Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je podmínka v zákoně při zakládání účtu poslat peníze z SVÉHO jinéhu účtu ?

Dobrý den, zde čtu:

Problém má ten, kdo ještě nevlastní účet v jiné bance. Typicky mladý člověk, který si právě zakládá své první konto. Přes internet ani mobil si ho bohužel nezaloží, protože nesplní podmínku v zákoně, že na něj musí poslat peníze z jiného vlastního účtu. Takový zájemce tedy musí dojít osobně na pobočku, čímž se ale připraví o bonus.

Chci se zeptat co je to zač za podmínku, proč byla daná do zákona, a jak se ověří, že ty peníze poslané jsou opravdu z vlastního a né od příbuzného např.

Předmět Autor Datum
Ověří se to výpisem z účtu. A ta podmínka je tam nejspíš kvůli ověření, že účet opravdu zakládá daná… nový
Wikan 24.08.2019 18:10
Wikan
Je tam prave preto, pretoze anonymne vklady boli zrusene uz mnoho rokov dozadu, takze zalozit ucet n… nový
fleg 24.08.2019 18:39
fleg
On ten bonus byl stejně jen do konce dubna.Pokud se chystáte sledovat další podobné akce,není snad p… nový
Karel04 24.08.2019 18:42
Karel04
No já ne že bych si chtěl zakládat účet, ale zdálo se mi na tom něco vzvláštního, tak jsem začal pát… nový
Bulka 24.08.2019 19:03
Bulka
Pochybuji, že ta podmínka by byla vyslověně zmíněna v zákoně. Zákon o bankách nepřímo ukládá bankám… nový
TNT 26.08.2019 00:25
TNT
Článek je o zvýhodnění určitého produktu konkrétní banky (bonus 1000 Kč), která si může stanovit svo… nový
MachR55 26.08.2019 09:01
MachR55
Ale je. poslední
Wikan 26.08.2019 09:10
Wikan

Pochybuji, že ta podmínka by byla vyslověně zmíněna v zákoně. Zákon o bankách nepřímo ukládá bankám dostatečně klienty lustrovat, protože v zákoně jsou dost velké finanční postihy, kdyby to nedělali dostatečně a v krajním případě jde taky o zachování bankovní licence. Tipnul bych si to, že je to krytí zad banky pod hlavičkou boj proti praní špinavých peněz, takže žádné vytváření anonymních účtů na falšované doklady apod. Každý bankovní účet fyzické osoby dostane název podle jména a příjmení majitele účtu a to se přenáší s bankovními transakcemi (dělají to všechny banky v ČR), jenže plná identifikace klienta (rodné číslo, čísla občanky, pasu) se nepřenáší, takže banka nepozná, zda došlá platba je od stejného člověka nebo od jiného se stejným jménem a příjmením ----- ale bance to evidentně stačí jako záruka věrohodnosti všech ostatních podaných informací.

Článek je o zvýhodnění určitého produktu konkrétní banky (bonus 1000 Kč), která si může stanovit svoje podmínky pro výplatu bonusu. Nikde ve zmíněném článku není řeč o tom, že je tohle v zákoně!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru