Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypoved kvuli botam

Nevim, jestli se tu najde odborny radce, ale zkusim to popsat:

Zamestnavatel nam nafasoval pracovni boty (udajne zdravotni pantofle). Vetsina lidi s tim nema problem, no me z nich bolely nohy, tak jsem je asi po dvou hodinach zase zabalil a nosim dal svoje z Tesca.

Dneska se asi po pul roce ukazala nejaka inspekce, se mnou se vubec nebavili a vedouci rekli, ze je nosit musim nebo z toho bude mit problemy. Paklize to nosit nechci, tak me odeslat k lekari a pokud nebude zdravotni stav vyhovovat noseni tech pracovnich pantofli, pripada v uvahu i vypoved z duvodu neschopnosti vykonavat dotcenou praci (u pocitace). :-D

Je jasny, ze ten debil chtel me i vedouci postrasit a ani se nejedna o nejakou zaminku, ze by treba se me chtel zamestnavatel zbavit nebo tak neco. Vubec se to neresilo pres dalsi nadrizene, proste si zamestnavatel (nevim jestli tohle resi personalni nebo nejakej jinej byrokrat) najal nejakyho joudu, mozna proste nejaky znamosti nebo tak neco, proste jak to u tehlech byrokratu, kteri krome buzerovani jinych nic neumej chodi.

Ja jsem obratem napsal papir, to maji byrokrate vetsinou radi, nevim, jestli i tentokrat, ze z duvodu bolesti nohou z udajne zdravotnich bot tyto vracim svemu nadrizenemu. Papir jsem si nechal podepsat a boty vratil.

Otazka je, jake moznosti zamestnavatel ma? Mam je vylozene poslat do prdele nebo cekat a nechat se poslat k lekari, pokud na to dojde, nebo proste jestli neco dal v tomto podnikat. Byrokraty nemam rad, takze pokud by slo jim nejak zavarit, tak to i udelam rad.

Nakonec jsem tuhle picovinu schopen hnat az do uplneho konce, ikdyby me fakt vyhodili, protoze si verim, ze neni problem jit pracovat tam, kde po mne nikdo nebude vyzadovat nosit boty, ze kterych me boli nohy. :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
bohužial pokial sa pre určitú činnosť vyžaduje určitý typ pracovnej obuvi,tak ju musíš nosiť,alebo o…
audax 04.03.2016 08:28
audax
Na druhou stranu je logicky nutne pro praci s PC prostredku OOP? Podle me ne a v zakone o ochrane z…
Redmarx N 04.03.2016 14:00
Redmarx N
To je teorie,sice pochopitelná,ale pán je zaměstnavatel.
pedrosso 04.03.2016 14:31
pedrosso
karel, pedrosso: pojem zamestnavatel je siroky, majitel, vedeni, personalni oddeleni, ... jina situ… poslední
RedMaX 04.03.2016 15:49
RedMaX

bohužial pokial sa pre určitú činnosť vyžaduje určitý typ pracovnej obuvi,tak ju musíš nosiť,alebo od určeného lekára,z ktorým má zamestnavatel zmluvu donesieš potvrdenie,že dotyčná obuv je pre Teba nevhodná,iná možnosť nieje a zamestnávatel Ťa môže takto elegantne absolutne legálne buzerovať alebo preradiť na iný druh činnosti,alebo naprosto legálne vyhodiť z dôvodu,že nemá pre Teba zodpovedajúce pracovné zaradenie,ktoré by zodpovedalo Tvojmu momentálnemu zdravotnému stavu,je to na prvý pohlad buzerácia,ale bohužial,proti tomu nemáš príliš možností sa brániť,druh,typ OOP,dress code a podobné záležitosti určuje zamestnávatel,nie zamestnanec.....odmietnutie používania predpísaných OOP je rovnako možné zo strany zamestnávatela považovať za hrubé porušenie pracovnej disciplíny so všetkými následkami,ktoré z toho vyplývajú,aj okamžité rozviazanie pracovného pomeru....aj pre prácu s pc,zobrazovacími jednotkami etc existujú zdravotné normy,predpisy,predpisy EU etc,môžeš si ich vyhladať a pokial Ty zistíš nejaký nedostatok,môžeš naň upozorniť alebo tiež vyžadovať potrebné zmeny,čo zasa za určitých okolností môže vyústiť do otvoreného konfliktu "kto z koho",tam obvykle zasa zvíťazí ako obvykle zamestnavatel....

karel, pedrosso: pojem zamestnavatel je siroky, majitel, vedeni, personalni oddeleni, ...

jina situace panuje v male firme, kde je to vsechno jasne adresne, ale v podstate cim vetsi firma, tim vetsi bordel, takze o bojich mezi slozkama firmy na nizsich patrech se treba majitel nikdy nedovi nebo mu to je ukradeny.

---
zatim teda vyrizeno a nechavam otevreny, jestli se v nasledujicich tydnech bude situace dal vyvijet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru