Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výška trestu za sumu 1000 Eur.

Dobrý den, úrad práce sa mi vyhráža pokutou 1000 Eur za to že som nenastúpil na ich projekt (ktorý je úplne smiešny ale nejdem to tu rozoberať) a chce ho odomňa vymáhať súdnou cestou. Chcem sa spýtať že či mi hrozí za nezaplatenie väzenie? A ak áno tak aký dlhý trest mi môžu dať za 1000 Eur. Ďakujem

Předmět Autor Datum
To, že vám hrozí nějaká pokuta, přece není motivace pro to, abyste zjišťoval, jaký trest vám hrozí z… nový
Kurt 11.02.2019 15:48
Kurt
Áno ja viem že evidencia je dobrovolná, no bol som zaradený na jeden projekt ktorého ak sa nezúčastn… nový
Tomas265 11.02.2019 16:57
Tomas265
Jestli to myslí vážně nebo jen straší a jestli to vůbec dají k soudu,to nikdo neví.Jestli tam ještě… nový
Karel04 11.02.2019 17:14
Karel04
To se mi zdá také čudné. Jak ses do toho projektu dostal? To ti nabídli a ty jsi s tím souhlasil? Ne… nový
Yarda 11.02.2019 18:16
Yarda
Nie nedostávam od úradu žiadne peniaze. Podpísal som zmluvu pretože som nechcel aby ma vyradili z úr… nový
Tomas265 11.02.2019 19:53
Tomas265
Hmmm. Tak tam radši poctivě choď Z toho článku v odkazu přímo čiší, že jsou v tom velké peníze a vel… nový
Yarda 11.02.2019 20:33
Yarda
Je to trochu divné od ÚPSVaR - tí v tomto prípade to vyhodnocujú ako nespoluprácu a odmietnutie ponu… nový
yYy 12.02.2019 12:17
yYy
Tak jestli jde o státní projekt za 23 milionů euro,tak se z toho nevykecáš a budeš muset platit.Asi… nový
Karel04 12.02.2019 13:34
Karel04
Tak někde prostuduj pár karetních triků a můžeš si při tom "školení" i něco přivydělat, ale mezi nez… nový
nerady 12.02.2019 18:08
nerady
Za zmluvné pokuty alebo za dlhy nehrozí trestný postih. Musíš rozlišovať tieto pojmy. Ako v TV masá… nový
Nuda 13.02.2019 08:22
Nuda
Proč se všechno svinstvo hází na bolševiky? Babička mé manželky rozlišovala ty s rudými knížkami na… nový
Yarda 13.02.2019 11:16
Yarda
V tom prípade mäkčím po našom: Zľatí komunisti, lúze nenechvých, zlodejských parazitov boľo ľepšie.… nový
Nuda 14.02.2019 20:54
Nuda
Ani mladý komunista s IQ60 mi nevadí tolik jako 1 Nuda s IQ pod 60.Protože nemá tak debilní kecy. nový
Karel04 14.02.2019 22:43
Karel04
Podstatne je co si podpisal, nie co ti povedala pani na urade. Snad mas jeden exemplar tak si to poz… poslední
fleg 16.02.2019 11:05
fleg

To, že vám hrozí nějaká pokuta, přece není motivace pro to, abyste zjišťoval, jaký trest vám hrozí za její nezaplacení. To je motivace pro to, abyste se s úřadem dohodl. mimochodem, nevím jak u vás, ale u nás žádná evidence v úřadu práce není povinná, takže pokud jste se tam dobrovolně nahlásil, můžete se stejně dobrovolně zase odhlásit.

Áno ja viem že evidencia je dobrovolná, no bol som zaradený na jeden projekt ktorého ak sa nezúčastním tak im musím zaplatiť okolo 50 Eur na deň (projekt trvá 21 dní). Má to byť projekt ktorý človeka "pripraví na prácu" lenže namiesto toho aby sme sa niečo učili alebo vyučili tak tam hráme len karty, nudíme sa a rozprávame sa. Človek tam musí presedieť 8 hodín denne len tak. Preto sa pýtam že ak by som mal dostať tú pokutu ktorá vychádza okolo 1000 Eur, čo mi hrozí (vazenie, súd, exekúcia)

Jestli to myslí vážně nebo jen straší a jestli to vůbec dají k soudu,to nikdo neví.Jestli tam ještě chodíš hrát ty karty,natoč si to nějak šikovně a až začnou vyhrožovat pokutou,tak se o tom zmiň.Že tu nahrávku předáš mediím a oni pak budou do nějaké televize vysvětlovat,jak hospodaří jako státní instituce s penězi daňových poplatníků.A jejich nadřízené ministerstvo to asi taky bude zajímat.Třeba pak dají pokoj.Ovšem opatrně,aby to nemohli brát jako nějaké vydírání.
Na druhé straně pokud od nich bereš podporu,musíš taky něco pro to dělat.Takže někde sedět v teple,kecat a hrát karty se snad vydržet dá,není důvod tam nechodit.Lepší než v mrazech obíhat podniky a ptát se na práci.Prostě tam choď a ušetříš 1000 euro.

To se mi zdá také čudné. Jak ses do toho projektu dostal? To ti nabídli a ty jsi s tím souhlasil? Nebo tě tam zařadili sami jako podmínku, že ti budou vyplácet podporu v nezaměstnanosti? Mělo by od toho být nějaké lejstro, k čemu to je, nějaká osnova co se tam má dělat. Taky mne napadlo, že by to mohl být nějaký výzkum čehosi a těm co se dobrovolně zúčastní náleží nějaká odměna. Kdyby mne něco takového postihlo, tak bych vyžadoval, aby mne někdo podrobně poinformoval.

Nie nedostávam od úradu žiadne peniaze. Podpísal som zmluvu pretože som nechcel aby ma vyradili z úradu práce, lenže tá milá pani ktorá tam bola nám to povedala len potom keď už zmluva bola podpísaná, že ak tam nebudeme chodiť tak nám dajú pokutu. Samozrejme to podpísal každý lebo ak by to spomenula predtým tak sa na to polovica ludí vykašle. Hlavne že štát pobral na tento pofyderný projekt nemalú sumu penazí a my tam chodíme zadarmo (niektorým, ktorý sú z dedín priznali okolo 100 Eur na mesiac)

Prikladám link aby ste vedeli že o čo sa presne jedná:
https://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Projekt-Inkluzivne-vzdelavanie-bude-mat-najvacsi-prinos-pre-dve-firmy-nie-pre-nezamestnanych-odkazuje-Remisova-302825

Hmmm. Tak tam radši poctivě choď Z toho článku v odkazu přímo čiší, že jsou v tom velké peníze a velká zvířata a tobě by se mohlo něco škaredého přihodit, kdybys jim stál v cestě. Koneckonců je to jen jeden měsíc, to není tak dlouho. Připomínám si, že jsem byl pět neděl v Plzni na Borech - ne na těch Borech, kousek vedle co tam byli vojáci, byl jsem tam na cvičení a celkem nic jsme nedělali. Tak jsme se zamkli na záložácké cimře, povalovali se na kavalcích a sešla se tam parta mariášníků, ti měli naopak plné ruce práce. A taky jsem to ve zdraví přežil.
:beer:

Je to trochu divné od ÚPSVaR - tí v tomto prípade to vyhodnocujú ako nespoluprácu a odmietnutie ponuky. V takom prípade bez pardonu VYRADZUJÚ z evidencie nezamestnaných (a tým pádom si svoje zdravotné poistenie platíš SÁM). Tá pokuta nebude od nich, ale oni si vymáhajú sumu, pretože ťa ako nezamestnaného nahlásili do kurzu (ktorý niekto organizuje, zabezpečuje materiálne a finančne) a túto sumu štát (ÚPSVaR) zaplatil. Takže si pýtajú to, čo štát za teba zaplatil.
Čo už to rekvalifikačné školenie prinesie - to je ich problém, ty si bol POVINNÝ sa ho zúčastňovať.

Tak někde prostuduj pár karetních triků a můžeš si při tom "školení" i něco přivydělat, ale mezi nezaměstnanými to bude asi bída. Tak čas alespoň využít na vylepšení hry v karty. Je tu ještě jedna možnost a to onemocnět na neschopenku.

Za zmluvné pokuty alebo za dlhy nehrozí trestný postih. Musíš rozlišovať tieto pojmy.

Ako v TV masám vypatlaných opíc oznámil eštébákmi dosadený biely koník, ožran na červenom Orešanskom z mafiánskeho hniezda HZDS, JUDr.J.Cuper, "za dlhy sa predsa u nás nezatvára, máme to v ústave zakotvené".

Preto boľševici rozkrádajú beztrestne republiku pod právnym pojmom ochrany: Druhotná platobná neschopnosť (pritom konateľ s troma s.r.o. si sám sebe, svojej spol. neplatí za odobratý tovar alebo finálne výrobky), dlžník mal v úmysle platiť, ale nemal z čoho pritom vyťažovací orgán OČTK nezistil úmysel, právny subjekt s.r.o., a.s., nenesie v zločineckom, komunistickom bordeli SR po roku 1993 trestnopávnu zodpovednosť, eštébákov, megazlodejov s.r.o. nemožno potrestať lebo sú to "naši" zľatí komunisti spriahnutí s justičnou, skomunizovanou talármafiou lúzerov protekčne nacpatých milicionárskych parchantov, ako čuče goja jelitá, do talárov.

Takže čakaj výhradne občiansko-právnu súdnu žalobu v zmysle Obč.zákonníka alebo Obch.zákonníka s náhradou + úroky z omeškania a súdne trovy. Pravda, sú tu taxatívne dané premlčacie lehoty, do kedy je možné uplatniť si na súde výkon tohoto práva stranou dlžníka. (Tri a dva roky).

Proč se všechno svinstvo hází na bolševiky? Babička mé manželky rozlišovala ty s rudými knížkami na komunisty a na ty co jsou "u komunistů". Ti už dnes bojují za (své) lepší zítřky pod jinými prapory a kdyby náhodou přišli Číňani, tak oni začnou šilhat a do týdne zežloutnou. Ale rudé knížky mají dobře schované, co kdyby náhodou...
:beer:

V tom prípade mäkčím po našom:

Zľatí komunisti, lúze nenechvých, zlodejských parazitov boľo ľepšie.

Tupcom osprostených, ba rokmi vychovávaných magorov, tento fakt a skutočnosť dodnes pretrváva v mysli.

Pritom november 1989 bol rajom pre KGB-NKGV-ŠtB mafiu, ako rozkradnúť pomocou naštepených bielych koníkov MIGMO-VUML_JUDr,. kvasených eštébákov v CCCP (dodnes zmanipulovanú čvargu voličov) národné hospodárstvo, eliminovaní od demokracie a západných, kapitalistických miezd.

Zľatí komunisti.

Kto uverí tomu, že mladí, neskúsení Sorosom zmanipulovaní sopliaci s holými rukami viedli na námestiach beztrestne november 1989, je vypatlanec s IQ60 dreveného húpacieho koníka.

Podstatne je co si podpisal, nie co ti povedala pani na urade. Snad mas jeden exemplar tak si to pozri, citat s pochopenim snad vies.
Ak by bola sankcia naozaj vymahatelne a platna na basu to samozrejme nie je, ale urad to moze odpredat vymahacskym firmam a tam mas kludne po roku z 1000 eur zrazu 2000. Nastupis do prace a drb...exekucia.
Samozrejme da sa branit, mozes sa odvolat a ist s tym na sud, ale osobne by som zacal s tym, ze si pozriem co som podpisal UP.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru