Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se ubránit proti kolektivním správcům INTERGRAM, OSA, OAZA?

Myslim, ze tieto vypalne firmy vsadzaju na rovnaku taktiku ako poistovne.
Poistovne kedysi davnejsie matematicky zistili, ze ked nebudu vyplacat poistky i v pomerne jasnych pripadov tak vacsina ludi to vzda, maximalne sa tak stazuje v poistovni a pripad sa taha.
Malokto to dotiahne na sud s poistovnou, kde paradoxne 90% pripadov poistovna prehra. Aspon taku statistiku som pocul od advokatov a velmi radi beru poistne kauzy, su z toho pekne peniaze a vacsinou vyhrany pripad.
Preco to potom poistovne robia? Lebo to vynasa, su ziskove napriek prehranym pripadom a zaplatenym sudnym trovam. Pretoze drviva vacsina ludi sa nesudi a vykaslu sa na to.
Obdobny pripad su tieto autorske vypalne firmy, robia bububu na kazdeho u kohpo najdu tranzistorak a snazia sa vyberat vypalne. A co sa stane? Vacsina ludi podlahne ich tlaku hned, chcu mat pokoj, ti co sa brania neskor podlahnu tiez, ked zacnu na nich tlacit.
Osobne si myslim, ze keby sa o tomto probleme hovorilo viacej, padlo viacero rozsudkov v neprospech vypalnikov bol by odopor vacsi. Aj u nas na SK uz sme mali pripady kedy nasa SOZA sliapla do poriadneho hovna vid napriklad spor s obcou Pohorela.
http://www.webnoviny.sk/slovensko/deti-spievali-pe snicky-soza-im-poslala/505877-clanok.html
Nakoniec SOZA ustupila a navyse sa menil zakon, aby nemala ziaden pravny narok vyberat vypalne aj ked neodznela ziadna produkcia, ktora patri pod ich "jurisdikciu".
Mne osobne taketo organizacie celkom dvihaju zlc a trosku ma mrzi, ze ta vacsina ludi ustupi a bojovat za spravnu vec sa akosi nikomu nechce.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny