Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Monitorovanie siete nie je trestné. Máš si pripojenie ošetriť heslom ak cítiš obavy. Trestné by bol…
Nuda 04.09.2018 07:01
Nuda
stačí ak ich sprístupní jedinej inej osobe,v podstate stačí,ak bez nejakého oprávnenia prekoná akúko…
audax 04.09.2018 13:14
audax
Identifikovať ťa môžem na základe výpisu z OR prípadne na LV ak si majiteľ nehnuteľnosti či podnikáš… nový
Nuda 04.09.2018 14:01
Nuda
-otázky: jak víš/jsi zjistil: -že někdo síť monitoruje -že to je on -jak se to projevuje? dále: -v… nový
Redmiz 09.09.2018 16:52
Redmiz
Máš na mysli Nudu? Tak z tohto si ťažkú hlavu nerob.... bez jeho "výrokov" by tu bola nuda, keby tu… nový
yYy 26.09.2018 19:08
yYy
Určite je predmetná vec wifi nadmieru trestná a spoločensky neúnosná, pritom hrozí tomto preukázateľ… poslední
ahasver.chamachir 26.09.2018 20:19
ahasver.chamachir

Monitorovanie siete nie je trestné. Máš si pripojenie ošetriť heslom ak cítiš obavy.

Trestné by bolo, ak by dokázal dešifrovať tvoje súkromné správy in/out pričom by ich zároveň musel zverejniť pred viac, ako troma nestrannými osobami alebo by ich nejako zneužil v svoj prospech, obohatenie, vydieranie apod.

Sám pre seba si dáta a správy či tvoje osobné bankové účty a finančné transakcie môže študovať do aleluja až sa z nich zbesnie.

stačí ak ich sprístupní jedinej inej osobe,v podstate stačí,ak bez nejakého oprávnenia prekoná akúkolvek ochranu,ktorá je tam implementovaná a stačí,ak nieje poverenou a oprávnenou osobou na zber,manipuláciu s dátami,ktoré môžu slúžiť k identifikácii osoby.....

Identifikovať ťa môžem na základe výpisu z OR prípadne na LV ak si majiteľ nehnuteľnosti či podnikáš. Sú to verejné údaje tiež, ak sa plendáš po uliciach každému obdiv.

Záleží, ako s údajmi, získanými výhradne osobnými informáciami naložíš, aby nezasahovali do integrity dotknutej osoby, aby si ju nepoškodil doma v rodinnom a súkromnom živote tokajúceho hlucháňa (tetřeva), v zamestnatní, na verejnosti prípadne neošklbal ako hus bankovým prevodom na ktorý nedal svoj súhlas. Zákon nie je úplný, explicitne nemá vymedzené mantinely či sa jedná do zásadu v zmysle občiansko-právnej, civilnej rovine, a kedy sa jedná o trestno-právny čin/skutok.

Nabúrať sa do wifi nezabezpečenej siete nie je podobné, ako odhaľovať listové tajomstvo napríklad doručovateľom alebo zvedeným susedom s obálkou nad parou z čajníka.

Pri prenose digitálnych dát sa prihliada súdmi a OČTK na možný omyl (samé od seba, samosato mi to na hdd a monitore objavilo) pravda, ak sa páchateľ sám neprizná, že mal zjavný úmysel - som macho, šeckých susedov mám nejakou Hydrou a spol. xidlov nabúraných, ba vybehnem si s vozidlom a noťasom po celom sídlisku, obci, republike, Zemeguli.

"samosato mi" by bolo ušľachtilé meno pre nejakú žltú gejšiču s drobčivými kročajmi počas chôdze. (drobčím nôžkami preto, aby mi maternica nevypadla na zem).

-otázky:

jak víš/jsi zjistil:
-že někdo síť monitoruje
-že to je on
-jak se to projevuje?

dále:
-v jakém rozsahu monitoruje
- na jakém (topologickém) místě monitoruje
- jaká je topologie sítě
-má i Přítel přístupové údaje xíti?

Není náhodou dotaz, že monitoruješ ty, a ptáš se ...?

Wifi lze z podstaty věci monitorovat (protože je komunikace vzdušná), a pokud není použito šifrování, může ji monitorovat kdokoli neznámý. Je li šifrovaná(záleží i na síle šifře a typu sítě), z dat se nic nedozví, případně dešifrovací klíč nezjistí. Ovšem, má li přístup do sítě, může být i jejím členem, což je víc než jen monitorování. A pak jsou i další niance, že teoreticky některé druhy šifrování by mohly šifrovat per-klient, takže i kdyby se dozvěděl šifrovací klíč (měl přístup do sítě)* Víte někdo , zda se to týká některého druhu šifrování? Bavíme se samozřejmě o Infrastrucure síti, ad-hoc je jiná topoloigie.

A ten slovák, co sem píše ty dlouhé nesrozumitelné věty, neharaší mu v majáku? Vypadá jak politický vězen- utopista, eurofob.

Určite je predmetná vec wifi nadmieru trestná a spoločensky neúnosná, pritom hrozí tomto preukázateľnému, odhalenému páchateľovi v rámci stolkingu a spol. zločinov spáchaných v jednočinnom súbehu s jasným úmyslom poškodiť všeobecné ľudské práva, súhrnný nepodmienečný trest odňatia osobnej slobody.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru