Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nahlášení na FB z vyhrožování

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, co je na tom pravdy nebo jak to funguje. Situace je následovná. V komentářích na FB jsem měl výměnu názorů, kde jsem byl osočen z vyhrožování. Jenže to bylo jen porovnání situace, nic reálného apod. Pak mi přišla zpráva, že jsem byl nahlášen a bude proti mě vedeno trestní oznámení. (pro představu vše v příloze obrázků níže)

To moje komenty byly takový problém a policie to bude řešit? Jak?
Na FB nemám své pravé jméno (příjmení není celé, jinak to sedí), to i tak si dohledají, kdo přesně jsem, kde bydlím atd? Co by to pro mě znamenalo? (Jak si z FB s necelým jménem tohle dohledají?)

Díky za kazdou odpoved k této problematice.

PS: Aspon tohle jsou takové komenty, co mohli možná někoho pobouřit a zpráva došla hned ten den nebo max den po tom o tom tr.oznámení. Jinak nevím, ke kterým komentářům by se to mělo vztahovat, proto si to dávám do souvislosti takto.

[33994710.png]

[nahlas10.png]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
zjistí maximálně odkud bylo vedeno spojení. Ale jednak ani nemohou dokázat, (pokud jsi připojen přes…
output 01.06.2018 15:27
output
Spojení se furt mění, používám několik zařízení a denně střídám wifi, protože se furt pohybuju. Počí… nový
Goolash 05.06.2018 11:14
Goolash
Národ má velice slabé právne povedomie, každý pako ťa dokáže rozhodiť s vidinou dýchania zamrežované…
Nuda 04.06.2018 05:47
Nuda
To rozhodit možná, ale někdy je to až směšné. Což třeba ted. Jen mě zajímalo, jestli to jde nebo jak… nový
Goolash 05.06.2018 11:15
Goolash
Někdo další, kdo se vyzná? :) nový
Goolash 13.06.2018 08:25
Goolash
O všem rozhoduje FB. Jen teoreticky,je-li důvod trestní oznámení brát vážnět,věř že každého policie… nový
kozakl 13.06.2018 09:22
kozakl
A jak policie kontaktuje FB, když pro normálního uživatele je to skoro nemožné, aby s někým mohl cok… nový
Goolash 19.06.2018 01:01
Goolash
Policie má jednoduchou možnost, pokud nezjistí totožnost pachatele, věc odložit. nový
osobne 10.07.2018 19:06
osobne
Ano a tak to i dopadne. Pokud někdo podá trestní oznámení,je Policie povinna reagovat. Po podání vys… poslední
kozakl 10.07.2018 19:59
kozakl
Pokud to postoupí k PČR,tak si tě pozvou k podání vysvětlení. Pokud se to stane,vem si sebou přesnou… nový
kozakl 10.07.2018 19:55
kozakl

zjistí maximálně odkud bylo vedeno spojení. Ale jednak ani nemohou dokázat, (pokud jsi připojen přes nat přes router), ze kterého počítače v "home síti" šlo spojení natož kdo za tím PC seděl

Teoreticky by mohli "si chtít půjčit" počítač za účelem zjištění, zda opravdu sedí nějaké útržky informací k potvzení toho, že z tohoto počítače to bylo odesláno (OS, user agent , identifikace prohlížeče další, nebo snad dokonce aktivní session ID). z HW toho moc nezjistí, takže by stačilo asi jen promazat cache, session, ideálně změnit user agent prohlížeče. Ale to je dlě mě scifi,, tohle asi se dělá u vážných věcí, jako hackeři ,co nahráli zemnanovi péčko, nebo u dotačních podvodníků z ANO (Bábis, faltynek).

úskalí je v tom že prostě se nějak zjisttí, že daný profil patří tobě (což asi bude lehké, podle indicií, podob a korelací) nebo detektivové tě nějak nachytají, že bude zřejmé profil patří tobě (různými otázkami, které s tím na první pohled nesouvisí a nebo "provokacemi", že ti tam někdo něco napíše, ty nějak zareaguje bd na FB nebo v reálném životě Nebo se dozvíš nějakou informaci právě určenoéu tomu profilu, kterou jim nevědomky vysypeš) -- prostě různými fíglemi Například z detektiva Colombo

tady by mohla akorát přijít v úvahu výmluva, že na PC se dostal někdo jiný, když jsi tam byl přihlášený (a tedy už potvrdil ze ucet je tvuj) a nějaký kolemjdoucí tam rozpoutal diskusi a vyhrožování. Ale dost chaba vymluva

Tedy pokud nemají jasný důkaz (a asi nejsou blbí, že některé věci prostě se dokázat nedají), tak se to budou snažit ověřit, tím modus operandi v kurzívě (v podstatě, že tě vhrajou do nějaké situace, kdy jim to nevědomky potvrdíš)

Spojení se furt mění, používám několik zařízení a denně střídám wifi, protože se furt pohybuju. Počítač doma, pak v práci, mobil, a tak. Ale 'doma' myslím místo, kde přebývám, až se přestěhuju atd, tak to bude zase jiné - jsem prostě furt jinde. No, takže to moje vážná věc nebyla...na to, aby dělali, co píšeš, pokud to tak je.

Otázkami detektivů jako kde? mi napíšou do zpráv? :)

Snad nejsem takovy jelito, abych jim něco nebo někomu cizímu potvrzoval, ne :)

(jako momentálně mám na FB ban, takže nemuzu nikde nic)

Národ má velice slabé právne povedomie, každý pako ťa dokáže rozhodiť s vidinou dýchania zamrežovaného vzduchu, ešus s vodou a skyva chleba, ako chutná strava na deň.

Ešte-že ti nehodil k vyhrážaniu tr.čin terorizmu, nech máš na krku viacero zločinných skutkov v jednočinnom súbehu. O bobky máš postarané. Prídu si po teba a tvoj HW kukláči, cvičení vlčiaci, zlaňovanie z vrtuľníkov, baranidlom spredu do dverí, útokom na koňa z boku, apod.

V obrátenom garde na neho ty tiež zabreš (zaštekaj) s trestným činom podaným na dotyčnú osobu vo veci: Krivého obvinenia, Ohovárania a Výtržníctva spáchané verejne na FB s úmyslom poškodiť tvoju bezúhonnú osobu na pracovisku, v zamestnaní, verejnom živote, doma pred blízkymi osobami a v súkromnom, spoločenskom živote. Nech sa to mele, nech to dostane grády.
----------------------------
Digitálna sieť je napadnuteľná, nie je dokonale chránená pred útokmi amerických, kapitaľistických, dobyvačných hakerov, ktorí použili známu výhybku na trase netu, dostali sa fingovane na tvoj FB profil z tvojho hacknutého modemu, nezabezpečeného PC, aby v tvojom mene s cudzej IP adresy páchali ťažké prazločiny s ohrozovaním bezpečnosti, podkopávaním mravnosti holubičieho národa sľušných, poctivých, pracovitých občanov. Takto sa majú veci aj bez autorizácie, bez ošetrenia ZEP-om v prípade digitálnych paketov in/out.

To rozhodit možná, ale někdy je to až směšné. Což třeba ted. Jen mě zajímalo, jestli to jde nebo jak to je a jak to udělají. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlel, ale pokud je to možné, tak se člověk bude muset jen poučit a vyjadřovat jinak. Jo, už mu jdu odepsat (až mě ban za tři týdny pustí), že ho jdu žalovat za křivé obvinění, díky! :-) :D

A jak policie kontaktuje FB, když pro normálního uživatele je to skoro nemožné, aby s někým mohl cokoliv řešit. Nemyslím si, že to, co jsem tu postnul, je nutné brát vážně nebo z toho něco dělat. Ale uvidíme, zatím teda se nic neděje.

K té situaci o bombě...jako malej jsem udělal forek s bombou, že jsem to napsal a nikdo nic... asi tohle v CR nehrotí, protože tu tohle nějak 'neletí' :))).

Ano a tak to i dopadne. Pokud někdo podá trestní oznámení,je Policie povinna reagovat. Po podání vysvětlení bude zřejmě věc odložena. Mělo by platit,že údaje o osobě by mohl provider poskytnout jen na žádost soudu. Pokud to někdo od poskytovatele vynesl,podej naopak trestní oznámení ty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru