Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vracení nefunkčního zboží

O softcomu jsem slyšel legendy co se týká řešení reklamací, od té doby se tomu obchodu raději vyhybám pro nákup dražších věcí. Jinak jsem tam několikrát nakupoval (v praze i brně) a vždy byli velmi ochotní - při nákupu, je otázka jak při reklamaci, tu jsem naštěstí nemusel řešit.
Takovouhle prkotinu by měl obchod v rámci zajištění dobré pověsti vyřešit na místě výměnou nebo vrácením peněz a ne si na to nechávat 30 dnů a ještě si se zákazníkem ujednávat prodloužení té lhůty. Měli jsme v našem městě obchod s telefony a ten asi po cca roce skončil, protože se přesně takto choval, koupíte telefon, rozbalíte a zjistíte, že nefunguje, to je na výměnu, ale ne, musíte 6 neděl čekat, než si oni usmyslí to opravit přičemž oprava spočívá va výměně elektroniky (tedy poučení, nechat si to rovnou předvést) - to víte maloměsto, tam se to rychle rozkecá a nikdo nebude nakupovat v obchodě, kde dělaji takové ciráty. V dávných dobách platilo, že pokud se na výrobku objeví závada do 14 dnů, považuje se za neopravitelnou a zákazník může od smlouvy odstoupit. Ale dneska je to jinak, jak víme.
Mám dobrou zkušenost v alze, kde jsem reklamoval něco co jsem koupil jako rozbalené (vrácené v 14 denní lhůtě), pracovník mi obratem vrátil peníze a když jsem říkal, že jsem se rozmějšlel jestli to vrátit, jakože jsem si nákup rozmyslel nebo reklamovat, tak mi řekl, že to lidi běžně dělaji a jim tam pak třeba půl roku koluje televize, které nesvítí půlka obrazovky a nikdo to neřekne. Jinak reklamace řeším strašně nerad, proto mě taková zkušenost vždy potěší.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny