Předmět Autor Datum
Pod pojmem "monitorování" se toho dá myslet ledasco. Takže bez znalosti toho, co konkrétně dělá, se…
Wikan 03.09.2018 11:16
Wikan
Je to to isté, ako keby otváral tvoje listy, čo ti chodia do poštovej schránky. Je to sprosté, ale a…
ok 03.09.2018 11:54
ok
Monitorovanie siete nie je trestné. Máš si pripojenie ošetriť heslom ak cítiš obavy. Trestné by bol…
Nuda 04.09.2018 07:01
Nuda
stačí ak ich sprístupní jedinej inej osobe,v podstate stačí,ak bez nejakého oprávnenia prekoná akúko…
audax 04.09.2018 13:14
audax
Identifikovať ťa môžem na základe výpisu z OR prípadne na LV ak si majiteľ nehnuteľnosti či podnikáš…
Nuda 04.09.2018 14:01
Nuda
-otázky: jak víš/jsi zjistil: -že někdo síť monitoruje -že to je on -jak se to projevuje? dále: -v…
Redmiz 09.09.2018 16:52
Redmiz
Máš na mysli Nudu? Tak z tohto si ťažkú hlavu nerob.... bez jeho "výrokov" by tu bola nuda, keby tu…
yYy 26.09.2018 19:08
yYy
Určite je predmetná vec wifi nadmieru trestná a spoločensky neúnosná, pritom hrozí tomto preukázateľ… poslední
ahasver.chamachir 26.09.2018 20:19
ahasver.chamachir

Je to to isté, ako keby otváral tvoje listy, čo ti chodia do poštovej schránky. Je to sprosté, ale asi ho za to nikto nepotrestá. Ale wifinu môžeš monitorovať aj ty a výstup monitoringu použiť proti nemu rovnako, ako to robí on:-D.

Monitorovanie siete nie je trestné. Máš si pripojenie ošetriť heslom ak cítiš obavy.

Trestné by bolo, ak by dokázal dešifrovať tvoje súkromné správy in/out pričom by ich zároveň musel zverejniť pred viac, ako troma nestrannými osobami alebo by ich nejako zneužil v svoj prospech, obohatenie, vydieranie apod.

Sám pre seba si dáta a správy či tvoje osobné bankové účty a finančné transakcie môže študovať do aleluja až sa z nich zbesnie.

stačí ak ich sprístupní jedinej inej osobe,v podstate stačí,ak bez nejakého oprávnenia prekoná akúkolvek ochranu,ktorá je tam implementovaná a stačí,ak nieje poverenou a oprávnenou osobou na zber,manipuláciu s dátami,ktoré môžu slúžiť k identifikácii osoby.....

Identifikovať ťa môžem na základe výpisu z OR prípadne na LV ak si majiteľ nehnuteľnosti či podnikáš. Sú to verejné údaje tiež, ak sa plendáš po uliciach každému obdiv.

Záleží, ako s údajmi, získanými výhradne osobnými informáciami naložíš, aby nezasahovali do integrity dotknutej osoby, aby si ju nepoškodil doma v rodinnom a súkromnom živote tokajúceho hlucháňa (tetřeva), v zamestnatní, na verejnosti prípadne neošklbal ako hus bankovým prevodom na ktorý nedal svoj súhlas. Zákon nie je úplný, explicitne nemá vymedzené mantinely či sa jedná do zásadu v zmysle občiansko-právnej, civilnej rovine, a kedy sa jedná o trestno-právny čin/skutok.

Nabúrať sa do wifi nezabezpečenej siete nie je podobné, ako odhaľovať listové tajomstvo napríklad doručovateľom alebo zvedeným susedom s obálkou nad parou z čajníka.

Pri prenose digitálnych dát sa prihliada súdmi a OČTK na možný omyl (samé od seba, samosato mi to na hdd a monitore objavilo) pravda, ak sa páchateľ sám neprizná, že mal zjavný úmysel - som macho, šeckých susedov mám nejakou Hydrou a spol. xidlov nabúraných, ba vybehnem si s vozidlom a noťasom po celom sídlisku, obci, republike, Zemeguli.

"samosato mi" by bolo ušľachtilé meno pre nejakú žltú gejšiču s drobčivými kročajmi počas chôdze. (drobčím nôžkami preto, aby mi maternica nevypadla na zem).

-otázky:

jak víš/jsi zjistil:
-že někdo síť monitoruje
-že to je on
-jak se to projevuje?

dále:
-v jakém rozsahu monitoruje
- na jakém (topologickém) místě monitoruje
- jaká je topologie sítě
-má i Přítel přístupové údaje xíti?

Není náhodou dotaz, že monitoruješ ty, a ptáš se ...?

Wifi lze z podstaty věci monitorovat (protože je komunikace vzdušná), a pokud není použito šifrování, může ji monitorovat kdokoli neznámý. Je li šifrovaná(záleží i na síle šifře a typu sítě), z dat se nic nedozví, případně dešifrovací klíč nezjistí. Ovšem, má li přístup do sítě, může být i jejím členem, což je víc než jen monitorování. A pak jsou i další niance, že teoreticky některé druhy šifrování by mohly šifrovat per-klient, takže i kdyby se dozvěděl šifrovací klíč (měl přístup do sítě)* Víte někdo , zda se to týká některého druhu šifrování? Bavíme se samozřejmě o Infrastrucure síti, ad-hoc je jiná topoloigie.

A ten slovák, co sem píše ty dlouhé nesrozumitelné věty, neharaší mu v majáku? Vypadá jak politický vězen- utopista, eurofob.

Určite je predmetná vec wifi nadmieru trestná a spoločensky neúnosná, pritom hrozí tomto preukázateľnému, odhalenému páchateľovi v rámci stolkingu a spol. zločinov spáchaných v jednočinnom súbehu s jasným úmyslom poškodiť všeobecné ľudské práva, súhrnný nepodmienečný trest odňatia osobnej slobody.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru