Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodal jsem auto a nový majitel ho nepřihlásil

prosím oradu před dvěma měsící jsem prodal auto novy majitel spěchal tak jsem mu dal ověřenou plnou moc k přihlášení,ale dodnes tak neučinil.
ted mě chodí dom přestupky acpředvolání.byl jsem u něj dušoval se že to přepíše hned druhý den a ted už nereaguje neotvírá

prosím o radu děkuji mos s potdravem
Změna předmětu, původně: moc prosím o radu (karel)

Předmět Autor Datum
To i s techničáky a dobrovolně ? Si mu auto vlastně půjčil.
kozakl 14.10.2016 15:35
kozakl
A kúpna zmluva?
čitateľ 15.10.2016 16:23
čitateľ
kupní smlouva je to jediné co mám ale nevím co stím mám dělat
ladic77 15.10.2016 19:45
ladic77
Zrovna jsem nedávno řešil podobnou situaci.Auto jsem předal v lednu známýmu z práce na záruku jeho v…
iconek 16.10.2016 20:13
iconek
Vystavujete se sankci až 50 tisíc, nikoliv jen 15, jak někdo píše. Bohužel bez přitomnosti kupce, ev… poslední
milan.cukrar 17.10.2016 06:51
milan.cukrar

Zrovna jsem nedávno řešil podobnou situaci.Auto jsem předal v lednu známýmu z práce na záruku jeho vedoucího, že si vozidlo přepíše.
Když se do září nic nedělo (pojistku ale zaplatil) tak sem se zeptal svého soukromého právníka na to, co v takovém případě dělat.

Takže ho musíte vyzvat doporučeným dopisem k přihlášení vozidla.V dopise uvedete že jste jej očekával následující úřední den po podepsání kupní smlouvy před budovou odboru dopravy, ale on nedorazil.Zároveň jej vyzvěte (ideálně v době 21 dní od odeslání) že jej čekáte před budovou odboru dopravy v místě jeho trvalého bydliště v určitý den a hodinu, abyste s ním provedl přepis vozidla na něj.
Pokud dotyčný nebude reagovat, obeznámíte odbor dopravy v jeho místě trvalého bydliště, že kupující porušil zákon tím že nepřevedl v zákonné lhůtě vozidlo ani po vaši výzvě.Zároveň obešlete pojištovnu i s kopií dopisu pro odbor dopravy, aby jste měl něco v ruce, pokud dotyčný způsobí nehodu.
Pokuta za nepřepsání vozidla je až 15 tísíc korun.Vy jste snahu měl.Jako důkaz budete mít doporučený dopis na jeho osobu.

Mi se naštěstí auto vrátilo, dotyčný ho potřeboval jen do konce STK.Neměl pár korun na přední ramena FORD Fiesta a provedení STK a přepisu.Ale nabastlit na střechu křídlo z Formule 1, na to peníze měl.Falešné sání stihnul na kapotě taky vytvořit.A nalakovat sprejem celý auto taky.Dal jsem mu přes držku, jeho manželka mi předala klíče a papíry k vozidlu.Odvezl jsem to na nejbližší sběrný dvůr, dostal papír o ekolikvidaci a nazdar.Se zmrdama se jinak jednat nedá.

Vystavujete se sankci až 50 tisíc, nikoliv jen 15, jak někdo píše.
Bohužel bez přitomnosti kupce, evidenční kontroly a zelené karty vozidlo nepřepíšete, i když právníkům zaplatíte tisíce.
Musíte fyzicky oba navštívit evideci vozidel, abyste měl jistotu přepisu. nesmíte věřit cizím lidem. Bohužel jste se dostal kvůli své neznalosti až lenosti, do problému, jako tisíce lidí, kteří nemůžou přepsat vozidlo.

Na předvolání a přestupky reagujet kopií kupní smlouvy, kde uvedete, že již nejste vlastníkem a zodpovědnost přejímá kupec, podle OZ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru