Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodal jsem auto a nový majitel ho nepřihlásil

Zrovna jsem nedávno řešil podobnou situaci.Auto jsem předal v lednu známýmu z práce na záruku jeho vedoucího, že si vozidlo přepíše.
Když se do září nic nedělo (pojistku ale zaplatil) tak sem se zeptal svého soukromého právníka na to, co v takovém případě dělat.

Takže ho musíte vyzvat doporučeným dopisem k přihlášení vozidla.V dopise uvedete že jste jej očekával následující úřední den po podepsání kupní smlouvy před budovou odboru dopravy, ale on nedorazil.Zároveň jej vyzvěte (ideálně v době 21 dní od odeslání) že jej čekáte před budovou odboru dopravy v místě jeho trvalého bydliště v určitý den a hodinu, abyste s ním provedl přepis vozidla na něj.
Pokud dotyčný nebude reagovat, obeznámíte odbor dopravy v jeho místě trvalého bydliště, že kupující porušil zákon tím že nepřevedl v zákonné lhůtě vozidlo ani po vaši výzvě.Zároveň obešlete pojištovnu i s kopií dopisu pro odbor dopravy, aby jste měl něco v ruce, pokud dotyčný způsobí nehodu.
Pokuta za nepřepsání vozidla je až 15 tísíc korun.Vy jste snahu měl.Jako důkaz budete mít doporučený dopis na jeho osobu.

Mi se naštěstí auto vrátilo, dotyčný ho potřeboval jen do konce STK.Neměl pár korun na přední ramena FORD Fiesta a provedení STK a přepisu.Ale nabastlit na střechu křídlo z Formule 1, na to peníze měl.Falešné sání stihnul na kapotě taky vytvořit.A nalakovat sprejem celý auto taky.Dal jsem mu přes držku, jeho manželka mi předala klíče a papíry k vozidlu.Odvezl jsem to na nejbližší sběrný dvůr, dostal papír o ekolikvidaci a nazdar.Se zmrdama se jinak jednat nedá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny