Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neakceptovaná reklamace

Dobrý den, sestra dostala k vánocům notebook který je a to pozor! Už na 5. reklamaci. Ze zákona vím že vrácení peněz je bud po 3 stejných závadách nebo po 4 různých. Při 4. reklamaci kdy jsme si byli jistí že nám budou vráceny peníze nás paní vyvedla z omylu že právo na vrácení peněz nemáme jelikož nebyly 3 stejné závady. Po cca 15 minutách kdy nám vtloukala do hlavy že to nevyřeší ani stížnost na čoi jsme zklamaní a naštvaní odešli i s (opraveným notebookem). Samozřejmě je notebook opět rozbitý a na prodejně nám pán (prý manažer obchodu) tvrdil že peníze měly být vráceny už při 4. reklamaci. Jelikož sestra má notebook už rok a z toho 4 měsíce ležel na REKLAMACI, čili ho nemohla používat ve škole , by mě zajímalo jestli je nějaká možnost požadovat proplacení cest na reklamace a proplacení škody která tak sestře nevyužíváním notebooku vznikla a také protiprávního jednání ze strany obchodu. Děkuju

Předmět Autor Datum
Na proplacení účelně vynaložených nákladů spojených s vyřízením reklamace určitě nárok je. Nárok na…
Wikan 18.11.2018 11:53
Wikan
Právě že ne. Vrácení peněz jsme požadovali už při 4. reklamaci. Mám k tomu i podklady kde je napsáno…
Rozor 18.11.2018 12:04
Rozor
To vrácení peněz jsme požadovali při předávání notebooku k (reklamaci) nový
Rozor 18.11.2018 12:05
Rozor
Tak jste to měli odmítnout. Pokud už jste to převzali, prakticky jste akceptovali, že reklamace byla… nový
Wikan 18.11.2018 12:06
Wikan
No to je taky to proč se ptám. Paní v prodejně nám tvrdila(lhala) že nárok na vrácení peněz nemáme a… nový
Rozor 18.11.2018 12:08
Rozor
To už teď je jenom tvrzení proti tvrzení. Dokazovat se to bude obtížně. nový
Wikan 18.11.2018 12:10
Wikan
Jestli je opět rozbitý, tak opět reklamace, ale tentokrát se nenechat odbýt (pokud máte doklady o ná… nový
Kachlík 18.11.2018 12:48
Kachlík
Jestliže je opět rozbitý, zkuste to takto: pošlete do obchodu email se sdělením, že odstupujete od s… poslední
nagios 19.11.2018 23:09
nagios

Na proplacení účelně vynaložených nákladů spojených s vyřízením reklamace určitě nárok je. Nárok na odstoupení od smlouvy při 4. reklamaci tam je taky určitě, ale tenhle požadavek je potřeba sdělit hned na začátku reklamace. Z dotazu se zdá, že jste to chtěli až v okamžiku, kdy ten notebook byl už opravený.

Právě že ne. Vrácení peněz jsme požadovali už při 4. reklamaci. Mám k tomu i podklady kde je napsáno požadování vrácení peněz. Peníze vrátit nám zamítli s tím že notebook je opravený a že na to nemáme nárok.

Jestli je opět rozbitý, tak opět reklamace, ale tentokrát se nenechat odbýt (pokud máte doklady o nákladech na dopravu, nezbytných k vyřízení reklamace, tak je přiložte). Pokud se bude paní prodavačka opět kroutit, rovnou si nechte zavolat jejího nadřízeného (kdo ví, jak je "proškolena", aby se chovala k zákazníkům - já bych se vsadil, že má nařízeno seshora, a jen plní příkazy).

Jestliže je opět rozbitý, zkuste to takto: pošlete do obchodu email se sdělením, že odstupujete od smlouvy (přiložte sken faktury) a požadujete vrácení kupní ceny. Vysvětlete důvody, které Vás k tomu vedou, a své tvrzení doložte skeny patřičných dokladů - reklamačních protokolů, opravních listů apod. Jestliže požadujete proplacení cest, přiložte skeny jízdenek. Na vyjádření ponechte obchodu přiměřenou lhůtu, např. 15 dnů.
Jestliže Vaší sestře vznikla nemožností používat notebook jakákoli škoda, má nepochybně právo na odškodnění; výši škody však bude nutno vyčíslit, a tvrzení doložit listinnými důkazy - to však zřejmě bude problém, takže z toho nejspíš nic nebude.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru