Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vymáhání peněz za nevyzvednutou objednávku

Před nějakou dobou jsem si z jednoho eshopu konkrétně VMD drogerie parfém, jenže pak jsem ho koupila v kamenné prodejně a nechala jsem tamtu objednávku na poště. Oni to poslali zpátky a teď mi lidi z eshopu napsali, že jim musím na účet poslat tu částku plus poplatky jinak to dají k vymáhání. Takže pokud jim to nezaplatím, tak to může jít až k soudu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
uplne hluposti. NIKDY nema e-shop pravo pytat peniaze za neprevzaty tovar. zakaznik je vo vacsom pra…
fallon 21.10.2019 12:38
fallon
Advokáti tvrdí něco jiného, ale to je jedno. https://pravopropodnikatele.cz/co-delat-kdyz-spotrebite…
karel 21.10.2019 13:25
karel
kazdy advokat si vylozi zakon po svojom. v kazdom pripade, ziadat od zakaznika uhradu za postovne je… nový
fallon 21.10.2019 13:33
fallon
Spíš bych myslel, že vyhrožují, zkouší, jestli dostanou ty peníze zpět. Ale těžko říct, jestli tam n… nový
ml1 21.10.2019 16:47
ml1
Pro exekutory už nejsou malé částky zajímavé od doby, kdy se stanovil strop. poslední
Jan Fiala 22.10.2019 06:52
Jan Fiala

uplne hluposti. NIKDY nema e-shop pravo pytat peniaze za neprevzaty tovar. zakaznik je vo vacsom prave ako e-shop. Najskor by ti musel e-shop dokazat, ze si danu objednavku robil ty - kedze k objednavke nie je potrebny elektronicky podpis ani obciansky preukaz tak je to bez sance. Ak si jozko mrkvicka naobjednava tovar na suseda ferda mravca - ako to dokazes??? ak ti teraz zazvoni kurier, ze ti nesie tovar o ktorom nemas ani tusenie, neobjednal si to, prevezmes to? Takze znova, ak si aj tovar neprevezmete, e-shop nema absolutne ziadne pravo narokovat si postovne naklady.

Spíš bych myslel, že vyhrožují, zkouší, jestli dostanou ty peníze zpět. Ale těžko říct, jestli tam neni nějaký blázen co bude těch max 100 korun (který e-shop doručuje tak draho, většinou to bývá 50 na dobírku možná 70) vymáhat soudně nebo jestli to prodají vymahačské firmě. (Jak už tu někdo psal, je dost velká naděje, že s dobrým právníkem soud bude muset konstatovat, že není dostatečně prokázáno, kdo tu kupní smlouvu uzavřel.) Předpokládám, že tímto obchod ztratil zákazníka a další, které varujete (ať už osobně nebo třeba tímto vláknem) a možná přijde o víc, než kdyby to nechal plavat.
Já osobně nikdy neuzavírám kupní smlouvy s e-shopy, které si dávají nějaké takové podmínky. Ne že bych měl prvoplánově v úmyslu zboží nevyzvednout (to jsem snad za celou dobu udělal dvakrát, jednou to byl omyl - duplicitní objednávka a podruhé mělo být zboží ihned k odběru a nebylo a já pak byl na dovolené po ní jsem se už o osud objednávky nezajímal - obojí byly obchody, které za storno objednávky sankce neuplatňovaly), ale může se stát cokoliv. Kromě toho platím předem, protože dobírka bývá dražší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru