Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dodavatel dodal zboží, už rok čekám na fakturu

Je mi to trochu blbé, ale potřebuji se někam hnout už...

Loni jsem vybírala pro JEŽÍŠKOVA VNOUČATA (domov Benátky nad Jizerou) na akvárko. Mnozí mi přispěli na realizaci ať už penězi na transparentní účet, rybami či rostlinami a pan Dušan G. Peuker (Peuker akvaristik) dodal akvárko, techniku, substrát a hnojivo...

Realizovalo se fakt krásné 240L akvárium a senioři v Benátkách jsou za něj moc šťastní (změnilo se vedení, aktuální foto nemám, jen e-mailovou komunikaci a poděkování, dále už prý pomoc nepotřebují a o akvárium se starají sami).

Teď ale k jádru - do dnešního dne, přes mnohé snahy se domluvit, jsem neobdržela fakturu a peníze tak stále mám na tom transparentním účtě. Minulý týden, po roce, jsem panu Peukerovi psala, že bych tuto záležitost už ráda uzavřela. Žádala jsem fakturu nebo nabízela možnost vystavení darovací smlouvy na věci, které do Benátek dodal a že bych peníze z účtu použila na realizaci dalšího projektu, ve kterém by pan Peuker tímto mohl opět figurovat a jistě by mu to v jeho podnikání pomohlo. Opět moji zprávu četl a opět se neobtěžoval reagovat.

Já nevím, jak postupovat? Dle mého nemůžu teď s penězi nakládat dále a mít otevřený účet s vašimi penězi a nedořešenou záležitost s panem Peukerem mi taky nepřijde OK. Ráda bych to jakkoli uzavřela. Poradíte, jak postupovat?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak tento příspěvek smažu? Pan Dušan se mi ozval (nahlásil mne zákazník) a samozřejmě se mu nelíbí,…
Zrk 18.11.2019 09:40
Zrk
Zmazat nijako, mame tu GDPR, dotycny pan na moze napisat, respektive podat ziadost o zmazanie svojic…
fleg 18.11.2019 10:16
fleg
Já tímto postem nechtěla nikoho poškodit ani si nic nárokovat. Chtěla jsem jen vědět, jak právně pos…
Zrk 18.11.2019 10:32
Zrk
Ja to beriem podla seba...obcas mi trva tiez kym sa dokopem k papierovym veciam a faktury naozaj "vy… nový
fleg 18.11.2019 18:14
fleg
To právě bohužel není. Pan Dušan mi nabídl set co měl vystavený a použil na výstavě za zvýhodněnou c… poslední
Zrk 18.11.2019 19:34
Zrk

Zmazat nijako, mame tu GDPR, dotycny pan na moze napisat, respektive podat ziadost o zmazanie svojich osobnych udajov, ktorej bude velmi pravdepodobne vyhovene.
Mna vsak celkom fascinuje ine...dotycny pan dodal tovar/sluzbu a vzhladom na to, ze nevystavil fakturu, cim nedoslo k zaplateniu uhrady a vy mate pocit, ze mate na nieco narok?
Ak ma dotycny pan altruisticke sklony dodavat sluzby/tovar bez naroku na honorar je to len jeho vec a ja naozaj nechapem ako mohlo napadnut niekoho, ze ma pravo na akusi fakturu, co darovaciu zmluvu.

Já tímto postem nechtěla nikoho poškodit ani si nic nárokovat. Chtěla jsem jen vědět, jak právně postupovat. Nechtěla jsem disponovat v podstatě cizími penězi. Nečekala bych, že z tak bleskového dobrého skutku může být rok dlouhá "tahanice" a ve finále takovéhle vyústění, výhrůžky a celkově negativní zkušenost :(
Původně jsem tento příspěvek dávala na FB stránku Akvaristika pro normální lidi, kde jsem projekt realizovala a kde mi právě na něj lidé přispívali. Moje upomínání a prosby přes rok byly k ničemu a tak jsem konala možná lehce zkratkovitě. Bylo mi členy porazeno optat se spíš tady. A tak jsem se optala tady. Jenže mezi tím se tedy dovolal panu Dušanovi zákazník, který post četl a tedy se věc pohla...

Rozhodně bych se vyhla ráda nějakým soudům, to nebyl účel ani projektu ani tedy asi hloupě vzneseného dotazu :(

Ja to beriem podla seba...obcas mi trva tiez kym sa dokopem k papierovym veciam a faktury naozaj "vymaham" az po roku.
Ak je zakaznik tak laskavy a ochotny zaplatit sypem si popol na hlavu, ze sa mi to uz nikdy nestane, ked uz vidim, ze sa osiva poviem, ze je to sponzorsky dar (vacsinou sa mi to stava pri skolach, takze nemam az take vycitky svedomia).
Vsetko je to na dobre slovo, nie som v ziadnom zozname sponzorov skoly, nic sa oficialne nespisuje, ziadna zmluva, proste skola dostane zadarmo nejaky tovar alebo sluzbu.
Predpokladam, ze toto je obdobna situacia.

To právě bohužel není. Pan Dušan mi nabídl set co měl vystavený a použil na výstavě za zvýhodněnou cenu. Nikoli zadarmo. I na zbytek věcí slíbil cenu nižší. Ovšem do dnešního dne nevím, jakou. Právě. Nejedná se o malé peníze. Na akvárko jsem vybrala 10k. Od začátku vím, že se po mě budou chtít peníze, ale nevím kolik (právě proto ty prosby o fakturu) a ty peníze mi stále zejí na účtě.
Nechci moc spekulovat, ale jistá vlna kririky se i na mou hlavu snesla - pan Dušan se veřejně prohlásil být hlavním PARTNEREM akce (a dle toho taky spamoval svojí reklamou a odkazem na realizaci projektu pro Ježíškova vnoučata veškeré akvaristické skupiny). Mě to nevadilo. Nechala jsem ho a nerýpala. Byla jsem i za jakoukoli slevu a možnost tak pomoci fakt ráda. Ovšem cenu jsme domluvili pouze u toho použitého akvarijního setu (6k namísto původní prodejní ceny, jež byla něco přes 10) a zbytek mám pouze příslib přátelské ceny. O dar a vlastně ani sponzoring se tedy dle mého nejedná. Jedná se o obchod. Mít jediný náznak toho, že toto celé mohu považovat za dar, tak samozřejmě vybrané peníze z transparentního účtu opět použiji na nové téma v tom samém projektu, opět jmény všech zúčastněných v celém projektu a nikoho s celou záležitostí dál neobtěžuju :(

A můj dotaz tedy stále platí, můžete-li mi poradit, budu ráda. Zajímá mne (nikoli už v této kauze, ale prostě bych to ráda věděla, když se mi tato situace přihodila), jak tedy právně správně postupovat - věc mi dovezl sám prodejce osobně, nechal si svou přítomnost zdokumentovat a zase odjel, fakturu nedodal na místě a ani rok poté i přes mnohé prosby z mé strany, sliby z jeho. Po jaké době smím vlastně onu věc a brát jako že je teda moje? Jak dlouhou dobu se případný dodavatel ještě může rozmyslet a peníze po mě zpětně chtít?

Děkuji

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru