Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podání vysvětlení u 7 měsíců starého přestupku

Zdravím,

Do datové schránky mi přišla výzva k podání vysvětlení k prověření přestupku - překročení rychlosti na úseku měřeném automatizovaným technickým prostředkem bez obsluhy, který se stal více než 7 měsíců zpátky. Vše je zkomplikované tím, že auto, se kterým byl přestupek spáchán bylo přibližně v té době v přepisu do firmy a posléze na něm byly měněny SPZ. Vozidlo tedy v té době řídilo více lidí.

Běžně jsem zvyklý na postup, že dojde klasická "bububu" výzva, že neřešíme kdo řídil, takže žádné body, ale zaplatťe 1500 Kč, nebo bude správní řízení. Z mých zkušeností, tato výzva vždy došla maximálně 1-2 měsíce po spáchání přestupku.

Tato výzva k podání vysvětlení je tedy poměrně nestandartní, jelikož po mě chtějí abych konkrétně uvedl jako provozovatel, kdo auto řídil, navíc se o to dotazují až po takové době, kdy už v podstatě není možné určit, kdo přestupek spáchal - když někomu řekněte, co jsi dělal 7 měsíců zpátky v 11:00, pochybuji, že by jste našli někoho, kdo by vám dokázal odpovědět. Kdybych si tím byl jistý, milerád bych jim skutečného řidiče předhodil, nicméně trochu mi připadá, že v této věci Magistrát postupoval účelově, tak aby to nebylo možné.

Řešit 7 měsíců starý přestupek tímto způsobem mi totiž opravdu nepřijde normální.

Jaký na to máte názor? Je nějaká možnost se proti tomu bránit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Názor na to mám takový, že je to okrádání. Můžete se proti tomu bránit tímhle stylem: poslední
codforever 15.01.2019 16:19
codforever

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru