Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jízda autem s pár hodin propadlou technickou na STK - velký problém?

Zdravím,
v neděli mi končí STK na autě, nechal jsem to bohužel úplně na poslední chvíli. Teď do konce týdne absolutně nemám šanci dostat se, o víkendu mají všude v širokém okolí zavřeno.
Nejbližší možnost je tedy v pondělí, hned v 7 ráno, na začátek otevírací doby STK, odvézt auto přes periferii Prahy (cca 6 kilometrů). Byl by z toho velký problém? Jel bych mimo hlavní tahy, mimo kamery, jde mi o to, jak by se tvářila hlídka, kdyby mě případně zastavili - když pojedou náhodou za mnou, kamera jim hned zahlásí, že technickou nemám. Bylo by to 7 hodin po konci platnosti, jel bych přímou cestou domov - STK a jelikož byl víkend, jedu v nejbližší možný den.

Díky za názory.

Předmět Autor Datum
1: vzít si volno a dojet na STK 2: požádat někoho, aby dojel s vozidlem na STK 3: půjčit si plato za…
iconek 12.05.2016 06:11
iconek
Problém to je jen, když Vás zastaví policie. Sankce může být až 2000Kč na místě. To s autem nemůže…
milan.cukrar 12.05.2016 06:52
milan.cukrar
Risknu to, díky za informace. Ptal jsem se, jestli by nemohl někdo jiný, ale část lidí ochotná jet n…
Potkan007 12.05.2016 07:24
Potkan007
Nemějte z toho až takový strach, kdyby Vás zastavili nasypte si popel na hlavu a omluvte se... den p…
an0nym 12.05.2016 10:14
an0nym
Měl jsem to podobně a PČR mě stavěla, STK už jsem měl cca.týden propadlé a jen mě upozornil, že mě t…
ZhooL 13.05.2016 07:40
ZhooL
Měl jsem kdysi podobný problém, ptal jsem se, snad v STK. Tam mi řekli, pokud by mne cajti stavěli,… poslední
Yarda 13.05.2016 08:39
Yarda

1: vzít si volno a dojet na STK
2: požádat někoho, aby dojel s vozidlem na STK
3: půjčit si plato za auto a dovézt vozidlo na STK
4: zariskovat pokutu a na STK v pondělí dojet.

Známka se označuje měsícem, kdy končí technická.V případě, že je auto ve viditelně dobrém technickém stavu, nemusí policajt pojmout podezření a nebude auto lustrovat.Velký TP, kde je uveden přesný datum STK nevozíte sebou ve vozidle.
Hlavně se nesmí nic přihodit.To se pak jde po technickém stavu vozidla a i v případě, že vůz nemá STK jen pár hodin se bere, jako by ji prostě nemělo a všechno půjde za vámi.

Já omylem jezdil bez STK měsíc.Zapoměl jsem si to pohlídat.Bez stresu jsem jezdil do práce, klídeček pohoda.V den, kdy jsem to ujistil a ještě v ten den jel na STK sem načumoval za každý roh, jestli tam pýchavky nestojej.Těch 6 km na technickou bylo nekonečných :-)

Nemějte z toho až takový strach, kdyby Vás zastavili nasypte si popel na hlavu a omluvte se... den propadlá technická nikoho zajímat nebude. Ovšem může se stát že narazíte na někoho kdo má špatný den a ten si na vás může vylít zlost. nejhorší co se může stát je pokuta 2 000Kč a odstavení vozu pro který si musíte přijet s platem.

Měl jsem to podobně a PČR mě stavěla, STK už jsem měl cca.týden propadlé a jen mě upozornil, že mě tento měsíc končí technická. Na to jsem mu odpověděl že vím a jsem objednaný. Na známce je jen měsíc a rok, takže dle mého když to auto není vrak a je to ještě toho měsíce, tak nic neřeší. Samozřejmě jak už se tady psalo záleží i na člověku, který auto zastavuje.

Měl jsem kdysi podobný problém, ptal jsem se, snad v STK. Tam mi řekli, pokud by mne cajti stavěli, mám jim ukázat velký techničák, že na technickou kontrolu jedu. Naštěstí mne tehdy nikdo nestavěl tak nevím, zda by to takhle fungovalo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru