Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Právo vrátit potravinu při nesprávné ceně "Akce platí od zítra"

V hypeMarketu se mi stalo, že jsem kupoval jednu potravinu, ovšem na pokladně ji účtovaly o 50% dražší. Tak jsem to chtěl vrátit , pani se šla přesvědčit o ceně (ještě tam povídala s kolegy jestli už měnily cedulky), nakonec mi vrátila rozdíl a zboží jsem si nechal(což mi nevadilo). Netvářila se ale jako že to byla chyba na jejich straně a ještě říkala," že zítra si mohu dojít nakoupit, kolk chci". v jiných obchodech mám zkušenost, že to bez problémů vrátí(i zboží, vrátíceloou cenu).

Pravděpodobně šlo tedy o situaci, že se mění cena (na akci) s počátkem týdne, já tam byl večer před zavíráním na konci týdne.
Na cenovce byla platná cena ta nižší, byla tam přeškrtlá vyšší cena. Nezkoumal jsem a ani nevím, jestli tam bylo datum platnosti akce.

Dotazy
• Je nějak právně důležité, zda jde o akci/slevu nebo jen jinou cenu nebo slevu na prošlé zbozí(toto nebylo.)?
• Pokud je tam cena přeškrtlá, že ta cena je tam "jen pro informaci" a nemusí mě zajímat ? i kdyby tam bylo napsáno že akce/sleva/cena platí od 24.6–30.6 ? Například v Bille mají kromě časových akcí i jiné ceny pro lidi s kartičkou a nebo při odběru více kusů. A vždy je tam jsou 2 ceny (i když výraznější je vždy ta levnější, což není uplně OK ale budiž)– akční a běžná. Tady ta cena byla škrtlá + ikonka sleva 50%.
• Rozumím, že pokud chystají jinou akci/slevu na nový týden, tak to přelepují v neděli večer... Nechodím ale do obchodu každý den, takže nemám čas sledovat, jestli včera to v akci ještě nebylo nebo a jde o trvalejší cenu nebo natož sledovat, ve který den týdne který obchod střídá akce
• byl jsem v právu, když jsem chtěl vrátit rozdíl v částce nebo celou cenu (ptám se zda je možné obojí)?

Děkuji, potravínovy insektor

Předmět Autor Datum
Plati ta cena která je u výrobku v regále. Pokud cena obsahuje podmínku, třeba: při koupi tří kusů c… nový
Debil 27.06.2018 14:35
Debil
Platí ta cena na regálu za každých okolností. Nezáleží na tom, jestli je ráno, poledne, večer nebo n… poslední
Araneus84 27.06.2018 14:56
Araneus84

Plati ta cena která je u výrobku v regále. Pokud cena obsahuje podmínku, třeba: při koupi tří kusů cena za kus 9 Kč tak výrobek můžeš pořídit za dvě různé ceny.

Ptáš se trochu jak školák... ;-)

Pokud přeceňují večer, již na druhý den, opět platí cena co je u zboží na regálu. U pokladny by ti měla narazit cenu co mají na regálu, pokud ti dá cenu normální, s tím, že ta co je na regálu platí až od zítřka tak: platí pravidlo !!! Pokud je pokladní hezká tak ji to odpustíš a zacáluješ plnou cenu. Pokud je pokladní nehezká, musíš se hádat a ukázat vytištěnou tuto konverzaci z poradny. Pokladní až nahlédne do konverzace a vše si důkladně nastuduje, narazí ti cenu menší.

Haf doštěkal jsem. :)

Platí ta cena na regálu za každých okolností. Nezáleží na tom, jestli je ráno, poledne, večer nebo noc.
ČOIka za toto dává poměrně vysoké pokuty, když je u zboží na regále jiná než účtovaná cena. Takže pokud ti nebude chtít vyhovět, nech si zavolat manažera, nechť ti podepíše prohlášení, že cena na regále není platná. Popřípadě zavolej policii a nech si toto zaprotokolovat, pokud ti to manažer prodejny nepodepíše.
Následně řešit s ČOI.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru