Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem trestní oznámení

Zdravím,
1) jaký je proces když někdo na někoho podá trestní oznámení?

2) Přijde obvivěnému domu něco poštou od policie? Nebo je navštiven policii na trvale adrese?

3) Vidí obvinění někde na trestím oznámení jméno přijmeí + adresu člověka co na něj trestní oznámení podal?

Napsal jsem to do bodů aby se lépe orientovalo na co se ptám, tak se neuražte že je to jao domáci úkol či test ve škole. :)
předem dík za reakce a odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Policie nejprve začne prověřovat, zda se vůbec stal trestný čin. Obviněným se stává až v případě, že…
Wikan 09.12.2018 16:45
Wikan
Pokud doje k obvinění, tak obviněný oznamovatele znát bude Znamená to, že obvinění se dozví kromě c…
audi55 09.12.2018 17:57
audi55
ano, a preto je lepsie kvoli bodu 3) podat trestne oznamenie prostrednictvom advokata
villo27 09.12.2018 18:01
villo27
čímž se skryje kromě mé adresy i mé celé jméno? nebo jen má adresa
audi55 09.12.2018 18:26
audi55
porad a s advokatom 1) on ta pravdepodobne odhovori od nejakej kraviny, ktora by mohla oklukou viest…
villo27 09.12.2018 18:29
villo27
zakryje prd makový,advokát pokial zastupuje niekoho alebo ho zastupuje v neprítomnosti,musí uviesť,k… nový
audax 11.12.2018 23:19
audax
Za falešné obvinění někoho je možné být postižen. Proto každý člověk s alespoň průměrným iq podává t… nový
Araneus84 18.12.2018 16:19
Araneus84
Souhlasím s tím co píše Wikan. Pokud to bude policie vyšetřovat seznámí se obviněný s udáním a větši…
nerady 09.12.2018 18:41
nerady
Pokud jdeš podat vysvětlení,tak ještě nejsi ani svědek,ani obviněný. Ale musíš mluvit pravdu,věř tom…
forestek - mlíkař 09.12.2018 20:06
forestek - mlíkař
A nebo odmítnout výpověď, pokud by tím poškodil sebe nebo osobu blízkou. nový
Wikan 09.12.2018 20:11
Wikan
Při podání vysvětlení nevypovídáš. Tam odmítnutí něco říct tě spíš učiní podezřelým. To,co píšeš je… nový
forestek - mlíkař 09.12.2018 20:58
forestek - mlíkař
Podání vysvětlení je výpověď a každý má právo ji z výše uvedených důvodů odmítnout. nový
Wikan 09.12.2018 21:18
Wikan
Odmítnout můžeš cokoliv, ale jaký význam to má ? Pokud jsi třeba viník něčeho a podáváš vysvětlení,t… nový
forestek - mlíkař 09.12.2018 21:25
forestek - mlíkař
Kéž by to byla pravda. nový
Wikan 09.12.2018 21:28
Wikan
Trestní oznámení většinou podávají lidé, kteří se mstí, chtějí získat nějaký prospěch a z jiných ziš… nový
nerady 09.12.2018 21:57
nerady
Tr. podnet voči konkrétnemu subjektu musí byť podaný osobne pred OČTK, v.r. podpísaný oznamovateľom.… nový
Nuda 12.12.2018 00:13
Nuda
1) pokud podáš trestní oznámení PČR prověřuje , zde mohl být spáchán trestný čin nebo ne. Pokud PČR… nový
jasko 16.12.2018 20:44
jasko
Jde mi spíše jen o to aby obviněný už od uplneho zacatku po čas celeho vysetrovaní nezjistil ADRESU… nový
audi55 19.12.2018 22:44
audi55
Od začátku vyšetřování určitě ne. Jedině až bude obviněný. K čemuž vůbec nemusí dojít. nový
Wikan 19.12.2018 23:09
Wikan
Tomu se musím smát, sdělením obvinění (to je zahájení trestního stíhání dle § 160/1 tr. řádu) právě… poslední
osobne 30.12.2018 19:58
osobne

Policie nejprve začne prověřovat, zda se vůbec stal trestný čin. Obviněným se stává až v případě, že PČR dojde k názoru, že ano.
Pokud ale k takovému názoru nedojde, nemusí se to člověk, na kterého je oznámení podáno, vůbec dozvědět.
Pokud doje k obvinění, tak obviněný oznamovatele znát bude a může na něj za určitých okolností podat i žalobu pro náhradu škod.

porad a s advokatom
1) on ta pravdepodobne odhovori od nejakej kraviny, ktora by mohla oklukou viest k tvojmu obvineniu za krive obvinenie
2) ano zakryje, je povinny chranit identitu klienta. Do urcitej miery. Aka ta miera je ti vysvetlí sám

zakryje prd makový,advokát pokial zastupuje niekoho alebo ho zastupuje v neprítomnosti,musí uviesť,koho zastupuje,takže musí zverejniť údaje o klientovi,advokát nepodáva trestné oznámenie v svojom mene za seba a ani neobhajuje nikoho v svojom mene za seba ale vždy v mene nejakého klienta,ktorého kompletnú identitu musí uviesť a kompletnú výpoveď všetkých predvolaných a vyšetrovaných aj s ich presnou identifikáciou dostanú všetci zainteresovaní na preštudovanie v písomnej podobe do rúk.....

Za falešné obvinění někoho je možné být postižen.
Proto každý člověk s alespoň průměrným iq podává trestní oznámení ve smyslu, že má pouze podezření na spáchání t.č.. Policie to musí vyšetřovat úplně stejně, jako kdyby dotyčného z t.č. obvinil, ale žádný postih a to ani v obč. právním řízení mu za toto nehrozí... Není možné kohokoli jakkoli sankcionovat nebo po něm vymáhat jakoukoli škodu, když splní svou obč. povinnost a své podezření sdělí policii..

Souhlasím s tím co píše Wikan. Pokud to bude policie vyšetřovat seznámí se obviněný s udáním a většinou se z toho dá vyvodit kdo udání poslal. Policie může obviněného obeslat a pokud to udání nějak souvisí s bydlištěm tak tě i navštíví. Vyšetřování provádí kriminálka v civilu. Policisté většinou používají fintu, že chtějí podat informaci a aby si podal vysvětlení. Chce to od začátku požadovat zda jsi obviněný či svědek. Jako svědek musíš vypovídat pravdu, jako obviněný můžeš lhát až se budou hory zelenat.

Trestní oznámení většinou podávají lidé, kteří se mstí, chtějí získat nějaký prospěch a z jiných zištných důvodů. Průšvih je když trestní podání podává někdo z místní mafie (soudce, policista, prokurátor, politik, podnikatel, úředník atd.), kdo má v místě vliv. To se pak policie může strhnout, aby na dotyčného něco našla, jelikož je úkolována. Pokud trestní oznámení podává obyčejný člověk na někoho výše postaveného a i když je to pravda tak to jde do ztracena. Krásný příklad je tasení pistole v Plzni na řidiče auta a to je jen vrcholek ledovce.

Tr. podnet voči konkrétnemu subjektu musí byť podaný osobne pred OČTK, v.r. podpísaný oznamovateľom.

Policajt v zmysle Tr.poriadku nie je obvinenému alebo svedkovi povinný preukázať identifikačné nacionálie, meno, adresu oznamovateľa tr.skutku bez prítomnosti plnou mocou povereného advokáta z radov registrovaných právnikov získaných v odbore VŠ na PF ÚK.

Policajt je povinný chrániť identifikačné údaje oznamovateľa pred svedkom alebo samotným páchateľom až do doby právoplatného odsúdenia.
-------------------------------------
V prípade podnetu na neznámeho páchateľa sa orgán moci zaoberá celým okruhom svedkov, osôb, ktorých uzná za vhodné k predvolaniu. Ak sa nedostaví svedok na základe písomného predvolania, bude na základe fikcie doručenia predvedený z domova alebo z pracoviska za účasti fízlov vybavených pelendrekmi, obuškami a reťazami.

Svedok, hoci nemá šajnu o čo sa jedná, bude eštébáckou, skomunizovanou, zločineckou, boľševickou mafiu znásilnený trebárs aj na verejnosti či na pracovisku bez možnosti obrany pred fašistickou lúzou len z dôvodu, aby podal po predvedení pred vyšetrovateľom výpoveď. (proti sebe a blízkym osobám je poučený magorom *fízlom)

V takomto prípade je zásada, držať hubu, ani konkludentne sa na fízárni, či už v CPZ alebo vo väzbe nevysloviť, tj. ani ceknutie nesmie zaznieť z papuľe, lebo každé vyslovené slovo je možné obrátiť proti svedkovi, čím sa zo svedka stáva obratom obvinený. Zásada znie, nech mi hnoj parazitov dokáže vinu, previnenie, alebo svedočné v zmysle účastníka, resp. nestranného pozorovateľa či okoloidúceho.

---
Objektívna skúsenosť, osobne som bol 6x v CPZ za boľševika, 2x násilím som bol obmedzovaný na osobnej slobode za terajšej komunistickej mafie, dokonca som skončil v nezákonnej, boľševickej, zinscenovanej väzbe kde ma pavedátori z radov psychiatrov nedonútili spolu s prizvanými psychiatrami za účasti bacharov a fízlov ani ceknúť.

1) pokud podáš trestní oznámení PČR prověřuje , zde mohl být spáchán trestný čin nebo ne. Pokud PČR má důvodné podezření , že byl spáchán trestný čin zahájí úkony trestního řízení § 158/3 tr.ř.. Po zahájení úkonů pokud má dostatečné důkazy PČR sdělí podezření § 160/1 tr.ř. podezřelému ze spáchání trestného činu a z podezřelého se stává obviněný. Obviněný má právo se k věci vyjádřit . Po skončení vyšetřování se spis předloží státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby.

2)může mu dojít např. předvolánka k podání vysvětlení 158/7 tr.ř. nebo můžeho i navštívit PČR v místě trv. bydliště pokud se na předvolánku nedostaví a není znám jeho pobyt

3)obviněný má právo se seznámit se spisem (prostudování spisu) , před předáním spisu státnímu zástupci ano může obviněný vidět údaje oznamovatele §65 tr.ř.

Jde mi spíše jen o to aby obviněný už od uplneho zacatku po čas celeho vysetrovaní nezjistil ADRESU oznamovatele. Jmeno a prijmeni je mi jedno. Jde jen o to, jestli se nekde krome jmena a prijmeni a obvinění přecte i trvalou či doručovací adresu oznamovatele.

Tomu se musím smát, sdělením obvinění (to je zahájení trestního stíhání dle § 160/1 tr. řádu) právě začíná jedna z fází trestního řízení, která se nazývá vyšetřování a která trvá až do podání obžaloby. Logicky hned na začátku vyšetřování musí už být někdo konkrétní obviněný, jinak nemá policejní orgán koho vyšetřovat. :-)

Fáze trestního řízení před sdělením obvinění se nazývá prověřování, ta trvá od zahájení úkonů trestního řízení dle § 158/3 tr. řádu do zahájení trestního stíhání dle § 160/1 tr. řádu (což je právě sdělení obvinění).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru