Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak je to s prodejem produktu s nepravdivými deklarovanými vlastnostmi.

Nejmenovaný e-shop prodává powerbanku Eclick s deklarovanou kapacitou 20 000 mAh. Přitom její skutečná kapacita je pouhých 20% z deklarované, t.j. 4 000 mAh. A prodávají ji takto už více jak půl roku. Při reklamaci kupujícího, z tohoto důvodu, byla reklamace prodejcem uznána, ale jako řešení byla zaslána nová, stejná a s úplně shodným problémem - tedy opět vadná. I když byla při reklamaci požadována výměna za produkt, který splňuje deklarovanou kapacitu, případně vrácení peněz.
Je možno už nyní odstoupit od smlouvy, zaslat produkt prodejci a žádat vrácení pěněz, včetně všech nákladů poštovného (3x)?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A jak to dopadlo? Chlapci, včíl sednete na zadek. Reklamoval jsem nakonec e-mailem znova, s tím, že… nový
George63 12.08.2018 18:57
George63
Já na tom byl podobně, ale byly to baterie ke dronu. Místo 1200mAh, byla kapacita 380mAh. Po výměně… poslední
Lukas1982 12.08.2018 19:30
Lukas1982

A jak to dopadlo? Chlapci, včíl sednete na zadek. Reklamoval jsem nakonec e-mailem znova, s tím, že ta druhá je stejná (co se týče té kapacity) jako ta první (kterou uznali za vadnou), takže podmínka reklamace nebyla splněna k "mé spokojenosti" a že ji pošlu zpět a chci už jenom vrátit peníze a poštovné.
Načež mi obratem odpověděla, rovněž e-mailem, velice ochotná paní z jejich reklamačního oddělení, že věc projednali s dodavatelem a že předmětnou powerbanku nemám zasílat zpět, mám poslat kopii dokladu o zaslání první reklamace a číslo mého B.Ú. a že mi budou peníze, včetně veškerého poštovného vráceny. Po zaslání požadovaného potvrdila příjem a rovněž, že peníze budou bazodkladně převedeny.
To jsem sed na zadek i já. Tak včíl čekám, zda ještě ty prachy dojdou a pak jim asi napíšu hódně pochvalnou recenzi, jako velmi serioznímu e-shopu. Ne pochvalu za dodané zboží, ale pochvalu za velmi seriozní přístup k zákazníkovi.:))
Jó, jsou věci "mezi nebem a zemí", které i starého mazáka ještě překvapí.;-)

Já na tom byl podobně, ale byly to baterie ke dronu. Místo 1200mAh, byla kapacita 380mAh. Po výměně za jinou ta nová dokonce vyhořela, to jsem viděl prvně. Po zaslání fotek poslali další, jinou značku a již bez problémů, ale kapacita je 850mAh.
Bylo mně blbé to znovu reklamovat, protože celou dobu platili poštovné oni, tak jsem to nechal tak.
Buďme rádi, že tu žijou ještě normální a seriózní lidi :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru