Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odpovědnost za škodu způsobenou zaměstnavateli

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, pracuji jako CNC operátor a stala se mě nemilá věc, narazil jsem s mašinou, jde mi o to do kdy může zaměstnavatel požadovat náhradu škody, mysli to tak, když jsem boural 1.1. může po mě tuto náhradu vyžadovat i dnes?
A druhý dotaz, četl jsem, že když zaměstnavatel chce strhnout peníze z výplaty, musí s tím zaměstnanec souhlasit, platí to i když je výplata rozdělená na pevnou a pohyblivou složku?
Děkuji moc za všechny odpovědi Formánek

Předmět Autor Datum
Dobrý den, tohle si snad stačí někde přečíst. Subjektivní promlčecí lhůta činí tři roky. https://www… nový
karel 01.06.2019 17:44
karel
Na tohle dobrá "pojistka na blbost" Způsobil jste firmě škodu na vám svěřeným stroji, byl jste důkla… poslední
Agre 05.06.2019 22:10
Agre

Na tohle dobrá "pojistka na blbost" Způsobil jste firmě škodu na vám svěřeným stroji, byl jste důkladně proškolen a to vše podepsal. škodu většinou na těchhle strojích ve větších fabrikách neřeší hned v zápětí, první jdou po té pojistece na blbost, pokud není, stále hledají jiné možnosti aby nemuseli uplatnit "ten 4násobek". Tzn. že jsou rádi že jim tam chodíte, děláte normohodiny=zisk a začnou to řešit až když není možný práci udělat na jiném stroji nebo se tyhle bouračky začínají dít hodně často a nejen Vám...

...ten souhlas vám musí samozřejmě dát přečíst a vy podepsat, když nebudete souhlasit, je řada na policii, vyšetřování, inventury...a to asi zaměstnavatel chtít nebude, tak to buď po nějakém nepříjemném čase odepíše=opraví.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru