Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak někoho zbavit trvalého bydliště

Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Zdědil jsem chalupu. Bohužel v ní má trvalé bydliště můj otec, který je celoživotní opilec a budiškničema, který nikdy tento problém nechtěl řešit. Poflakuje se po městě s místními bezdomovci a v chalupě defakto nebydlí. Jen občas se tam na den dva zjeví. Je to blbé, ale chtěl bych ho zbavit trvalého pobytu v tomto domě. Mám strach, aby zas někde nevzal půjčku nebo neudělal nějaký průser a nešel pak exekutor právě sem.
Poradí mi někdo, jak mám tuto situaci vyřešit? Předem upozorňuji, že návrhy typu pomoci otci jsou k ničemu. Nepovedlo se nám to za 35 let. Je to troska, která je tu k ničemu.
Díky

Předmět Autor Datum
Pokail viem to, ze ma niekto niekde trvale bydlisko nerobi ziadny pravny narok na danu nehnutelnost.…
fleg 23.04.2019 09:18
fleg
Jak to? Vždyť je všeobecně známá věc, že exekutor vždy jde na adresu trvalého bydliště. Nebo se plet… nový
Tonda H. 23.04.2019 09:52
Tonda H.
V prvom rade bude exekutor posielat na adresu trvaleho bydliska vyzvy...cize o exekucii budes vediet… nový
fleg 23.04.2019 12:03
fleg
Zrušení trvalého pobytu je možné na obecním úřadě. Ale jenom v případě, že tam dotyčný opravdu nebyd… nový
Wikan 23.04.2019 10:11
Wikan
Neviem, ako v Čechách, ale na Sk sa dá odhlásiť z trvalého pobytu majiteľom osoba, ktoré k nehnuteľn… nový
yYy 23.04.2019 15:35
yYy
Součást ústavního práva je i Listina základních práv a svobod, kde je přesně to samé (jenom česky). poslední
Wikan 23.04.2019 15:40
Wikan

V prvom rade bude exekutor posielat na adresu trvaleho bydliska vyzvy...cize o exekucii budes vediet, kedze tie vyzvy budu chodit na tvoju adresu. Nasledne mozes s exekutorom komunikovat vo forme, ze dlznik na danom mieste nebyva a nema tam ziaden hnutelny majetok. Toto cestne prehlasenie si daj overit notarovi a zasli exekutorovi.
Ak by sa napriek tomu exekutor domahal vstupu do nehnutelosti mozes si privolat statnu policiu, maj kopiu cestneho prehlasenia, z minulosti su zname pripady, kedy v takomto pripade exekutoiri vycuvali.
Ak by bol exekutor zakerny a vnikol do nehnutelnosti pocas tvojej nepritomnosti a predsa len nejake veci zabavil na Sk (v CZ neviem) mozes podat vylucovaciu zalobu, kde urcis, ze zabavene veci patria tebe a nie exekuovanemu. Dobre je pohrozit aj zalobou exekutorovi...aj oni su len ludia a nechcu byt postihovany bud ich komorou alebo sudom.
Btw v tej chalupe mas nieco cenne, ked sa tak obavas, zeby ti to tam exekutor vybielil;o)?
For je v tom, ze exekutor moze skusit zabavit veci z chalupy aj ked tam ziadne trvale bydlisko pisane nebude...staci ak sa domnieva, ze sa tam dana osoba nachadza, respektive tam ma hnutelny majetok. Zrusenim trvaleho bydliska nemusis teda nic dosiahnut, staci, ze niekto exekutorovi oznami, ze sa tam otec zdrziava(l) a moze tam tak mat nejaky majetok.

Neviem, ako v Čechách, ale na Sk sa dá odhlásiť z trvalého pobytu majiteľom osoba, ktoré k nehnuteľnosti nemá žiadny právny vzťah. A keďže by sa de facto stal bezdomovec, tak je prihlásený na trvalý pobyt na adresu obce (obecný úrad) - a úradná pošta bude chodiť tam.
Pokiaľ by Tondovi prišla pošta od exekútora - tak len napíše "Adresát neznámy" a nech si exekútor pátra, kde je.
(Mimochodom - v tej vašej ústave sú zaručené len základné práva a slobody - čl.4 - to my to máme lepšie ošetrené - Ústava SR - čl.16 ods.1 a čl.20)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru