Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej části domu při ideálním spoluvlastnictví a platba za ni

Dobrý den. Spoluvlastníme část domu, kterou chceme prodat. Dozvěděli jsme se ale, že již zase platí povinnost nabídnout to nejprve ostatním majitelům. Je to tak? Pokud ta povinnost zase platí, je někde řečeno, co se stane, když nedodrží platbu dle smlouvy? Jde nám o to, že asi nemají dost peněz, a můžou mít tendenci nám zaplatit ve splátkách, nebo opožděně. My bychom ale ty peníze potřebovali ihned, na nákup jiné nemovitosti... Jiný kupec by přitom s platbou "hotově" neměl problém.

Předmět Autor Datum
Jako první musíš sepsat kupní smlouvu se zájemcem kde jsou uvedení podmínky jak proběhne prodej, pla… nový
manas 14.08.2019 07:13
manas
Práve naopak! Ako prvé dáš ponuku spoluvlastníkom - títo totiž majú predkupné právo. Určíš si cenu a… nový
yYy 19.08.2019 18:41
yYy
Predkupné právo je explicitne dané zákonom. Toto sa nesmie zmluvne porušiť opozičnou stranou v prípa… nový
Nuda 18.08.2019 20:10
Nuda
Pokud nemají dost peněz, mohou si vzít hypotéku. Pokud nemají na hypotéku, tak nemají peníze a tím p… nový
Prasak 19.08.2019 19:15
Prasak
Moc do toho vidíš, hypotéka, pôžička či iné rýchle úvery z dielne komunistickej mafie majiteľov fina… nový
Nuda 23.08.2019 16:17
Nuda
Přes tu hromadu sraček není poznat, co jsi vlastně chtěl vyjádřit. nový
Prasak 23.08.2019 17:22
Prasak
"Vem si hypotéku", smrdíš pachom v kontexte; V opačnom prípade ťa zbavia podielu na majetku, ak si n… nový
Nuda 23.08.2019 19:40
Nuda
Proč píšeš jak debil? nový
Prasak 23.08.2019 21:08
Prasak
Proč jak, když…? Já myslel, že už jsi si zvyknul - já třeba z jeho příspěvků v tomhle vlákně nepocho… poslední
Kachlík 24.08.2019 12:55
Kachlík

Jako první musíš sepsat kupní smlouvu se zájemcem kde jsou uvedení podmínky jak proběhne prodej, platba atd. S tou smlouvou seznámíš předkupníky a pokud budou mít zájem musí dodržet podmínky té smlouvy. Pokud nebudou schopní smlouvu dodržet, můžeš to prodat tomu zájemci. Zadej si do Google "předkupní právo" a studuj.

Predkupné právo je explicitne dané zákonom. Toto sa nesmie zmluvne porušiť opozičnou stranou v prípade predaja tretej osobe, (ani cenou dole alebo hore). Ak sa o tomto prípadnom čachrovaní dozvie spolumajiteľ, napadne zmluvu na súde, stane sa právny akt neplatný, negotium nullum ex lege.

Nie je ale zákonom taxatívne vymedzené, že v prípade platobnej neschopnosti spolumajiteľa je tento povinným vyplatiť podiel v celku alebo cestou splátok v určitom období.

Ak má spolumajiteľ záujem, chce odkúpiť váš podiel aby sa stal výhradným majiteľom 1/1-ny z celku, jedine súd na základe novej žaloby určí pravidelné splátky podľa príjmov a majetku spolumajiteľa, čiže zaviaže "nesolventného" podielového spolumajiteľa o splátkové termíny. Zase vzniká onánia.

Moc do toho vidíš, hypotéka, pôžička či iné rýchle úvery z dielne komunistickej mafie majiteľov finančných ústavou, nie sú relevantné pre odkúpenie zákonného podielu na základe reálnej mzdy či zo starobného dôchodku podielového spolumajiteľa, ktorý prejavil skutočný záujem o predkupné právo na majetku 1/1-ny z celku, ktorého nie je možné donútiť zákonnou cestou nejakou úžerníckou pôžičkou od nebankových, eštébákmi vlastniacimi grázlami, či mafiou komunistov KGB_NKVD vlastniacich bankových inštitúcií, s.r.o., a.s.

Jedine súd (tj. talármafia protekčných, boľševických grázlov nacpatých ako čuče goja to talárov) rozhodne o výške splátkového kalendára na základe súhlasného stanoviska nemajetného spolumajiteľa, disponujúc pravidelným mesačným príjmom, ktorý prejaví svoje predkupné právo k spoločnej nehnuteľnosti.

dôležité:
Podotýkam, jedná sa o prípad, ak podielový spoluvlastník nedisponuje s inou obývateľnou nehnuteľnosťou, (stačí aj podiel) do ktorej by ho ľudovodemokratická mafia velice rada násilím prešupovala, (napr. vlastnícky podiel na garáži, chatke v horách apod.) lebo má kde zložiť hlavu, aby neskončil pod mostom.

"Vem si hypotéku", smrdíš pachom v kontexte; V opačnom prípade ťa zbavia podielu na majetku, ak si nesolventný.

Že nám predstavuješ zástupcu z tejto širokej masy finančných, komunistických megzazlodejov ponúkajúc ich služby lichvárov, úžerníkov ochraňovaných pred zákonným kriminálom justičnou talármafiou sudcov, skomunizovaných grázlov kvasených KGB_MIGMO v CCCP?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru