Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem parkování před domem

Dobrý den, před mým domem mi parkuje soused. Před svým vlastním domem si z předzahrádky která je na obecním pozemku udělal parkoviště pro více aut aby zde mohli parkovat hosté kterým pronajímá dúm k rekreaci. Pro své auto tam už nemá místo, tak parkuje před mým. Není s ním domluva, tvrdí že mi tam může parkovat protože pozemek je obecní. Bude problém, když já zaparkuji na tom parkoviští, které si zbudoval před domem, ale na obecním pozemku?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mnohí sa odvolávajú na predpisy, ale takto to vo vyspelých štátoch nefunguje, pretože len to, že tút…
Lenk 30.12.2018 16:51
Lenk
Typické vyjadrenie slniečkara, tj. sľušného, poctivého, prevychovávaného občana. Platí tvoj kyd výhr… nový
Nuda 31.12.2018 22:11
Nuda
Já bych si koupil třeba škodu 120 za pár šupů a nechal mu to na tom jeho veřejném parkovišti třeba c… nový
codforever 31.12.2018 18:49
codforever
Ty jsi geniální. Nemohla by to být ale škoda 105 ? Byla by ještě levnější. nový
forestek 31.12.2018 19:30
forestek
Nedávno jsem viděl zprávu z Německa (o kterém se u nás obecně předpokládá, že je tam pořádek a úcta… nový
Yarda 01.01.2019 13:17
Yarda
Tohle je běžná věc,parkovací místo se značkou reservé si koupit lze.Ovšem stojí to dost peněz.Třeba… poslední
Karel04 01.01.2019 14:26
Karel04

Mnohí sa odvolávajú na predpisy, ale takto to vo vyspelých štátoch nefunguje, pretože len to, že túto konkrétnu vec nepodchytava predpis ako pre stroj, neznamená že neexistujú nepísané pravidlá, ktoré akékoľvek predpisy pred ich spisanim predchadzali. Ak sa tie nedodržiavajú, je to vážne. Reálne by totiž, ak by sme sa riadili ako stroje predpismi platilo, že si budú parkujúci podchytavat miesto na parkovanie a narážať o seba kto z koho, keďže o tom nie je predpis. Otázka, ktorú položil Josef je preto oprávnená. Verejné miesto znamená, že sa dodržiava právo verejnosti, čo v preklade znamená právo viacerých nie jedného, čo onen sused porušuje, pretože presadzujúc sa nevyhovie druhému. Podobne, keby Josef stál pred svojím domom a po ceste ide niekto známy autom, tak pozdraví Josefa a Josef odzdravi. Sú to základné pravidlá slušnosti, ktoré sa vo vyspelých spoločnostiach nebijú s predpismi, že to ešte v dnešnej dobe treba vysvetľovať je vážne. Preto základný predpoklad je, že sused má pred svojím domom prednostné práva aj na verejnej komunikácii vďaka tomu, že je súčasťou verejnosti, vďaka čomu nevznikajú žiadne spory, dokonca i keby tam neparkoval, trvalé státie pred jeho domom vyhradenou osobou, či okruhom osôb popiera verejný charakter komunikácie. To isté v opačnom garde platí napríklad o smetliakoch, ktoré si bytovky uložia pred Váš pozemok len preto, že ide o obecné priestory, napriek tomu, že majú na to vyhradené svoje priestory, je to tiež porušenie práva verejnosti - to dopĺňam na vysvetlenie, čo to znamená verejný.

Typické vyjadrenie slniečkara, tj. sľušného, poctivého, prevychovávaného občana. Platí tvoj kyd výhradne v kapitalistických, demokratických krajinách na západ od nás, len nie v tejto skomunizovanej, eštébákmi, boľševickými mafiánmi v novembri 1989 pučom zinscenovanej diere, OS bloku.

Ak ti tretia osoba priamo pred výjazd z brány odparkuje v obytnej zóne 70-tonové pásové vozidlo s platnou technickou kontrolou a emisiami, či 8x8 bojový prepravník, 3,5 t.Hummer H3 za účelom, že sa nedostaneš z chalupy, neporuší žiaden zákon aj ak sa na polícii či magistráte obce postavíš na hlavu. Nemusí to byť Tico, Fiat50, či Trabant.

Čo nie je zákonom taxatívne zakázané, to je dovolené.

Skús niekomu násilím odpratať jeho riadne registrované, prihlásené vozidlo zaparkované na verejnej komunikácii priamo pred tvojim výjazdom z chalupy na majetku obci. Nemáš šancu, lebo bez rozhodnutia kompetentného štátneho úradu či merita súdu, budeš perzekvovaný do tej miery, že skončíš v base za poškodzovanie cudzej veci, neoprávneného nakladania s cudzím majetkom, obmedzovanie vlastníckych práv apod.

Komunistická, bezbrehá, zločinecká mafia ovláda lúzu voličov dodnes, nerešpektuje vlastnícke práva ani ústavu:
https://spis.korzar.sme.sk/c/22000159/zatarasy-spred-popradskeho-sudu-dalo-mesto-odstranit.html

Já bych si koupil třeba škodu 120 za pár šupů a nechal mu to na tom jeho veřejném parkovišti třeba celý rok, když může, tak můžeš taky, a tím by jste byli vyrovnáni a kdyby se ptal na to parkování, tak bych mu řekl, že už jsem to pochopil a nemám s tím, že parkuje před mým domem žádný problém.

Nedávno jsem viděl zprávu z Německa (o kterém se u nás obecně předpokládá, že je tam pořádek a úcta k zákonům a nařízením), že komusi vadí, že mu tam parkují před výjezdem z garáže, tak to vyřešil, že si koupil dvě miniauta, (snad Smart) a postavil je na ulici aby mu vymezovala výjezd z garáže a nikdo mu tam nemohl zaparkovat. Akorát má problém, když s těmi miniauty musí jet na technickou kontrolu nebo co to v Německu mají, tak se mu tam hned někdo postaví.

Tak mne napadá, když vidím značku P - RESERVÉ pro nějakou firmu, kdo to povoluje a co a komu za to ta firma platí.
https://goo.gl/maps/UsVPevyPKXK2
Co kdyby se tazatel zeptal u nich na ouřadě, jestli by mu nemohli instalovat takovou značku před barák a co by ho to stálo?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru