Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se ubránit proti kolektivním správcům INTERGRAM, OSA, OAZA?

Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat, zda někdo znáte nějaký účinný způsob, jak se bránit proti kolektivním správcům OSA, INTERGRAM, OAZA a odolat jejich obrovskému tlaku. Znáte snad nějaké spolky nabízející pomoc a rady nebo můžete mi prosím doporučit nějakého právníka, kterého jste již sami vyzkoušeli a vyhráli?
Předem děkuji za Vaše tipy!
Roman Novák

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak mám zde aktuální novinku - kolektivní správce INTERGRAM nemůže automaticky vymáhat od hospodskýc…
Tomáš Makrlík 02.06.2019 16:45
Tomáš Makrlík
Zeby zavan zdraveho rozumu? poslední
fleg 02.06.2019 18:28
fleg

Tak mám zde aktuální novinku - kolektivní správce INTERGRAM nemůže automaticky vymáhat od hospodských a majitelů restauračních zařízeních licenční poplatky za televizní, rozhlasové či obdobné vysílání! Musí nejdříve prokázat, že dané vysílání obsahuje vůbec nějaká autorská díla a současně že taková díla i smluvně zastupuje ! :-) Podrobněji :>: příloha.

Zmíněný judikát navazuje na důležitý nález Ústavního soudu ČR z roku 2014 - VELO CZ vs. kolektivní správce OAZA (viz feHwQZ49UVg ), a jeho závazné právní závěry lze vztáhnout i na veškeré uživatele autorských práv ( s výjimkou provozovatelů ubytovacích zařízení).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru