Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odpovědnost za škodu způsobenou zaměstnavateli

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, pracuji jako CNC operátor a stala se mě nemilá věc, narazil jsem s mašinou, jde mi o to do kdy může zaměstnavatel požadovat náhradu škody, mysli to tak, když jsem boural 1.1. může po mě tuto náhradu vyžadovat i dnes?
A druhý dotaz, četl jsem, že když zaměstnavatel chce strhnout peníze z výplaty, musí s tím zaměstnanec souhlasit, platí to i když je výplata rozdělená na pevnou a pohyblivou složku?
Děkuji moc za všechny odpovědi Formánek

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na tohle dobrá "pojistka na blbost" Způsobil jste firmě škodu na vám svěřeným stroji, byl jste důkla… poslední
Agre 05.06.2019 22:10
Agre

Na tohle dobrá "pojistka na blbost" Způsobil jste firmě škodu na vám svěřeným stroji, byl jste důkladně proškolen a to vše podepsal. škodu většinou na těchhle strojích ve větších fabrikách neřeší hned v zápětí, první jdou po té pojistece na blbost, pokud není, stále hledají jiné možnosti aby nemuseli uplatnit "ten 4násobek". Tzn. že jsou rádi že jim tam chodíte, děláte normohodiny=zisk a začnou to řešit až když není možný práci udělat na jiném stroji nebo se tyhle bouračky začínají dít hodně často a nejen Vám...

...ten souhlas vám musí samozřejmě dát přečíst a vy podepsat, když nebudete souhlasit, je řada na policii, vyšetřování, inventury...a to asi zaměstnavatel chtít nebude, tak to buď po nějakém nepříjemném čase odepíše=opraví.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru