Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak je to s prodejem produktu s nepravdivými deklarovanými vlastnostmi.

A jak to dopadlo? Chlapci, včíl sednete na zadek. Reklamoval jsem nakonec e-mailem znova, s tím, že ta druhá je stejná (co se týče té kapacity) jako ta první (kterou uznali za vadnou), takže podmínka reklamace nebyla splněna k "mé spokojenosti" a že ji pošlu zpět a chci už jenom vrátit peníze a poštovné.
Načež mi obratem odpověděla, rovněž e-mailem, velice ochotná paní z jejich reklamačního oddělení, že věc projednali s dodavatelem a že předmětnou powerbanku nemám zasílat zpět, mám poslat kopii dokladu o zaslání první reklamace a číslo mého B.Ú. a že mi budou peníze, včetně veškerého poštovného vráceny. Po zaslání požadovaného potvrdila příjem a rovněž, že peníze budou bazodkladně převedeny.
To jsem sed na zadek i já. Tak včíl čekám, zda ještě ty prachy dojdou a pak jim asi napíšu hódně pochvalnou recenzi, jako velmi serioznímu e-shopu. Ne pochvalu za dodané zboží, ale pochvalu za velmi seriozní přístup k zákazníkovi.:))
Jó, jsou věci "mezi nebem a zemí", které i starého mazáka ještě překvapí.;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny