Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ochrana movitého majetku proti exekuci

Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda mám nějakou možnost ochránit svůj počítač před exekutorem, když bydlím s dlužníkem na kterého je podaná exekuce. Od počítače mám na pár komponentů důkazy, že jsou moje (grafická karta, procesor, paměti), většinou se jedná o faktury nebo výpis z účtu. Nicméně ostatní komponenty jsou staršího typu a nemám od nich faktury které by dosvědčily mé vlastnictví. Počítač potřebuji ke studiu a budoucí práci. Tak bych se chtěl zeptat, zda je nějaká možnost, jak dané vlastnictví dokázat(je-li to vůbec možné).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Môže exekútor to síce určiť k exekúcii, ale ty ak dokážeš vlastníctvo, exekútor je POVINNÝ toto vylú…
yYy 26.05.2019 12:32
yYy
Souhlasím, ale..... pokud přijde exekutor do bytu (domu), kdy není nikdo doma, za doprovodu policie…
iconek 28.05.2019 21:21
iconek
U mě to trvalo přes půl roku, než jsem dostal od exekutora moje věci o které jsem přišel kvůli exeku…
L-Core 30.05.2019 16:41
L-Core
No jo, ale já to nevěděl že nějaké exekuce má :-) nový
iconek 01.06.2019 08:16
iconek
Sú u vás také zákony, ktoré dovoľujú vstúpiť polícii a exekútorovi do obydlia BEZ vedomia majiteľa?… nový
yYy 01.06.2019 16:08
yYy
A nenapadlo tě takhle náhodou, že i exekutor může jednat na příkaz soudu? nový
Kachlík 01.06.2019 16:21
Kachlík
Napadlo - ale i tak - vstúpiť môže, ale za prítomnosti majiteľa nehnuteľnosti. Pretože, ak by vstúpi… nový
yYy 02.06.2019 11:56
yYy
Nalep si na mašinu+HW reťazec zo všetkých strán upozornenie vytlačené na foto papiery, že sa jedná v… nový
Nuda 31.05.2019 18:25
Nuda
Ochráníš ho tak že ho schováš. vyjmenoval si dost podstatné komponenty to pc co jsou prokazatelně tv… poslední
Agre 05.06.2019 21:59
Agre

Môže exekútor to síce určiť k exekúcii, ale ty ak dokážeš vlastníctvo, exekútor je POVINNÝ toto vylúčiť z exekúcie. Inak by sa sám exekútor dopustil právneho pochybenia, pretože by siahol na majetok inej osoby, než povinného (a mohlo by ho to stať nielen miesto, ale aj vylúčenie z funkcie exekútora, nehľadiac i na náhradu škody).

Souhlasím, ale..... pokud přijde exekutor do bytu (domu), kdy není nikdo doma, za doprovodu policie a zámečníka otevře byt (dům) , oblepí a odveze z bytu (domu) veškerý cenný majetek, uskladní ho ve skladu a nikdo nic nezmůže.Pak majitel neoprávněně zabavených věcí musí složitě dokazovat, že zabavené věci jsou jeho. U mě to trvalo přes půl roku, než jsem dostal od exekutora moje věci o které jsem přišel kvůli exekucím spolubydlícího.Ale to je zpátky deset let, dneska to už možná funguje jinak.

U mě to trvalo přes půl roku, než jsem dostal od exekutora moje věci o které jsem přišel kvůli exekucím spolubydlícího.

Pohodička… :x:

Nejjednodušší je s takovým člověkem prostě nebydlet. Vím, nemusí to být jednoduché či možné; já jsem rád, že tohle nikdy řešit nebudu muset.

Sú u vás také zákony, ktoré dovoľujú vstúpiť polícii a exekútorovi do obydlia BEZ vedomia majiteľa?
Ak človek číta tú vašu Ústavu - tak sa ani nečudujem - v nej sú len práva pre politikov, ale pre občana - absolútne nič, žiadne práva, žiadna ochrana života, slobody, majetku - veď vaši politici si schválili SVOJU vlastnú ochranu a na vás - občanov - sa totálne VY*SRA*LI!!!
Keď si prečítaš https://www.prezident.sk/upload-files/20522.pdf - a čl.16 ods.1
Nedotknuteľnosť osoby a jej súkromia je zaručená. Obmedzená môže byť len v prípadoch ustanovených zákonom.
a čl.19 ods.2
Každý má právo na ochranu pred neoprávneným zasahovaním do súkromného
a rodinného života.

a čl.20 ods.1
Každý má právo vlastniť majetok. Vlastnícke právo všetkých vlastníkov má
rovnaký zákonný obsah a ochranu. Majetok nadobudnutý v rozpore s právnym poriadkom
ochranu nepožíva. Dedenie sa zaručuje.

Nečítal som úplne Ústavu ČR, pretože už pri čl.40 ma to prestalo baviť :-D.
Jednoducho - ak máte také zákony, ktoré vás nechránia - s prepačením - ste CHUDÁCI.

P.S. Pozerám vašu reláciu Černé ovce - a zisťujem, že tam máte takú obrovskú byrokraciu - až hrôza::). U nás je síce tiež byrokracia, ale už niektoré veci sa dajú vybaviť on-line, dokonca štátne organizácie už NESMÚ požadovať niektoré doklady od občana, ktoré si môžu sami zistiť.

U nás polícia môže vstúpiť do bytu, obydlia, na pozemok len vtedy, ak musí odvrátiť nebezpečie, ohrozenie života, protiprávne konanie, alebo na PRÍKAZ súdu. Inak - papa policajt, vypadni.

Napadlo - ale i tak - vstúpiť môže, ale za prítomnosti majiteľa nehnuteľnosti. Pretože, ak by vstúpil spôsobom - policajti vyrazte dvere, vojde exekútor a začne NA VŠETKO lepiť nálepky ZABAVENO (bez ohľadu, či to patrí, alebo nepatrí povinnému) - jednoducho s požehnaním súdu KRADNE!

Nalep si na mašinu+HW reťazec zo všetkých strán upozornenie vytlačené na foto papiery, že sa jedná výhradne o tvoj majetok označený tvojim plným menom, adresou trvalého pobytu spolu s nacionáliami, ČOP, dátom narodenia s fotom tvojho hriešne krásneho ksichtu, ku ktorému máš paragóny o zakúpení s poznámkou; "Nešahať, eštébácki, fašistickí, skomunizovaní lúzeri napelešení v radoch štátnej, zločineckej mafie ČR".

Budú okolo tvojho majetku šúpať nožičkami napružení v pozore, možno sklopia opätky a zasalutujú po prečítaní zrozumiteľného, jasného, právne spôsobilého upozornenia nacapeného na tvojej hnuteľnej veci, ktorej si výhradným majiteľom, ako celku.

Ochráníš ho tak že ho schováš. vyjmenoval si dost podstatné komponenty to pc co jsou prokazatelně tvoje, i kdyby, a to zdůrazňuju i kdyby ti nechal exekutor ty periferie vyndat tak ten zbytek, to ani řešit nebude...Navíc by ti musel dovolit buď znehodnotit pevný disk, nebo aspoň udělat zálohu dat ale stejně disk by jsi měl správně znehodnotit taky, všechny.

To spíš půjde po "věcech" jako nějaké drahé plemeno psa, kočky, papouška, hada,...Se bude snažit tlačit na to je prodat, ale to se dá zase svézt na citovou záležitost že to nejde.

Nakonec toskončí buď exekucí na nemovitost nebo na plat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru