Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odpočet nářadí z výplaty - DPP

Dobrý den,
byl jsem zaměstnán na DPP pod živnostníkem. Pracoval jsem pod ním 2 měsíce. Koupil nářadí a zaplatil mi školení v hodnotě dohromady 6tis. KČ.
Měl jsem s ním 2 pracovní smlouvy na měsíc prosinec a leden. Na konci ledna jse smlouvu neprodloužil a neuzavřel novou na měsíc únor. Rozhodl jsem se ukončit v den platnosti smlouvy pracovní vztah z osobních důvodů.
Zaměstnavatel mi řekl, že mi z výplaty za leden strhne peníze za nářadí i školení. Neměli jsme o tom žádnou smlouvu. Může mi ty peníze strhnout ? Nářadí jsem mu předal v kompletním stavu.
Děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli koupil nářadí na sebe,tak Ti ho vlastně jenom zapůjčil.Teď ho má vrácené zpět,s nějakým opotř… nový
Karel04 10.02.2019 13:35
Karel04
Jestli nemáš nějakou hmotnou odpovědnost podepsanou nebo uznání dluhu, dostaň z něj hlavně zápočťák… poslední
Agre 11.02.2019 21:03
Agre

Jestli koupil nářadí na sebe,tak Ti ho vlastně jenom zapůjčil.Teď ho má vrácené zpět,s nějakým opotřebováním je nutno počítat,tak nemůže požadovat jeho úhradu.To by Ti ho musel odprodat s kupní smlouvou,se kterou ovšem musí souhlasit obě strany.

Jestli nemáš nějakou hmotnou odpovědnost podepsanou nebo uznání dluhu, dostaň z něj hlavně zápočťák a radši se bez nějakýho dalšího podepisování čehosi ztrať. Není to moc slušný ale na hrubý pytel hrubá záplata. Pak si zkontroluj výplatu a když tam budou nějaký srážky, nebo málo peněz, jdi s tim na místní inspektorát práce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru