Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Česká pošta dnes nedodala, vypadá to že nejdříve v pondělí

Včera mi přišla SMS, že mi dnes budou doručovat česká pošta balík 27.9. Avšak nic nepřišlo, nic není ve schránce, adresa souhlasí, log na postaonline se sledováním zásilky má poslední událost 26.9.
Zítra je svátek, pozítří je sobota, pak neděle, nejdříve tedy pondělí 1.10.
Je to nějak právně vymahatelné, když se pošta sekne o celé 4 dny?

Předmět Autor Datum
Chybí údaj, jako co to bylo poslané. Např. u služby Balík do ruky pošta garantuje dodání do druhého… nový
karel 27.09.2018 15:29
karel
Česká pošta je už několik let v rozkladu. Roční fluktulace je 30%. Jsou schopni pouze posílat SMSky… nový
nerady 27.09.2018 22:12
nerady
Ani na balíky do ruky, které mají doručení do 24h není nedoručení včas vymahatelné. O loňských vánoc… nový
Jan Fiala 28.09.2018 21:38
Jan Fiala
Mně se teď v září stalo, že jsem náhodou, když jsem si připravoval papíry na auto, abych jel do serv… nový
Yarda 30.09.2018 08:50
Yarda
On někdo v době internetového bankovnictví a elektronických plateb střádá složenky ? Zelená karta vž… nový
forestek 30.09.2018 12:44
forestek
Já také platím složenky. Během devadesátých let jsem zažil dvakrát krach banky, v které měla naše in… nový
nerady 30.09.2018 23:29
nerady
složenky, tikety a upomínky si řešte v debatách, mě zajímá proč v středu posílají informační SMS, že… nový
listosraš 02.10.2018 22:18
listosraš
Protože je to všechno o lidech. Záleží na tom, kdy to nactou do systému, zda se jim cestou neporouch… poslední
Jan Fiala 03.10.2018 05:22
Jan Fiala

Česká pošta je už několik let v rozkladu. Roční fluktulace je 30%. Jsou schopni pouze posílat SMSky a maily ale na doručování nemají lidi. U nás např. rozvoz balíků od České pošty provádí cizinci, kteří neumí vůbec česky (ještě že mají navigaci). Barák trefí ale domluva je jak s kozou rozmluva.

Mně se teď v září stalo, že jsem náhodou, když jsem si připravoval papíry na auto, abych jel do servisu, zjistil, že nemám zaplacené pojištění a čtrnáct dní jsem jezdil s neplatnou zelenou kartou (dělám to tak, že když přijde složenka, tak ji uložím na složenkové místo a až přijde její čas, tak ji zaplatím a zelenou kartu dám do dokladů k autu místo té staré - teď složenka nepřišla). Pošťačka, teď chodí nějaká nová, tvrdila, že co dostane to doručí.
Zkoušel jsem se zeptal v kanceláři pojišťovny (UNIQA - zatím jsem byl spokojený, těch pár věcí co se mi za ta léta přihodily mi vyřídili k mé spokojenosti), ta čůza co tam seděla mi tvrdila, že funguje jen jako agentura a když jsem si to pojištění nezřizoval u ní, tak mi nemůže pomoci (mezitím jsem to pojištění dal do pořádku v jednom zastoupení v Praze, jezdit jsem chtěl, nechtěl jsem riskovat, že by se mi něco stalo bez zaplaceného pojištění a dáma u nás ten den měla zavřeno), hlavně, že mi vnutila formulář, abych si to pojištění nějak přenesl k ní - tůdle nůdle.
Jen jsem chtěl vědět, jestli u nás ty obálky se složenkami roznáší pošťačka nebo na to mají nějaké kurýry, abych příště věděl, komu vynadat.
Zkusil jsem napsat i sem
https://www.uniqa.cz/kontakty/
zatím bez odpovědi.

Taky se nám tou dobou stalo, že týmobajl urgoval manželku, že včas nezaplatila poplatek - taky jí nepřišla složenka a taky nevím, jestli složenky nosí pošťačka nebo kurýři - někdy se ty složenky ocitnou ve schránce pozdě odpoledne poté co pošta ten den je vybraná.

Já také platím složenky. Během devadesátých let jsem zažil dvakrát krach banky, v které měla naše instituce peníze. Nikdo z normálních občanů neví co se dělo v bankách v roce 2008 při příchodu finanční krize. Všechny banky v naší republice mimo ČNB jsou zahraniční a platí tam pořekadlo: bližší košile než kabát. Všechny banky v domovských zemích měly na mále a z naší republiky při hysterii ve svých zemích odvezly všechna eura. Jejich štěstí bylo, že ČR nemá ještě eura. Další krize je na spadnutí, z běžného účtu je úrok nula, tak proč jim po mých zkušenostech věřit. Pokud mě chce vzít někdo moje peníze tak mě musí přepadnout a ukázat se přede mnou. V bance při internetových transakcích tě oberou natotata. Pokud platíš vše kartou, lze o tobě vše zjistit. Pokud i kupuješ alkohol ta zda jsi alkoholik, pokud si kupuješ cigarety, zda jsi kuřák, pokud si kupuješ pánskou ochranu tak kolikrát máš chráněný styk atd. Pokud čteš zprávy na internetu tak zjistíš, že na vrahy Kuciaka přišly pomocí zpětného vyhledávání na internetu (kdo hledal na internetu, kde Kuciak bydlí). Kam se hrabe na to bývalá STB.

složenky, tikety a upomínky si řešte v debatách, mě zajímá proč v středu posílají informační SMS, že zboží doručí v Čt, a místo toho to doručí v pondělí...

Současně jsem se dozvěděl, že (někomu jinému )po doručení balíku chvíli poté došla SMS, že budou doručovat balík. Opravdu hodnotná informace.

Protože je to všechno o lidech. Záleží na tom, kdy to nactou do systému, zda se jim cestou neporoucha auto - pak to nestihnou rozvést.
Zpožděná SMS může klidně souviset s problemy operatora nebo SMS brány. Mě se také stalo, že potvrzující SMS pro bankovnictví došla až druhý den a banku bych z toho nevinil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru