Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Právo vrátit potravinu při nesprávné ceně "Akce platí od zítra"

V hypeMarketu se mi stalo, že jsem kupoval jednu potravinu, ovšem na pokladně ji účtovaly o 50% dražší. Tak jsem to chtěl vrátit , pani se šla přesvědčit o ceně (ještě tam povídala s kolegy jestli už měnily cedulky), nakonec mi vrátila rozdíl a zboží jsem si nechal(což mi nevadilo). Netvářila se ale jako že to byla chyba na jejich straně a ještě říkala," že zítra si mohu dojít nakoupit, kolk chci". v jiných obchodech mám zkušenost, že to bez problémů vrátí(i zboží, vrátíceloou cenu).

Pravděpodobně šlo tedy o situaci, že se mění cena (na akci) s počátkem týdne, já tam byl večer před zavíráním na konci týdne.
Na cenovce byla platná cena ta nižší, byla tam přeškrtlá vyšší cena. Nezkoumal jsem a ani nevím, jestli tam bylo datum platnosti akce.

Dotazy
• Je nějak právně důležité, zda jde o akci/slevu nebo jen jinou cenu nebo slevu na prošlé zbozí(toto nebylo.)?
• Pokud je tam cena přeškrtlá, že ta cena je tam "jen pro informaci" a nemusí mě zajímat ? i kdyby tam bylo napsáno že akce/sleva/cena platí od 24.6–30.6 ? Například v Bille mají kromě časových akcí i jiné ceny pro lidi s kartičkou a nebo při odběru více kusů. A vždy je tam jsou 2 ceny (i když výraznější je vždy ta levnější, což není uplně OK ale budiž)– akční a běžná. Tady ta cena byla škrtlá + ikonka sleva 50%.
• Rozumím, že pokud chystají jinou akci/slevu na nový týden, tak to přelepují v neděli večer... Nechodím ale do obchodu každý den, takže nemám čas sledovat, jestli včera to v akci ještě nebylo nebo a jde o trvalejší cenu nebo natož sledovat, ve který den týdne který obchod střídá akce
• byl jsem v právu, když jsem chtěl vrátit rozdíl v částce nebo celou cenu (ptám se zda je možné obojí)?

Děkuji, potravínovy insektor

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Platí ta cena na regálu za každých okolností. Nezáleží na tom, jestli je ráno, poledne, večer nebo n… poslední
Araneus84 27.06.2018 14:56
Araneus84

Platí ta cena na regálu za každých okolností. Nezáleží na tom, jestli je ráno, poledne, večer nebo noc.
ČOIka za toto dává poměrně vysoké pokuty, když je u zboží na regále jiná než účtovaná cena. Takže pokud ti nebude chtít vyhovět, nech si zavolat manažera, nechť ti podepíše prohlášení, že cena na regále není platná. Popřípadě zavolej policii a nech si toto zaprotokolovat, pokud ti to manažer prodejny nepodepíše.
Následně řešit s ČOI.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru