysl a ne blamáž. Ukaž mu všechny písemnosti a prostě vše co ti dokáže,že tě podvedl.Jaký jsi podepsal předávací protokol ? Ten nemusíš podepsat hned,ale po přesvědčení se,že ty slíbené věci tam jsou/nejsou. No právník. Jinak to budou doměnky a debaty tady.

Moc nerozumím tomu, proč když někdo kupuje auto z druhé ruky za x desítek/stovek tisíc, není schopen si zaplatit technika, aby mu auto prohlédl a zkontroloval od podlahy ke stropu....

Tedy jak máte nyní postupovat:
Když jste nebyl schopen zaplatit několik stovek technikovi za zkontrolování auta, zaplaťte nyní několik tisíc právníkovi, který vám následně (pravděpodobně) doporučí cestu občansko-právního sporu. Nebo taky ne a oznámí vám, že jste si zakoupil drahé náhradní díly.

Určující bude zda vámi uváděné: "popisované věci, které měl mít úplně nové" jsou zmíněny v kupní smlouvě. Pokud jste podepsal smlouvu ve smyslu: "kupuji 15 let staré auto tak jak je", tak se budete moci jít maximálně klouzat...

Jestli jsi to kupoval u áček nebo jinde u podobných prodejních šíbrech, lze předpokládat, že bez mediální podpory to vyeskalovat k nebesům v některých televizí, je reklamace nebo zpětný odkup 100% dopředu vyloučen.

zde je dobrý zdroj stížností, člověk si udělá rychle obrázek jak ten byznys prodeje aut z druhé ruky funguje, přihrává jen vlastníkům firem http://www.vasestiznosti.cz/spolecnost-349/aaa-aut o-a-s

Co chceš řešit ? Samozřejmě že v ojetinách vždy reklamace budou. To není Porsche salón. V bazaru musíš mít sebou lidi hned při koupi kteří ti poradí,co si představuješ,že ti 20ti letý tereňák klekne,to chceš vysoudit nový ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru