Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytykaci dopis

Ahoj pracujem v CZ. V pripade ak dostanem vytykaci dopis a ukoncim vo firme, kde pracujem pracovny pomer, dostane sa tento vytykaci dopis k mojmu novemu zamestnavatelovi? Vytykaci dopis je len nieco ako interny dokument, ktory ma realne u noveho zamestnavatela neohrozi? Posiela sa na urad prace? Nejedna sa konkretne o mna :). Dakujem.

Předmět Autor Datum
Rozhodně není důvod tento interní dokment kdekoliv ukazovat. Ani na ÚP, ani novému zaměstnavateli.
111 21.04.2016 10:18
111
Automaticky se nic neposílá, ale zaměstnavatel ho může poslat ze své vlastní vůle. Úřadu práce to bu…
Wikan 21.04.2016 10:39
Wikan
To je složitější. Neplést si vytýkací dopis s paragrafem 53. Pokud ale byl vytýkací dopis zaslán,tak…
pedrosso 21.04.2016 11:06
pedrosso
Do zápočtového listu mu tohle nenapíšou (mohou tam ale napsat § důvodu skončení PP), ale budoucí zam… poslední
L-Core 21.04.2016 16:38
L-Core

To je složitější. Neplést si vytýkací dopis s paragrafem 53. Pokud ale byl vytýkací dopis zaslán,tak asi brzy by následovala výpověď pro nějaké hrubé porušení pracovní kázně.Je to postup,který se musí dodržet. Jediné,čeho de obávat,jestli si v nové firmě perzonalista sám nebude zjišťovat důvod odchodu dotazem u nynějšího zaměstnavatele.

Do zápočtového listu mu tohle nenapíšou (mohou tam ale napsat § důvodu skončení PP), ale budoucí zaměstnavatel se informovat asi bude. Skoro vždycky se tak děje…

Kdysi dávno, někdy kolem roku 1995, jsem vyhazoval jednoho zaměstnance (zaměstnance svého klienta, já bych zaměstnance NIKDY nechtěl :-)) a doba tehdy ještě byla prosta všelijakých podivných korektností a antidiskriminací lajdáků. Do poznámky na zápočťák jsem mj. napsal: neomluvené absence, krádeže na pracovišti, požívání alkoholu. Tohle by dnes nešlo, darebáci jsou chráněni zákonem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru