Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklámacia opravy notebooku

Dobrý deň,
mal by som na Vás otázku ako postupovať, keď servis nechce reklamovať neprofesionálne spravenú opravu.

Vec sa má takto, vo štvrtok som si dal vymeniť displej na ntb s tým, že bude hotový v pondelok. Tak sa aj stalo a včera som si ho prebral,všetko sa zdalo byť v poriadku čo malo fungovať fungovalo. Zvrat nastal vo večerných hodinách kedy som si všimol, že podsvietenie displeja presvitá okolo kamery a svetelného senzoru.
Senzor si stále myslí, že v miestnosti je dostatok svetla a nezapína mi podsvietenie klávesnice a nereguluje podsvietenie displeja ako takého.
Kamera je nepoužiteľná pri nastavení jasu displeja vyššom ako 1/4 maxima a to spôsobuje modrý obraz kamery a všetko na obraze je "prepálené".
Pri stiahnutí jasu alebo kompletnom vypnutí podsvietenia je obraz v poriadku. Samozrejme som ihneď dotazoval servis emailom s popisom poruchya tu je naša komunikácia:
Ja:

Dobrý večer,
dnes som si u Vás prebral macbook pro retina po výmene obrazovky a našiel som pre mňa jeden závažný problém, ktorý som si pri preberaní nevšimol.
Ako môžte vidieť na priložených fotkách podsvietenie/displej presvitá okolo kamery a tá je nad polovicou jasu nepoužitelná - tj. všetko je zafarbené do modra.
Samozrejme táto vada sa neprejavuje na dennom svetle lebo je silnejšie ako podsvietenie displeja ale večer a pri zhoršených svetelných podmienkach je to proste nepoužiteľné- pomáha len jemné pritlačenie skla v okolí kamery alebo stiahnutie jasu skoro na minimum. V ďalších priložených fotografiách je vidno jasný rozdiel, kedy je podsvietenie vypnuté a kedy na polovici. Najskôr som si myslel, že som paranoidný po oprave ale bohužial, keď porovnám fotky v rovnakých podmienkach s priatelkyným MBP a fotkami spravenými pred rozbitím displeja tak je obraz zafarbený len farbou osvetlenia izby.
Ďalej prestal fungovať svetelný senzor ktorý reguluje podsvietenie klávesnice a displeja pri ňom takisto pomáha len zatlačenie skla v jeho blízkosti.

Vopred ďakujem za Vašu odpoveď v ktorej očakávam ako budeme tento problém riešiť.

ODpoveď servisu:

Bohužel, tento problém Vám nevyřeším.
Z mého pohledu se jedná o zanedbatelný problém.
Notebook neslouží jako profesionální infrakamera pro zhoršené světelné podmínky."

Takáto odpoveď je výsmechom mojej inteligencie,keďže dôkazový materiál som mu poslal a takýto problém nieje zanedbateľný keďže teraz poklesla hodnota notebooku a znefunkčnil mi kameru aj svetelný senzor vedľa nej.

Po dnešnom telefonickom kontakte nechce príjmuť reklamáciu ale trvá na vrátení notebooku do stavu pred opravou (vráti poškodený displej a ktovie čo ešte s ním spraví po tejto výmene názorov) čo ja odmietam a žiadam od neho nápravu opravy, nie opätovné znefunkčnenie notebooku.

Posielam Vám rovnaké fotky ako som poslal jemu.
[apr0.png]
[xoYn.png]

Za Vaše názory ako ďalej postupovať ďakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle tlachání se servisem po emailu nikam nevede, má se jen udělat oznámení, že jdeš k nim znovu po… poslední
TNT 01.11.2016 23:00
TNT

Tohle tlachání se servisem po emailu nikam nevede, má se jen udělat oznámení, že jdeš k nim znovu podstoupit reklamaci. Tohle je zase o předání do servisu k reklamaci a je to jen na tobě. Ta věc má přijít ze servisu ve stavu tak jak má ta věc normálně fungovat. Když vidím tu větu o zanedbatelnosti stavu, to je odpověď líného vohnouta, to bych mu dal na místě do zubů. Vždy platí co je psané v reklamačním protokolu to platí, nešetřit slovy, rozepsat stav toho co se předává do servisu pěkně do podrobna, klidně s fotodokumentací, aby případně nevznikl prostor pro chybu úplně někde jinde kde to servis-prodejce posere a ve finále by to odnesl majitel věci nemajíc nikde oporu tvzení vyvrátit (klasikou jsou známky pádu, škrábance apod. kdy tam při předání nebyly).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru