Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nezaplacené premie/flexipass po výpovědi

Dobrý den, před výpovědí jsem měl od zaměstnavatele přiznané flexi passy v hodnotě cca 10 000,-. Ve výpovědní době mi bylo řečeno, že tyhle premie mi doručí po výpovědní době, nebo mi je proplatí do výplaty. Ani jedno řešení zaměstavatel ovšem nesplnil. Po měsíci mi jejich účetní řekla, že mi premie neproplatí, jelikož jsem na ně ztratil nárok, jelikož jsem podal výpověd. Neznám tak dobře pracovní právo, ale nepřipadá mi to úplně v pořádku. Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
pokial podáš výpoved z vlastného rozhodnutia alebo dostaneš výpoved z dôvodu nejakého porušenia prac… nový
audax 17.07.2018 23:39
audax
Benefity nejsou nárokovatelná část mzdy. nový
Prasak 17.07.2018 23:47
Prasak
Dovedu si představit, že by mohly být nárokové, pokud by měl třeba ve smlouvě bez dalšího upřesnění… nový
L-Core 21.07.2018 07:17
L-Core
Flexipassy jsou poukázka od zaměstnavatele. Vydává je Sodexo, ale zaměstnavatel si je může odepsat z… poslední
Prasak 21.07.2018 20:42
Prasak

pokial podáš výpoved z vlastného rozhodnutia alebo dostaneš výpoved z dôvodu nejakého porušenia pracovnej disciplíny,obvykle stratíš nárok na benefity,to je bohužial normálne,iné je to v prípade,že dostaneš výpoved od zamestnávatela z dôvodu organizačných zmien etc.,vtedy máš nárok podla typu benefitov aspoň na adekvátnu časť benefitov za reálne odpracovanú dobu,záleží ako a na čo sú benefity viazané....

Dovedu si představit, že by mohly být nárokové, pokud by měl třeba ve smlouvě bez dalšího upřesnění uvedeno "základní plat x tisíc + prémie 20-50%". Těch 20% by pak IMHO dostat měl.

Flexipass, netuším co to je, do práce nechodím už více než 1/4 století :-p (…kdybych měl říci, proč jsem rád, že v 1989 "padli komunisti", tak tohle je pro mě jednoznačně největší plus)

Záleží na zaměstnavateli. V našich firmách dáváme zaměstnancům vždy minimální tarif (# minimální mzda) + nenárokové prémie (tedy i nula %). Není problém v případě potřeby mít prémie klidně 100%, není problém lajdákovi nedávat nic. Jednodušeji se také dá takto "zbavit nechtěného člověka", sám požádá o ukončení PP dohodou. Co přes naše firmy prošlo hodně přes stovku zaměstnanců, nikdo s takovým mzdovým programem problém neměl (nepočítám tedy lajdáky, zloděje, absentéry).

Je mi jasné, že ve velkých organizacích, navíc s odbory, to takto asi nepůjde.

Flexipassy jsou poukázka od zaměstnavatele. Vydává je Sodexo, ale zaměstnavatel si je může odepsat z daní, jinak by to pro zaměstnance nedělal. Poukázkami pak lze zaplatit v lékárnách, optikách, fitcentrech a podobně. Je to obdoba stravenek, určeno na zdravotní péči zaměstnance. Taky to fasujeme. Když má někdo absenci/nemoc, tak se benefit krátí.
Já si za to vloni koupil brejle.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru