Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Predvolanie svedka

Zdravím, chcel by som sa opýtať či v existuje okrem predvolania svedka aj predvolanie obvineného, alebo či sa na papieri predvolanie svedka, ráta ako "obvinený" doslovne napísané "PREDVOLANIE SVEDKA" a "predmetom svedectva je výsluch svedka". Alebo či existuje proste predvolanie kde je napísané obvinený. Ďakujem za odpoveď.

Předmět Autor Datum
Předvolání svědka je předvoláním svědka. Obviněný se ze svědka stane tím, že mu Policie sdělí obvině…
Kurt 10.12.2017 18:04
Kurt
So svedka sa v cuku-letu staneš obvineným priamo na PZ ČR, ani okom nemihneš, prípadne skončíš vo vä…
Nuda 10.12.2017 18:18
Nuda
V ČR se to nazývá výzva k podání vysvětlení a pro všechny strany je stejná. :puff:
osobne 10.12.2017 22:19
osobne
No, ja mýslim na Slovensku, to som pozabudol spomenúť.. každopádne, prišlo mi predvolanie svedka, a…
degustator 10.12.2017 22:44
degustator
Výpovede sú robené najprv individuálne výhradne pred vyšetrovateľom, lebo ste v tom namočení traja.…
Nuda 11.12.2017 08:39
Nuda
Ono je potřeba si uvědomit jednu věc: jako svědek musíš vypovídat pravdivě, jinak hrozí obvinění z k…
jirka44 11.12.2017 15:55
jirka44
pravda, pokiaľ by však nespôsobil vo výpovedi svedka tr.postih s ujmou sebe alebo blízkej osobe v ok… poslední
Nuda 11.12.2017 16:32
Nuda

So svedka sa v cuku-letu staneš obvineným priamo na PZ ČR, ani okom nemihneš, prípadne skončíš vo väzbe, až ti sánka padne na podlahu.

Ak predvolanie zaslané poštou DVR alebo doručené osobne, neobsahovalo náležitosti s opisom udalostí za akým účelom si predvolávaný debilným fízlom, v tom prípade sa s kľudom obráť na dozorného "štátneho zástupcu" (prokurátora) , aby preskúmal spis, prípadne kompletný spis odňal vyšetrovateľovi s tým, že žiadaš ako predvolávaná osoba, aby ti boli jasne a zrozumiteľné deklarované dôvody (kauzálny nexus) výsluchu.

Konkrétne:
Či si v procesnom postavení svedka, obvineného alebo páchateľa. Tiež žiadaš uviesť dozorným prokurátorom (v CR štátny zástupca) príslušné paragrafové znenie skutkovej podstaty. "Vo co gou", ty vole. Trestný skutok, priestupok, apod.

Ak si svedok, prípadne v inom procesnom postavení, požaduj tiež, aké listinné dôkazy, verejné listiny si máš pripraviť okrem občianskeho preukazu.

Totižto fízli sa tvária, ako bohovia na Olympe, chránená zver, pritom spomenutá spodina hnoja si neuvedomuje, že sú platení z daní poplatníkov a majú slúžiť v zmysle zákona, len nie šikanovať občanov nejakými zdrapmi flajstrami, "ako sa babe zachcelo". Presne po vzore eštébáckej, boľševicko-mafiánskej lúzy.

No, ja mýslim na Slovensku, to som pozabudol spomenúť.. každopádne, prišlo mi predvolanie svedka, a nižšie je napísané: Predmetom svedectva je výsluch svedka vo veci trestného činu podľa $172/1,2 Trestného zákona. No ale, ja som páchatel tohoto činu,a predvolanie mi prišlo 4mesiace po tom čo sa to stalo. Našli u nás colníci 9g trávy, boli sme 3. Ale predviedli nás na stanicu tam sme spisali zapisnicu a tak a nas pustili preč. Vidím že sa v tomto rozumieš, nevieš prečo nám to prišlo až teraz? A prečo tam je svedok a nie obvinený? Čo nasleduje, čo sa cca bude na tom výsluchu diať?

Výpovede sú robené najprv individuálne výhradne pred vyšetrovateľom, lebo ste v tom namočení traja. Ak sa ukáže z výsluchov (nakydáte jeden na druhého vinu v kruhu alebo ju zoberie niekto z vás na seba), vykoná sa podľa spisov a svedeckých výpovedí priama konfrontácia. Následne sa obvinia a prokurátorom obžalujú všetci traja, prípadne iba skutoční páchatelia. Nemusíte to byť zrovna ani jeden z vás, ale sused-záhradník či okoloidúci feťák, ktorý vám "nič netušiacim anjelikom" drogy podstrčil priamo do kešene spoza chrbta, mimo vašeho zorného poľa.

Zlatí komunisti, tí mali hneď vo všetkom jasno, a ak nebodaj nie, iba tápali, dospeli s ľudovodemokratickými talármafiánmi k názoru, že eštébákmi označený páchateľ je istý. Vinník musel byť "aj kdyby čert na koze jezdil"

pravda, pokiaľ by však nespôsobil vo výpovedi svedka tr.postih s ujmou sebe alebo blízkej osobe v okruhu (podľa Obč.zákonníka §§ 116, 117) na základe vykonávacej vyhlášky podľa Tr.poriadku § 130 ods 1) a nasl. z.č. 301/2005 Z.z.

V tom prípade môže odmietnuť výpoveď s uvedením zákonných dôvodov do zápisnice.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru