Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučená zásilka z Aliexpress doručena nedoručena

Na konci roku 2019 jsem si objednal zboží v hodnotě pár desítek dolarů na eshopu www.aliexpress.com, zaslání jsem zvolil se sledovacím číslem. Na Aliexpressu nakupuji vyjímečně, v letech 2017 a 2018 pokud jsem takto něco objednal, bylo zásilce příděleno Českou poštou jiné číslo zásilky a zásilka mi byla doporučeně dodána. Bohužel jak jsem zjistil, v roce 2019 Česká pošta pravděpodobně již svá čísla zásilkám z Aliexpressu nepříděluje.
Abych to shrnul, zásilka zaslaná ve 12/2019 se sledovacím číslem z Aliexpressu mi údajně byla doručena Českou poštou (viz printscreen sledování z 17track.net untitled1.jpg), přesto tuto zásilku nemám. Jaké jsou mé možnosti reagovat?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mně se stalo asi před měsícem, že doporučená zásilka z ALI přišla jinam. Ale po pořádku - objednal j… nový
tojezdenek 04.01.2020 11:09
tojezdenek
On to taky nemusel nikdo ani "zblbnout", na ali jsou vykukove, co poslou jednu zasilku a podaci cisl… nový
re4zon 05.01.2020 10:05
re4zon
Já jsem na tom takto, viz příloha. Nejedná se ale o doporučenou zásilku, ale o drobnost za pár dolar… nový
L-Core 05.01.2020 14:40
L-Core
Tiez pridam...darcek pre syna objednany z UK 16-17.12, doruceni 3-5 dni bezne...to, ze nestihli do V… poslední
fleg 05.01.2020 17:03
fleg

Mně se stalo asi před měsícem, že doporučená zásilka z ALI přišla jinam. Ale po pořádku - objednal jsem zboží, přišel mi e-mail, že zboží odesláno a podací číslo. Po nějaké době další mail, že zboží je v ČR a bude doručeno. Jsem šel na web pošty - sledování zásilek, tam podací číslo zadal a vypadlo na mně, že doručovací pošta je 300km ode mne a zboží je doručováno, potažmo rozvoz. Na webu doručovací pošty byl kontakt - jsem tam zavolal a bylo mi sděleno, že dodací adresa na balíku je nejenom na jinou adresu, ale i jiné jméno. Ale byli ochotní dodávku "ohlídat". Zatím jsem si nafotil plochu serveru pošty a napsal si předběžnou zprávu pro reklamaci v ALI. Druhý den jsem na tu dodací poštu volal znovu a ptali se mě, co v balíku jsem očekával a výsledek byl, že k tomu podacímu číslu byla i úplně jiná zásilka (bylo tam jiné zboží). Tak mi z pošty řekli, že to musel "zblbnout" v Číně a chyba je u ALI. Tak jsem doupravil předběžnou reklamaci a šel reklamovat, kdy jsem přiložil jako důkaz nafocenou plochu s tím, že mi zboží nejen nedošlo, ale nebylo určeno s tím podacím číslem ani mně, ani do mého města a ani tam nebylo mnou zaplacené zboží. Během pár dnů jsem měl peníze zpátky. 8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru