Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace na bazaru

Vážení,

stalo se mi, že kupující si vybral zboží z mé nabídky na Bazoši. Jedná se o spínací skříňku Zetoru 125 v hodnotě 90,- Kč. K dispozici jsou obrázky v detailu a nové nechtěl. Do popisu jsem neuvedl, jestli je zboží funkční, nebo ne a kupující se ani neptal. Poté, co zaplatil a zboží mu poštou přišlo, mi napsal, že zboží je nefunkční a jak to budeme řešit. Měl bych mu vrátit peníze i s poštovným? Mohl by mne zažalovat pro 150,- kč? Děkuji. S pozdravem Milan Franěk.

Předmět Autor Datum
Ty jsi neuvedl,že prodáváš nefunkční zboží ? To je tak na přes ..,víš přes co.
forestek 05.12.2018 07:36
forestek
Do inzerátu jsi měl napsat něco jako: Nemám možnost vyzkoušet,proto prodávám bez záruky. Tak se mu o…
Karel04 05.12.2018 10:08
Karel04
Přesně tak,takoví vyčůránci pak kazí dobrou pověst mnoha bazarů a inzercí.
forestek 05.12.2018 11:53
forestek
zazalovat ta moze vzdy. proste mu vrat tu sumu a nerob zo seba kkta.
fallon 05.12.2018 12:18
fallon
A kolik by stála taková funkční skříňka? Pokud se dá z ceny jednoznačně usoudit, že to asi fungovat…
Debil 05.12.2018 12:23
Debil
Já osobně bych za tuto cenu očekával cokoliv, dokonce i kdyby bylo napsané že to je funkční. Tohle j…
ml1 14.12.2018 13:21
ml1
Zetor 125 neexistuje. Čtyřpolohová spínací skříňka na Zetor 4011 stojí nová okolo 200,-Kč. Žalovat t…
nerady 14.12.2018 20:51
nerady
on ta bude síce žalovať,ak k tomu dôjde,len kvôli škode 150-,,lenže k tomu si pripočítaj súdne trovy… poslední
audax 15.12.2018 09:00
audax

A kolik by stála taková funkční skříňka? Pokud se dá z ceny jednoznačně usoudit, že to asi fungovat nebude tak bych to neřešil. Měl se zeptat. Nejsi obchod na Ičo, prodávej si jak chceš s popisem jaký chceš.
Nevím jak na bazoši, ale na Aukru by jsi vyfasoval neutrální/negativní hodnocení, jestli to za to stojí.

Pokud se funkční, použitá věc prodává v průměru za 1000 Kč a někdo tuto věc vystaví za 100 Kč tak mě napadají jen dvě varianty. Prodávající je debil :) nebo je věc poškozená/nefunkční. V tom případě nastává místo pro dotaz směrem od potencionálního kupujícího k prodejci.

Debil

Já osobně bych za tuto cenu očekával cokoliv, dokonce i kdyby bylo napsané že to je funkční. Tohle je zcela adekvátní cena za nefunkční kousek. Nemám představu, jak fyzicky vypadá spínací skříňka do Zetoru ani kolik by stála zaručeně funkční. Samozřejmě jde o to, jakým způsobem nefunkční, jestli vybíral podle fotek, tak byl ale s fyzickým stavem srozumněný.
Že by někdo někoho zažaloval pro 150 korun, no bývaly takové případy takzvaných formulářových žalob pro 30 korun regulačního poplatku a podobných prkotin, ale tomu se nějak učinila přítrž. Pokud to neni nějaký znuděný král stěžovatelů, tak do toho nepůjde (pokud bazoš neposkytuje nějakou právní ochranu), maximálně Vás nechá vyloučit z Bazoše.

Být to za víc peněz, asi by bylo dobré domluvit nějakou slevu, nebo to řešit, při této částce bych mu snad poslal peníze zpět (jak tu někdo radí) a jeho do prkený ohrady (ovšem při vší slušnosti, tedy omluvit se) i tím bazmekem. A pro příště se nějak od toho distancovat, pokud o funkčnosti nic nevíte (pokud víte o nefunkčnosti, tak to rovnou napsat).

Zetor 125 neexistuje. Čtyřpolohová spínací skříňka na Zetor 4011 stojí nová okolo 200,-Kč. Žalovat tě asi nebude jelikož práce s podáním žaloby za to nestojí. Žaloby se většinou podávají když se jedná o částky nad 20000,-Kč a tehdy když máš šanci částku vymoci (ne soud vyhrát - kde nic není není co zabavit). Souhlasím s předešlými příspěvky s navrácením částky.

on ta bude síce žalovať,ak k tomu dôjde,len kvôli škode 150-,,lenže k tomu si pripočítaj súdne trovy,trovy právneho zastúpenia pre obidve strany etc,ak súd dotyčný vyhrá,takže tá výsledná čiastka,ktorú budeš povinný zaplatiť, sa môže vyšplhať dosť vysoko,nebude to len tých pôvodných 150,-...........
za použité veci predávané cez bazár alebo pomocou komisionálneho predaja ako predávajúci ručíš pol roka a pokial si vyslovene pri predaji nedeklaroval,že predávaš nefunkčnú vec napr. na súčiastky,tak bol pri kúpe predpoklad,že sa jedná o vec použitú,ale funkčnú,takže asi najrozumnejšie bude dotyčnému vrátiť sumu spôť a dohodnúť sa takto s ním a predávať jasne deklarované veci s jasne deklarovanými vlastnosťami.........
tu nejde o to,či by Ta niekto žaloval za 5/10/15/150 korún,tu ide o to,že sa v podstate jedná o podvod a súd bude okrem spôsobenej reálnej nízkej škody po Tebe,pokial súdne konanie prehráš,požadovať aj úhradu všetkých právnych úkonov,môže ich úročiť v extrémnom prípade až do výšky 9% z celej sumy za každý deň omeškania úhrady až do doby kompletného uhradenia celej čiastky,môže prisúdiť žalujúcemu aj nejakú nemajetkovú ujmu etc....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru